7 motive pentru care să vizitezi Singapore

Academia Barbatilor

Multă lume caută noi destinații pentru petrecerea vacanțelor. Iar toamna, în a doua parte a ei, se dă startul la vacanțele exotice. Românii țintesc din ce în ce mai mult Asia de Sud-Est, motivele fiind multe și bine argumentate – de la hotelurile de lux și plajele albe la mâncarea excelentă. În această parte a lumii, o adevărată bijuterie iese în primele rânduri ale destinațiilor de top, ca o esență tare într-un flacon mic: Singapore. Iată 7 motive pentru care să vizitezi acest oraș-stat insular, cea mai mică țară din Asia de Sud-Est:

1 În Singapore sunt hoteluri spectaculoase

singaporeSingapore se remarcă prin unele dintre cele mai luxoase și spectaculoase hoteluri din lume. Ospitalitatea singaporeză e binecunoscută iar serviciile se ridică la cele mai înalte cote. Dacă ai în plan să ajungi aici, încearcă să rezervi camere la Marina Bay Sands, la Jen Orchard Gateway, la Wangtz, la Sofitel So Singapore sau la altele asemenea. Bucură-te de gastronomia locală, dar și de facilitățile oferite de aceste resorturi deosebite. Să ne amintim doar de piscina de tip infinity de pe terasa splendidului Marina Bay Sands…

2 Are o impresionantă diversitate culturală

singaporeSingapore e un melanj de culturi. Iar acest lucru se vede în arhitectură, muzică, limbă și gastronomie. În Singapore trăiesc oameni cu origini asiatice, creștini și musulmani, care au încercat (și au reușit) să-și impună în diverse stiluri obiceiurile și credința.

Sunt foarte multe restaurante care oferă zeci de preparate tradiționale din toate colțurile lumii. Se organizează festivaluri muzicale și gastronomice. Evenimente culturale au loc în fiecare lună. Toate aceste lucruri le poți remarca, vedea și experimenta pe străzile și în cartierele orașului, acolo unde culturile se îmbină în mod armonios.

3 Este paradisul cumpărăturilor

De la mall-urile imense la încântătoarele buticuri din cartierele de shopping, Singapore și-a căpătat renumele unui oraș în care oricine poate găsi orice de cumpărat. Printre cele mai bune locuri în care pasionații de cumpărături se vor simți ca-n Paradis se numără Orchard Road, Little India, Chinatown și Haji. Aici găsești de toate, de la haine, acesorii, rochii de mireasă, la electronice și articole pentru locuință.

În special pe Orchard Road se află peste zece mall-uri, care se întind de-a lungul a doi kilometri, toate interconectate printr-o rețea de tuneluri subterane. Poți trece dintr-un mall în altul, pierzându-te în mulțimea de magazine, atent fiind doar la bugetul pe care să nu-l scapi de sub control.

4 Viața de noapte e cool

Nu te poți plictisi în Singapore, fie că e zi sau noapte. Dacă ești genul de pasăre nocturnă, care adoră să colinde cluburile și barurile la ceasuri târzii, vei descoperi rapid că viața de noapte din Singapore e atât de vie încât îți vei dori să fie întuneric nonstop. Sunt multe baruri cu terase de unde poți admira peisajul nocturn, după cum sunt multe cluburi în care poți dansa până se crapă de ziuă. Clarke Quay, Boat Quay, Zouk – sunt doar câteva exemple.

5 Mâncarea e fantastică

singaporeAm mai spus-o, dar o repetăm. Acest fusion culinar, chinezo-indiano-malaeziano-indonezian te îndeamnă să-i explorezi limitele. Indiferent de ce buget dispui, în Singapore vei mânca bine. Preparate apetisante pe care le găsești peste tot – în restaurante sau ca mâncare stradală.

Dacă ești un foodie adevărat, probabil că nu te vei putea abține să colinzi local după local, fiind uluit de cât de mare este diversitatea culinară a acestui oraș. În plus, în Singapore se desfășoară în fiecare iulie un festival gastronomic – Singapore Food Festival – în timpul căruia localnicii și vizitatorii sunt desfătați cu cele mai spectaculoase preparate din bucătăria locală și nu numai.

6 Vremea e bună tot timpul anului

singapore

Decizia de a vizita orice loc este determinată în primul rând de condițiile meteo. Partea bună este că Singapore poate fi vizitat în orice perioadă a anului, fiindcă temperaturile nu variază mult de la o lună la alta. Cea mai caldă lună este februarie, când temperatura medie e de 27 grade Celsius, în vreme ce ianuarie e cea mai rece, cu temperaturi medii de… 26 de grade.

7 Singapore e curat și sigur

singaporeSingapore și-a căpătat renumele de cel mai sigur și cel mai curat oraș al lumii. Aproape jumătate din suprafața lui e verde, având parcuri, grădini botanice, rezervații naturale. Dacă vrei să explorezi natura și să te reconectezi cu ea, Singapore e locul perfect. Mai ales că orașul are reguli stricte în privința numărului de autovehicole admise pe insulă, ideea fiind de a menține orașul cât mai curat și mai puțin poluat. În plus, există legi care interzic fumatul în public, scuipatul și aruncatul gunoaielor.

Citește și despre 7 castele fantastice pe care să le vizitezi în orice anotimp