7 parfumuri bărbătești pe care să le porți toamna asta

Academia Barbatilor

Suntem în septembrie, adică toamna ne acoperă inima cu ceva. Cel mai probabil cu un parfum de calitate, care face tranziția de la zilele călduroase de vară la cele ceva mai răcoroase. Știm foarte bine că un parfum bun e un parfum bun în orice anotimp. Dar în același timp, ca o mică regulă, parfumurile lemnoase, orientale, se potrivesc mai bine cu lunile mai reci iar cele acvatice sunt mai pretabile pentru perioadele mai calde. Să trecem în revistă 7 parfumuri bărbătești pe care să le porți în această toamnă:

1 Armani Prive Bleu Lazuli

parfumuri Armani Prive Bleu LazuliRecent lansat, Bleu Lazuli e un parfum unisex, care-și trage inspirația și esențele din spiritualitatea indiană și din misticismul acelor locuri, reprezentând viziunea cunoscutului designer asupra sufletului Indiei. Bleu Lazuli este parfumul creat din adâncile conexiuni ale spiritualității indiene cu culoarea albastră. Pentru că albastrul reprezintă puterea și universul, fiind atât culoarea apei cât și a vastelor orizonturi.

Dar Bleu Lazuli oferă o călătorie prin intermediul parfumului, una care pleacă din India, traversează granițele și ajunge în inima Italiei, marcând o fuziune între notele de bază izvorâte din piețele cu condimente ale Indiei și două dintre pietrele prețioase ale acestei țări: turcoazul și lapis lazuli. Bergamota și cardamonul sunt notele de top, completate de prună, iasomie și osmanthus ca note de mijloc și tabac, miere, vanilie și lemn de santal, ca note de bază.

2 BOSS The Scent Parfum Edition for Him

boss the scent parfumuri bărbăteștiSCENT Parfum Edition Pentru el este o aromă profundă și puternică. Parfumul se deschide cu note proaspete, condimentate de ghimbir, pentru a oferi o izbucnire de energie stimulativă. Afrodisiacul Maninka Fruit, din Africa de Sud, este completat de floarea de Orris, care adaugă o eleganță bogată ce îmbină notele.

Derivată din rădăcina florii de iris, Orrisul este cunoscută pentru trecerea sa seducătoare, făcându-l una dintre cele mai apreciate materiale de parfumerie din lume. La bază, patchouli conduce luxul mirosului și lucrează alături de notele de  piele pentru a crea o aromă lemnoasă, intensă care adaugă căldură și mister. Împreună, ele pun accentul pe fațetele mai întunecate ale fructelor Maninka, ducând seducția mirosului la nivelul următor.

3 Maison Francis Kurkdjian Amyris homme

maison parfumuri bărbăteștiCu mintea în Jamaica și cu inima în Florența, Amyris se dezvăluie între razele soarelui și vibrațiile pământului, exprimând focul soarelui. Duo-ul feminin-masculin Amyris s-a născut din îmbinarea dintre rășini și rizomi, aduse împreună în două creații vibrante.

Amyris este un copac cu un parfum dulce, care conține o rășină onctuoasă, de culoare portocalie, al cărei parfum este delicat și usor pudrat. Rizomul de iris florentin este un ingredient rar și cu un parfum extrem de fin. Cele două ingrediente cheie se îmbină cu notele de rozmarin din Maroc, mandarină și boabe de tonka, pentru un festival al aromelor deosebite. Parfumul este disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

4 Dolce & Gabbana The One Grey

the one grey parfumuri bărbăteștiThe One Grey face parte din linia The One for Men, a companiei Dolce & Gabbana, lansată în anul 2008. Grey este, însă, un parfum lansat în 2018 în ideea de a sărbători eleganța modernă și charisma masculină. The One Grey e o fuziune de arome diferite, în care notele de top contrastează plăcut – grapefruit, coriandru, busuioc și cardamon, în vreme ce notele de mijloc – lavandă, geranium și salvie – se pregătesc subtil să facă loc pentru cele de bază – patchouli, tabac, iarbă de cuscus și labdanum.

Campania promoțională la The Grey One îl are în prim-plan pe actorul Kit Harington, cel care interpretează personajul Jon Snow, din Game of Thrones, și a fost filmată într-o piață din Napoli.

5 Mr. Burberry Indigo

mr burberry parfumuri bărbăteștiCreat în colaborare cu parfumierul Francis Kurkdjian, Mr Burberry Indigo e un parfum proaspăt și plin de energie, în care vedetele sunt notele de citrice și lemn, între acestea detașându-se frunza de violetă, uleiul de mentă, lămâia, rozmarinul, ambra și stejarul. Aromatic și foarte modern, parfumul degajă maturitate și prin nuanțele de lemn de guaiac afumat, una dintre cele mai tari esențe lemnoase din lume.

Campania promoțională a parfumului a fost susținută de actorul britanic Josh Whitehouse, filmările desfășurându-se pe coasta Marii Britanii, în preajma spectaculoaselor stânci albe de la Dover, fondul sonor fiind piesa Blue Jeans a trupei Blur.

6 Bvlgari Man Wood Essence

bvlgari parfumuri bărbăteștiCapturând energia naturii pentru un bărbat urban în conexiune cu mediul său înconjurător, Bvlgari introduce noua sa creație olfactivă, Bvlgari Man Wood Essence. Un parfum care mixează note intense, lemnoase, cu accente luminoase de citrice, completând colecția Bvlgari Man.
Inspirat de această auto-reconectarea arhitecților urbani cu natura, Bvlgari a încapsulat energia acesteia într-un parfum dinamic nou, o semnătură olfactivă unică realizată de Master Perfumer Alberto Morillas. Bvlgari Man Wood Essence este construit asemenea unui copac: notele sale colorate de top dansează ca frunzele și ramurile în vânt, notele de mijloc ale pământului întruchipează puterea unui trunchi de copac, iar notele robuste de top ancorează aroma, precum o rădăcină.

7 Amouroud Oud Tabac

amouroud parfumuri bărbăteștiÎn crearea lui OUD TABAC, parfumierul a avut în minte o aromă delicioasă și intoxicantă, senzuală, de neuitat, care provoacă dependență. Cu un debut oarecum picant prin notele parfumate de coriandru și ghimbir, alăturând apoi note calde de șofran, piele, miere și heliotrop dulce, în „inima” sa, OUD TABAC interpretează un acord între Oud, Olibanum și Amberwood – ca o îmbrățișare amețitoare, delicioasă și memorabilă.
Apoi, o calitate orientală preia aroma, devenind o compozitie soft, caldă și intimă. Purtătorul va fi „cuprins” de note de caramel prăjit și vanilie Bourbon, chihlimbar Cistus și atingeri „înăbușite”de cedru de Alaska și lemn de Guaiac. În cele din urmă, parfumierul a amestecat întreaga compoziție cu note de mosc captivant. Această „mișcare” irezistibilă oferă fiecărui purtător un sentiment personal de atracție și „magnetism”. Parfumul este disponibil în Beautik Haute Parfumerie.