7 noi branduri de fashion masculin pe care să le urmărești în 2020

Academia Barbatilor

Viitorul e aici. 2020 e anul în care lumea modei masculine e pe cale să urmeze direcții noi, pe care vedete precum Harry Styles, Bad Bunny sau Jared Leto le-au urmat deja cu entuziasm, făcându-ne să vrem să pășim într-o decadă ce debordează de expresivitate.

În ultimii 10 ani, stilul masculin a fost  pigmentat cu variațiuni respingătoare ale costumelor, cu articole de îmbrăcăminte stradale exagerate și cu tendințe omniprezente, provenite din zona sportului, care s-au menținut cu încăpățânare oricât de mult ne-am străduit să susținem reîntoarcerea la zilele de glorie ale denimului.

E suficient, însă. Branduri noi, precum The Chinatown Market și Dr. Collectors ne forțează să uităm de cravatele subțiri din ultimul deceniu și se le înlocuim cu variante late și cu pantalonii largi. Întoteauna un an nou, și, mai ales, un nou deceniu, e un moment bun pentru un nou început și pentru a renunța la lucrurile din garderobă despre care știi că nu-ți vor mai oferi acel sentiment de bine atunci când sunt purtate. Totul, de la pantofi la accesorii, reprezintă o oportunitate de a fi înlocuit. Iată 7 branduri noi de fashion masculin, care sunt gata să-ți dea o mână de ajutor să intri într-o nouă decadă stilistică:

Nisolo

nisolo

Dacă-ți place mirosul captivant al pielii de lux, atunci trebuie să-ți îndrepți privirile către Nisolo, un brand care, dincolo de obsesia pentru acest material, produce obiecte de încălțăminte și accesorii absolut remarcabile. Toate sunt „made in Peru”, fiind fabricate manual, cu multă ingeniozitate.

Numele nisolo s-ar putea traduce, din limba spaniolă, prin nu singur și se presupune că reprezintă eforturile lumii fashion de întoarcere la creație și la artă. Ambii fondatori și-au dedicat timpul acestui lucru: pantofii și gențile sunt fabricate impecabil și oferă celor care le poartă un vibe de vacanță-safari de tip old school.

Vinti Andrews

vinti andrews

Creat de Vinti Tan și Paul Andrews, Vinti Andrews e un brand tânăr, axat pe crearea de ținute din piese recondiționate sau reciclate, care transmit un stil stradal proaspăt, comparabil cu senzația achiziționării de produse nou-nouțe.

Tricourile grafice sunt perfecte pentru afișarea unui look un pic capricios, dar cu o estetică specifică vârstei tinere. În cazul în care capriciul nu te definește, ia în calcul că brandul are la vânzare numeroase modele de îmbrăcăminte uni. Fiecare piesă creează o iluzie vintage, fiind în același timp suficient de potrivite pentru a fi purtate într-o zi casual, la birou.

Far Afield

farafield

Far Afield e un alt brand care se axează pe sustenabilitate, fiind abordabil pentru toți cei care apreciază un pic de istorie impregnată în fiecare ținută. Compania britanică a fost fondată în 2016, iar creațiile retro sunt operele lui Mark și Chris Scholes, care au definit vreme de zece ani colecții ale unor branduri ca Tuktuk, Madras Shirting Company și Thread Menswear.

Punctul forte pentru sezonul rece este dat de pulovere, acestea aducând un feeling scandinav și arătând confortabile ca o pătură caldă într-o zi friguroasă de iarnă. Există și imprimeuri simpatice, precum nori în cascadă pe fundalul unui cer albastru sau un cap de pasăre puffin. Materialele sunt foarte bune: bumbac de calitate, cașmir, lână sau un amestec din cele trei.

The Chinatown Market

chinatown market

Acesta e un brand creat în mod evident pentru copiii cool, cu inspirație din stilul Post Malone sau Yungblud. Fiecare piesă din colecțiile Chinatown Market are suficient de multă îndrăzneală cât să fie purtată în cel mai special mod.

Colecția colorată e pigmentată cu imprimeuri ce țin de horoscop – un alt vibe dinspre zona Malone. Predicțiile sunt că accesoriile vor reprezenta un element foarte important în 2020, iar acesta e un segment unde The Chinatown Market nu dezamăgește.

Hamilton and Hare

hamilton and hare

Cine nu ar iubi un brand britanic, axat pe lenjerie intimă? Lenjeria Hamilton and Hare e extrem de confortabilă pentru orice ocazie, fie că ieși în oraș sau pleci în călătorie. Compania oferă inclusiv un serviciu de abonament în privința lenjeriei, adică o idee sclipitoare (ți se livrează comenzi la 1, 3 sau 6 luni).

Fiecare piesă e atât de confortabilă încât te vei simți ca un rege. Nu vei găsi o gamă foarte variată de culori, dar cine are nevoie de o mie de culori atunci când descoperă că boxerii sunt făcuți dintr-un material precum cașmirul? În plus, la Hamilton and Hare găsești pijamale, halate de baie, blazere, cămăși și multe altele.

Dr. Collectors

dr collectors

Dr. Collectors e un brand cu ADN californian, care aduce un plus de fantezie și lejeritate oricărui bărbat visător. Fiecare piesă e produsă sub soarele Coastei de Est, oferind un look 100% made in USA. Nu sunt doar blugi și geci de blugi, ci vorbim despre faptul că brandul alege cu atenție elemente din diferite perioade de timp și le trece prin propria lentilă înainte de a le scoate la vânzare. Așa apare „mariajul” dintre un hippiot din anii ’70 și un surfer californian din anii ’90, rezultatul fiind atât de casual încât nimic altceva nu mai contează.

Adelante Shoes

adelante shoes

Din ce în ce mai mulți consumatori sunt interesați să achiziționeze produsele unei companii care pune în prim-plan ideea de sustenabilitate. Iar lista acestora se mărește de la zi la zi. Unul dintre brandurile care s-a aliniat acestei politici este Adelante Shoes, originar din Guatemala, care vrea să schimbe modul în care am învățat să ne cumpărăm pantofii.

Fondatorul Peter Sacco are o viziune pe care vrea mai întâi să o implementeze în America Latină prin producția hand-made pe care o realizează. Un cizmar, ai spune la prima vedere. Dar unul care permite clienților să-și customizeze pantofii, în privința culorii și mărimii. Așa că Sacco și-a fidelizat deja un mare număr de clienți, în special pe cei care poartă mărimi speciale. În același timp, el își plătește cizmarii cu dublul salariului de pe piață, ajutând această breaslă săracă din Guatemala să ducă o viață mai bună în plin secol 21.

Citește și: 7 branduri de echipament sportiv pentru orice iubitor de tenis