7 oferte de Revelion 2018 pentru București

Academia Barbatilor

Când vine luna decembrie (pe unii îi frământă problema încă de prin septembrie) apare eterna întrebare: „Unde facem Revelionul?”. Mai corect spus – unde-l petrecem. Pe vremuri, Revelioanele se organizau în apartamente. Cineva își lua inima-n dinți, suna prietenii, îi invita să petreacă împreună, aceștia răsuflau ușurați că au rezolvat problema, întrebau cu ce să vină sau cu cât să contribuie și, la trecerea dintre ani trăgeau un party pe cinste, de se cutremurau vecinii. Nu mai conta cine venea cu salata de Boeuf. Importantă era distracția. Pentru cei mai în vârstă, pigmentată de programe TV mult mai bune ca în prezent.

Dar lucrurile nu mai stau de mult așa. Azi, lumea vrea să iasă. În cluburi, în restaurante, în piețe, în Dubai. Nu contează, totul e să iasă. Așa că încercăm să-ți dăm și noi o mână de ajutor și să-ți răspundem la întrebarea „Unde facem revelionul 2018?”, alegând câteva variante pentru București.

Revelion grecesc, în Templul lui Donysos, la Empire Events – 349 lei / persoană

Muzică live, dansuri grecești, pachet de băuturi open bar. Organizatorii promit o călătorie în Grecia Antică, unde vei descoperi eroii mitologiei și te vei lăsa fermecat de dansul amazoanelor, apoi o trecere peste timp în Grecia modernă, pentru a petrece pe ritmuri live de muzică bouzouki și sirtaki. Din meniu nu lipsesc pulpa de rață confiată, varza caramelizată și mușchiul de porc învelit în bacon. Detalii, aici.

Revelion Bal Vienez, la Caru’ cu Bere – 459 lei / persoană

Petrece noaptea dintre ani într-o locație istorică în care ți s-a pregătit un program cu tentă vieneză, capul de afiș fiind ținut de Orchestra Wiener Waltz, completată cu un program de DJ. Poți rezerva locuri în restaurantul clasic sau în restaurantul Muzeului Berii, în acesta din urmă atmosfera fiind asigurată de Taraful Caru’ cu Bere. Meniul e variat și include cremă de brânză, mousse din piept de pui afumat, bouchees cu pastă de ciuperci. Detalii, aici.

Revelion Orient Express, la Hanu Berarilor Casa Soare – 449 lei / persoană

Un program clasic, cu pachet de băuturi open bar și distracție asigurată de Valentin Albeșteanu, Grupul Contessina, Grupul Altita. Ai posibilitatea de a opta pentru Salon sau pentru Oranjerie iar meniul e suficient de apetisant, dacă te gândești la terina în foie gras cu dulceață de smochine, fileul de chefal pregătit la cuptor cu sos de șampanie, antricotul de vițel cu sos de ciuperci și ierburi sau tortul de ciocolată. Detalii, aici.

Revelion Berăria H – de la 450 lei / persoană

Berăria H, din Parcul Herăstrău ți-l aduce în prim-plan pe Horia Brenciu, alături de trupa Azur și Ioana Ignat, care promit un show de poveste, pe măsura anului în care ne pregătim să intrăm. Meniul open buffet (similar, ai un open bar pentru băuturi) include peste 50 de mâncăruri, care mai de care mai apetisante iar locurile pot fi rezervate în zone colorate (mov, albastră, galbenă, verde), prețurile variind în funcție de amplasamentul acestora. Detalii, aici.

Revelion la Palatul Stirbey – 450 / 490 lei / persoană

În cadrul elegant al Palatului Stirbey vei petrece pe ritmurile muzicii prestate de Miki & Live Band Orchestra, meniul purtând semnătura chefului Antonio Passarelli. Icre negre, lasagna de legume, simfonie de terine în patru sosuri, Saint Jacques cu roșii confiate și fructe de mare, butterfish în bisque de crustacee, mușchiuleț de vită Wellington și alte bunătăți, cu opțiuni de meniuri lacto-vegetariene. Detalii, aici.

Revelion Berăria Germană – 450 lei / persoană

Ja, ja! Papiotă de creveți cu sos de kumquat, piept de pui cu murături piccalilly, chec de chorizo, gratin dauphinois cu anchois și roșii uscate, file de dorada cu fondue de praz, pulpă de rață cu varză roșie caramelizată și sos de portocale, plus tort festiv cu șampanie. Ja ja! Vrei să arzi în flăcări de Revelion, în stil german? Te ajută Anna Lesko, în programul special care promite muzică live, dans și invitați surpriză. Detalii, aici.

Revelion Hanu lui Manuc – 510 lei / persoană

Dacă ne luăm după ei… „de 210 ani facem Zaiafetul împreună”. Prin urmare, de ce n-ar adăuga încă unul pe listă? O altă locație istorică din București, care propune un meniu de excepție din care nu lipsesc roastbeef-ul cu jeleu, salata de curcan cu valeriană, șalăul gratinat cu parmezan, antricotul de vițel cu sos de ciuperci de pădure. Programul artistic include „dănțuieli” și obiceiuri românești cu ansamblul Rapsodia Carpaților, program de dans și voie bună cu Taraful Hanu’ lui Manuc și „cântări electronice” cu DJ. Detalii, aici.