7 obiecte care nu ar trebui să lipsească din locuința unui gentleman

Academia Barbatilor

Academia Barbatilor

, Design

Asemeni garderobei sale, locuința unui gentleman ar trebui să fie oglinda propriei personalități. De la perdele la cuțitele de bucătărie, de la șezlonguri la tipul de becuri folosite în veioze. Atenția la detalii e esențială, pentru că detaliile spun totul despre tine. Hai să vedem ce obiecte nu ar trebui să lipsească din locuința unui gentleman:

1 O piesă interesantă de artă

obiecte

Foto: Afina Portobello

Afișarea unei opere de artă în interiorul unei locuințe împușcă doi iepuri: creează plăcere privitorului și poate genera conversații interesante. Pereții goi nu spun nimic, în vreme ce posterele fără rame sunt mai degrabe bune pentru pereții căminelor de studenți. Fă rost de o sculptură, o fotografie enormă sau un canvas – găsește ceva ce rezonează cu propria ta personalitate, chiar dacă nu ești în poziția de a achiziționa un Picasso. Încă.

2 Un difuzor cu un design interesant

difuzoareMuzica a reprezentat dintotdeauna cel mai bun mod prin care să creezi o ambianță plăcută într-o locuință. Iar un difuzor cu un design interesant reprezintă atât un elogiu adus muzicii (fiind de calitate, va reproduce sunetele cu finețe) cât și… designului. Unele difuzoare au forme atât de cool încât pot fi oricând adevărate opere de artă. De la Bowers & Wilkins la Bang & Olufsen, vei găsi o mulțime de producători care folosesc materiale și tehnici speciale pentru a crea difuzoare puternice ca volum și ca impact vizual.

3 Un fotoliu care să aducă stil și confort

fotoliu

Foto: Designbest magazine

Bărbatul modern are, de regulă, puțin timp în care să se odihnească într-un fotoliu sau un șezlong dar un asemenea obiect, câtă vreme arată spectaculos, aduce în mod cert plusvaloare unei locuințe. Alege ceva ce inspiră întreaga cameră și care poate deveni un punct de focalizare a interesului în privința obiectelor de interior.

Secretul este să nu lași ca stilul să acapareze substanța. Dacă vei cumpăra ceva cool dar lipsit de confort, nu-ți vei dori niciodată să te arunci în el și să deschizi televizorul.

4 Plante care să aducă oxigen și culoare

plante

Foto: entrenoir.blogspot.com

Nu subestima niciodată puterea plantelor. Fiindcă acestea nu doar că sunt o permanentă sursă de oxigen și aduc un pic de… exterior în interior dar unele dintre ele arată cu adevărat bine. Vorbim despre plante potrivite pentru o locuință.

Nu te juca împânzindu-ți casa cu puieți sau cu imitații din plastic. Alege o plantă mare, precum un palmier Areca sau un castan de Guinea și plaseaz-o cu îndrăzneală într-un colț al camerei, pentru a produce un efect „wow”.

5 O bibliotecă plină de cărți și alte lucruri interesante

biblioteca

Foto: urbanladder.com

Nu ai nicio scuză pentru lipsa unei biblioteci sau a unui dulap cu cărți care să se afle undeva, într-un colț al locuinței tale. Cărțile sunt ferestre către diverse epoci, locuri și moduri de viață, iar ele sunt menite să-ți lărgească orizonturile. Cumpără-le și citește-le!

Iar dacă nu ai încă suficiente cărți cât să umpli o bibliotecă nouă, așează pe rafturi și alte lucruri interesante, obiecte de design sau obiecte care să aibă un „quelque chose” inteligent și inspirațional.

6 Un espressor de calitate

espressorȘtim că atunci când sună ceasul de dimineață și trebuie să te trezești chiar dacă nu ai chef, cel mai rapid mod pentru a atinge realitatea cotidiană este să înfigi o capsulă într-o mașină ieftină de făcut cafea și să torni pe gât în 30 de secunde licoarea magică. Aceasta funcționează ca situație de urgență.

Dar sunt situații în care ți-ai dori să bei o cafea de calitate și să-ți servești și prietenii cu una. Așa că în locuința ta se simte nevoia unui espressor care să funcționeze cu boabe de cafea, și cu care să poți prepara orice băutură, de la espresso la café latte sau capuccino.

7 Un birou stilat, pentru cazurile în care lucrezi de acasă

birou

Foto: gessato.com

Dacă lucrezi de-acasă, locuința te devine totodată propriul tău loc de muncă. În acest mod, cele mai importante două locuri în care-ți petreci viața, devin… unul singur. Așa că, pentru a nu ajunge să ai munți de hârtii pe măsuța de cafea din living sau să fii nevoit să-ți balansezi laptopul în poală, găsește-ți un birou stilat pe care să-ți ții lucrurile în ordine și la care să lucrezi având mintea în permanență organizată.

Citește și despre 7 cărți interesante care ne fac mai inteligenți