7 moduri prin care să scapi de burta de bere

Academia Barbatilor

Te uiți în oglindă și vezi o caricatură: tricoul abia îți mai ajunge la curea, iar dacă privești în jos abia dacă-ți mai zărești… degetele de la picioare (fiindcă de altceva nu poate fi vorba). Ai o burtă uriașă, rezultat al sutelor de beri aruncate pe autostrada gâtului. Ce e de făcut?

În primul rând trebuie să abordezi un stil de viață mai sănătos. Vei realiza curând că o versiune „subțire” a ta e una mai fericită. După ce vei scăpa de grăsimea de pe burtă îți vei recăpăta energia și încrederea în sine, iar viitorul va părea, dintr-o dată, mai luminos. Gata cu sesiunile de băut în baruri, ore-n șir pe parcursul nopții – crede-ne că e cea mai bună decizie pentru tine și pentru cei la care ții.
Citește și: Cum să scapi de burtă (1) – prin dietă

În al doilea rând, pentru a-ți subția talia, ține cont de sugestiile de mai jos:

1 Nu mai bea bere (evident)

burta de bere

Foto: 123rf.com

O bere poate avea până la 150 de calorii. Numărul acestora crește rapid după câteva ture. De asemenea, când bei alcool, organismul ia decizia de a „arde” alcoolul înainte ca acesta să ardă grăsimile, lăsând în urmă ceea ce se numește „burta de bere”.

Ceea ce înseamnă că primul pas este să-ți eliberezi stomacul de bere, încetând s-o mai bei. Da, știm, e trist. Sigur, nu e o problemă dacă din când în când mai bagi o sticlă sau două, dar ideea e să pui stop consumului de alcool în exces. Poți să te distrezi și fără să te intoxici.

2 Prioritizează somnul

Suntem siguri că acest sfat îl vei primi cu brațele deschise. Ultimul lucru la care te-ai aștepta este, probabil, „dormi mai mult!”, însă multe studii sugerează că un somn de cel puțin 8 ore pe noapte reduce dorința de a înghiți snacks-uri cu carbohidrați. Cu cât tânjești mai puțin la mâncare plină de calorii și la băuturi carbonatate, cu atât vei pune mai puțină grăsime pe burtă. Ca să nu mai spunem că, dacă dormi, pierzi ocazii bune de a bea, ceea ce e de bine.
Citește și: Cum te poate ajuta yoga dacă ai probleme cu somnul

3 Fă din exercițiile fizice o prioritate și mai mare

Somnul sună bine, dar mișcarea e și mai importantă. Dacă vrei să arzi caloriile, atunci trebuie să faci ceva mai mult decât să ridici telecomanda de pe canapea. Va trebui să-ți miști fundul (la propriu) și să începi un regim cardio, care-ți va arde rapid grăsimile. Pune-ți pantofii de sport și dă-i drumul!

Pentru a combate caloriile berii, sugerăm să incluzi în rutina de antrenament sesiuni cardio anaerobice. Exercițiile care implică arderi intense de energie urmate de perioade scurte de odihnă sunt foarte bune pentru a ținti grăsimea corporală, fiind totodată și economicoase: durează mai puțin de o oră. Ideea e să arzi mai multe calorii decât consumi.
Citește și: Cum să scapi de burtă (2) – prin exerciții fizice

4 Adaugă mai multe proteine în dietă

Proteinele reprezintă un nutrient puternic, care este, adesea, trecut cu vederea. Alimente precum carnea de pui, ouăle, iaurtul grecesc și lintea sunt bogate în proteine și trebuie incluse în dieta zilnică, ajutându-te să reduci grăsimile.

De asemenea, creșterea cantității de proteine ajută la menținerea unei stări de sațietate și grăbește procesele metabolice, ceea ce înseamnă că mai multe calorii se vor arde mai repede. Prin păstrarea unei diete bogate în proteine, vei spune adio burții în scurt timp.

5 Mănâncă mai puțină junk food

Da, trebuie să renunți, treptat, și la junk food. Nu e suficient să spui la revedere băuturii tale favorite, fiindcă nu vei avea nicio scuză dacă nu renunți și la pizza și burgeri. Fără chipsuri, batoane de ciocolată sau milkshake-uri!

Grăsimea abdominală poate fi asociată cu inflamațiile din stomac. Iar aceste inflamații sunt rezultatul unei alimentații exagerate în mâncăruri procesate, precum pâine albă, cereale la cutie, prăjituri. Înlocuiește-le cu vitamine, minerale și fibre. Înlocuiește zahărul cu fructe, legume și cereale integrale. Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți și au proprietăți anti-inflamatorii.
Citește și: Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen, eliminând aceste 10 alimente din frigider

6 Redu stresul

Relaxează-te un pic! Un stil de viață echilibrat este cheia pentru a fi sănătos. Așa că, pe lângă încurajarea de a face exerciții cardio, îți recomandăm să te relaxezi și să te destresezi, într-o măsură cât mai mare cu putință. Citește o carte, fă o plimbare în parc sau meditează timp de 10 minute pe zi. Orice ajută la înlăturarea stresului e binevenit.

Atunci când ești stresat, nivelul de cortizol crește. Și odată cu el crește și nevoia de a mânca, dorința de a băga în tine zahăr și alimente bogate în calorii. De asemenea, când nu ești capabil să te relaxezi, îți va fi greu să adormi, vei avea insomnii sau vei dormi prost. Cu cât somnul e mai puțin, cu atât mai mult procesele metabolice își vor face de cap în sens negativ.

7 Bea mai multă apă

Înlocuiește berea cu apa. A bea apă este unul dintre cele mai ușoare moduri de a scăpa de grăsime și de a-ți îmbunătăți sănătatea și funcționalitatea organismului. În funcție de greutatea corporală, medicii recomandă să consumi cel puțin 1-3 litri de apă pe zi. Acest lucru te va menține hidratat și sănătos, fiind un excelent mod de a-ți „păcăli” stomacul, făcându-l să se simtă „plin” și eliminând senzația de foame.

Citește și: De ce e berea sănătoasă dacă e băută cu moderație și de ce nu e sănătoasă dacă e băută în exces