7 piscine de hotel cu priveliști fabuloase

Academia Barbatilor

Unele hoteluri sunt construite cu unicul scop de a se face apoi cunoscute lumii întregi prin intermediul cifrelor. Așa se explică rezultatele în căutări de genul „cea mai mare piscină din lume”. Sau „hotelul cu cele mai multe piscine”. Doar că, dincolo de cifre, există o artă care vizează perfecțiunea piscinei unui hotel. Trecem în revistă câteva dintre cele mai spectaculoase piscine ale lumii, prezentându-le adevăratele veleități și urându-ți ca, dacă nu cumva ai reușit deja, să ajungi să te scalzi în apele lor.

The Skypark, la Marina Bay Sands (Singapore)

De câțiva ani (mai exact, din 2010 încoace), Marina Bay Sands a devenit unul dintre cele mai emblematice hoteluri din lume. Iar o bună parte din strălucirea lui se datorează piscinei de tip infinity de pe acoperiș, acolo unde mii de norocoși adoră să se fotografieze, „prinzând” fabuloasele peisaje singaporeze, de la înălțimea celor 57 de etaje ale hotelului. Skypark deține, însă, și titlul de „cea mai mare piscină de tip infinity de pe un acoperiș”, având o lungime de 146 m și fiind deschisă începând cu ora 7 dimineața până în toiul nopții.

Oberoi Udaivillas Udaipur (India)

Pentru multe persoane, Oberoi Udaivillas, din Udaipur, pare a fi platoul unui film de clasă. Hotelul este, de fapt, maximul a ceea ce înseamnă luxul hotelier indian, construit în străvechiul palat Mewari, care oferă vizitatorilor un labirint uriaș de arcade și domuri, înconjurate de tufe de bougainvilea și alte plante spectaculoase.

Dar punctul de referință al hotelului este piscina, care, având palatul în spate, survolează atât grădinile perfect îngrijite cât și minunatul lac Pichola. Iar dacă te lasă buzunarul, și nu vrei să înoți alături de „mulțime”, poți rezerva apartamentul Kohinoor, care are 246 mp și dispune de o piscină privată, pe marginea căreia poți lua o cină alfresco.

San Alfonso del Mar (Chile)

Chiar dacă nu ești un fan al resorturilor de tip all-inclusive, San Alfonso del Mar, din Chile, merită o atenție specială, fie și pentru faptul că, la plecare, vei putea spune „am fost în cea mai mare piscină din lume”.

De fapt, San Alfonso del Mar are o piscină de-a dreptul obscenă ca dimensiuni: are o lungime de 1013 m (gândește-te cum e să înoți un kilometru într-o piscină, de la un cap la altul!) și se întinde pe o suprafață totală de 8 hectare, în care „încap” 250 milioane litri de apă. Nu e de mirare că piscina resortului San Alfonso del Mar a intrat în Cartea Recordurilor, fiind de șase ori mai mare ca următoarea clasată (Orthlieb, din Maroc). Ba mai mult, e și cea mai adâncă, din moment ce adâncimea ei maximă este de 3,5 m.

Cinci ani a durat construcția acestei piscine, care a costat 1,6 miliarde de dolari. Întreținerea anuală costă 3,2 milioane de dolari, iar apa este sărată, provine din oceanul aflat în imediata apropiere și, evident, este filtrată și împrospătată în permanență, grație unui sistem de filtrare care o desalinizează.

Hotel Grace, Santorini (Grecia)

Atunci când trebuie să ți se prezinte o piscină de tip infinity din Grecia, de cele mai multe ori alegerea este cea a hotelului Grace. Cocoțată și încadrată perfect pe dealurile celebrei insule, piscina oferă peisaje care-ți taie răsuflarea – panorame de senzație asupra Mării Mediterane, care îi fac pe cei ce se scaldă în ea să n-o mai părăsească, dorindu-și vieți de sirene.

Terasa în aer liber ale hotelului e una dintre cele mai fotografiate locații ale insulei, fiind, totodată, cel mai potrivit loc în care să încerci un cocktail preparat de cei mai buni mixologi profesioniști din Grecia.

Hanging Gardens Ubud, Bali (Indonezia)

Construit în mijlocul pădurilor tropicale din centrul insulei Bali, hotelul de 7 stele Hanging Gardens Ubud, oferă vizitatorilor ceva cu totul diferit. Resortul de lux dispune de o piscină de tip infinity ridicată pe două niveluri, cu priveliște către cel mai frumos și mai relaxant peisaj din toată Indonezia. Iar dacă șezlongurile din jurul piscinei nu sunt suficiente, află că fiecare cameră de la „Grădinile Suspendate” beneficiază de o piscină privată, cu o priveliște la fel de spectaculoasă.

Villa d’Este, Lacul Como (Italia)

O alternativă subtilă la opțiunile opulente din această listă. Villa d’Este „fură” un loc datorită locației exclusiviste: plasată chiar pe lacul Como, piscina e înconjurată de vile antice și dealuri împădurite, evocând o imagine de vis. După ce te scalzi în acest decor unic, te poți bucura și de celelalte minuni oferite de vila construită în secolul 16, începând cu interiorul care te lasă cu gura căscată și cu delicioasele preparate culinare ale restaurantului.

Palms Casino Resort, Las Vegas (SUA)

Palm Fantasy Tower Sky Villa este o locație fabuloasă, inclusiv pentru standardele Las Vegasului: dispune de un spațiu de 570 mp, valet aflat la dispoziția oaspeților 24/24 h, saună uscată, pat regal care se rotește, o duzină de televizoare și multe altele.

Dar deasupra tuturor acestor facilități se remarcă piscina privată, al cărui design unic, sub formă de cornișă, se întinde deasupra etajelor superioare ale vilei, având pereți de sticlă care oferă o priveliște genială asupra celebrului bulevard Vegas Strip.

Citește și: Top 5 cele mai frumoase hoteluri design de pus pe lista călătoriilor