7 motive pentru care băutorii de cafea sunt mai buni în pat

Academia Barbatilor

Știm cu toții că performanțele din dormitor depind de persoana cu care te culci. Nu toată lumea e considerată universal „bună la pat”, chiar dacă, în mod individual, fiecare persoană poate performa în acest domeniu. Vorba… zicalei: „it takes two to tango”. Cine e bun pentru o persoană, poate să nu fie bun pentru alta. Dar nu despre sex vorbim aici, ci despre cafea. Fiindcă s-au descoperit unele legături între băutorii de cafea și activitatea erotică.

Cu alte cuvinte, se spune că băutorii de cafea „sunt mai buni la pat”. E o teorie care se bazează pe cercetări științifice și pe concluziile ferme ale acestora. Prin urmare, lasă ceaiul și treci pe cafele. Nu-ți imagina că ai găsit afrodisiacul suprem, dar… să vedem care sunt motivele:

1 Cafeaua reduce disfuncția erectilă a bărbaților

Deoarece cafeaua crește fluxul sangvin în zona… costumului de baie, cercetătorii au descoperit că bărbații care consumă două sau trei cești de cafea pe zi, au mai puține probleme legate de erecții. Aici vorbim de cafeina din cafea, și nu de cea din băuturile răcoritoare sau din cele energizante. Pentru că, spre deosebire de cafeina originală, cealaltă e plină de chimicale dăunătoare și de zahăr. Cafeaua e cea mai bună sursă de cafeină, deoarece este un antioxidant natural.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MEN & COFFEE – Official ☕️ (@menandcoffee) on

2 Cafeaua îmbunătățește performanțele sportive

Sexul presupune și anduranță, nu-i așa? Energie consumată, efort și forță. Altfel, vorbim despre partide de sex obosite, ca niște meciuri aranjate pentru pariuri. The New York Times notează că „Oamenii de știință și sportivii cunosc de ani buni că o ceașcă de cafea băută înainte de antrenament sporește performanțele, în special dacă e vorba de sporturi de anduranță, precum alergările sau ciclismul”. Și sexul, desigur.

3 Cafeaua te trezește cu un miros plăcut

După o noapte de dragoste aproape fără sfârșit, ce poate fi mai romantic decât să te trezești având în nări mirosul aburilor de cafea proaspăt măcinată? Sigur, pentru asta e nevoie ca partenera ta să se fi trezit mai devreme și să fi preparat cafeaua, dar dacă tu ai fost acela care ai făcut-o deja, îți va fi recunoscătoare.

4 Aroma cafelei reduce stresul

băutorii de cafea Și dacă tot vorbim despre aroma delicioasă a cafelei, studiile sugerează că simpla adulmecare a cafelei poate reduce stresul cauzat de lipsa de somn. Prin urmare, dacă toată noaptea ai fost implicat în activități… sportive, aroma cafelei de dimineață își va pune amprenta pe starea de spirit. Și poate că noaptea… se va transforma într-o dimineață sălbatică.

5 Băutorii de cafea sunt mai fericiți

Studiile sugerează și faptul că persoanele care beau cafea sunt mai fericite decât cele care nu beau deloc. După cum spuneam mai sus, celelalte surse de cafeină, precum sucurile sau energizantele, sunt aducătoare de stări depresive, din cauza aditivilor nocivi, în vreme ce cafeaua stimulează hormonii fericirii. Dacă urmează să faci sex cu o persoană aparent tristă, poate că n-ar fi o idee rea să beți o cafea înainte.

6 Creierul băutorilor de cafea funcționează mai bine

Oamenii inteligenți sunt amanți mai buni. Nimeni nu-și dorește să se trezească alături de un tăntălău, iar oamenii de știință sunt de părere că dacă bei cafea în mod regulat, pe termen lung efectele asupra creierului sunt benefice (de pildă, se întârzie apariția bolii Alzeheimer, în caz că persoana respectivă ar fi predispusă la ea). Pe termen scurt și imediat, cafeaua ține creierul „în priză”.

7 Cafeaua sporește libidoul femeilor

cafea cupluNu o spunem noi, ci tot studiile științifice: cafeaua le excită pe femei. Poate părea o afirmație superficială, dar nu este: deoarece cafeaua mărește fluxul sangvin în zona genitală, s-a descoperit că femeile care consumă cafea cel puțin o dată pe săptămână, pot avea o viață sexuală mai activă. Și știm cu toții că un libidou ridicat e primul pas către o viață sexuală sănătoasă.

Citește și 7 idei de locuri la care să mergi pentru prima întâlnire