7 produse indispendabile pentru iubitorii de camping

Academia Barbatilor

Vara aceasta, campingul va câștiga tot mai mulți adepți pentru că este o varianta foarte bună de a-ți petrece vacanța respectând regulile de distanțare socială. Campingul e cea mai bună ocazie pentru a pleca departe de lumea dezlănțuită, deconectându-se de la stresanta viață cotidiană pentru a se lăsa îmbrățișați de frumusețea naturii. Dar faptul că renunță la tumultuoasa viață citadină nu presupune automat că ar trebui să renunțe la civilizație și la confort.

Ideea e ca atunci când pleci cu cortul să te simți bine, nu să te chinui să faci față diverselor situații, ajungând în ipostaze inconfortabile. Iar pentru asta există multe obiecte moderne care garantează faptul că o experiență la cort va deveni una de neuitat. Iată 7 dintre ele:

Duș solar pentru camping Bestway

produse camping

Ce-ți lipsește cel mai mult atunci când ești cu cortul? Bingo: dușul! Sigur, în campinguri, de regulă există dușuri, dar ce faci dacă ți-ai pus cortul în pădure și râul din apropiere nu e tocmai cea mai îmbietoare soluție pentru a te spăla? Dușul solar Bestway poate încălzi până la 20 de litri de apă. Are un mâner special pentru a-l agăța și a-l transporta. Este compact și ușor de folosit, după ce-l alimentezi ai la dispoziție apă pentru dușuri multiple și are opțiuni pentru două tipuri de jet: puternic și cu pulverizare fină. Preț: 61 lei.

Toaletă portabilă

produse camping

Cei care se simt inconfortați să folosească natura pe post de toaletă publică, pot pune în portbagaj acest wc portabil, care cântărește 3 kg. Are forma unei toalete clasice, e fabricat din plastic ABS, de o calitate excelentă, e ușor de curățat și întreținut și se pretează campărilor, dotării rulotelor sau diverselor ambarcațiuni, case de vacanță, pentru pescari etc. Este util și persoanelor cu dizabilități sau vârstnici care au probleme cu deplasarea.

Capacul și colacul toaletei sunt rabatabile, iar în partea din spate există un suport pentru hârtia igienică. Un alt capac suplimentar, cu închidere etanș, e prezent pentru a ține închise mirosurile neplăcute. Înălțimea scaunului este de 38 cm iar capacitatea vasului rezidual de 12 litri. Preț: 200 lei.

Filtru de apă profesional Sawyer Squeeze

produse camping

Produs în Statele Unite, acest filtru profesional de apă potabilă asigură o purificare de 99,99% a bacteriilor și protozoarelor din apă, fiind realizat din material 100% fără BPA . Are doar 85 de grame și dimensiuni foarte mici (15 cm).

Filtrul e conceput mai degrabă pentru aventurierii care pleacă în sălbăticie și rămân fără o sursă de apă. Așadar dacă ești genul Bear Grylls, gândește-te că Sawyer Squeeze e folosit de trupele speciale UK și de armatele membre NATO. Cu acest filtru, apa potabilă nu este niciodată o problemă, câtă vreme reușești să faci rost de orice fel de apă. Se poate atașa la sticle de plastic cu filet normal, la punga cu filet din pachet sau la sistemele de hidratare ale rucsacurilor, după cum poți folosi un simplu pai pentru a bea apa filtrată. Preț: 275 lei.

Dispozitiv portabil ultrasonic anti-țânțari, anti-insecte

produse camping

Țânțarii și, în general, insectele, reprezintă „spărgătorii de gașcă” ai oricărei petreceri în aer liber. Inamicii celor care merg cu cortul pot fi însă ținuți la distanță grație acestui dispozitiv ultraportabil cu ultrasunete, cu încărcare solară sau prin usb. Dispozitivul adoptă multiple frecvențe de ultrasunete pentru a respinge dăunătorii, fără zgomot, fiind un produs netoxic, care nu utilizează substanțe chimice, 100% sigur pentru copii și animalele de companie.

Funcționează continuu timp de 48 de ore până la următoarea încărcare și este perfect pentru utilizare în camping, la vânătoare, alpinism, pescuit, grătar, picnic, etc. Are o rază de acțiune de 30 mp. Preț: 83 lei.

Încălzitor portabil Mr. Heater

produse camping

Ce faci atunci când mergi cu cortul iar noaptea e mai frig decât te-ai fi așteptat? Sigur, sacul de dormit e cea mai la îndemână soluție, însă te-ai gândit că ai putea încălzi și cortul, precum încălzești o încăpere? Și fără a fi nevoit să ai o priză la-ndemână? Încălzitorul portabil Mr. Heater este sigur pentru utilizarea în interiorul spațiilor recreaționale mici, care au mijloace pentru asigurarea aerului de ardere și a ventilației, precum corturile, terasele închise, adăposturile de vânătoare, etc.

Poate fi folosit și pentru încălzirea interioară de urgență, conectat cu un cartuș de 450 gr. de amestec butan/propan. Timpul de operare depinde de treapta de putere aleasă și este de circa 3-6 ore cu un cartuș de 450 gr. Oferă căldură radiantă pentru spațiile interioare, are un sistem de siguranță pentru închidere la nivel scăzut al oxigenului, un alt sistem de siguranță care asigură oprirea la răsturnare sau șocuri. Preț: 949 lei.

Set Multifuncțional 10 în 1

produse camping

Când te afli în mijlocul naturii, dai peste o mulțime de situații în care ai avea nevoie de tot felul de unelte mici, cu care să le rezolvi. Iată de ce un kit multifuncțional, precum cel de față, e indispensabil pentru orice „aventurier”. Kitul poate fi purtat cu ușurință în rucsac (are doar 0,2 kg), cutia lui fiind căptușită cu burete, rezistentă la apă și șocuri.

Ce conține kit-ul? O busolă, un card multifuncțional cu 18 funcții, un fluier dublu, o lanternă led cu zoom și cu prindere la curea, un briceag, un breloc lanternă, un amnar, un pix, o baterie pentru lanternă, o cutie pentru depozitare. Cardul metalic Ninja Wallet conține nu mai puțin de 18 instrumente multi-scop (riglă, șurubelniță, deschizător de sticle, peeler, cheie de diverse dimensiuni etc) și este fabricat din 4 straturi din oțel tratat termic. Preț: 195 lei.

Cort pliabil duș Pop Up Phuture

produse camping

Am spus mai sus că la cort simți nevoia să ai un duș, dar dacă partenera ta e mai sfioasă și nu vrea să o vadă nimeni în timp ce se spală? Atunci un cort pliabil pentru duș e soluția. Grație sistemului de deschidere pop up îl poți folosi și pentru toaletă mobilă, scăldat, supravegherea păsărilor, camuflaj, pescuit, windbreak, alpinism etc.

Cortul dispune de o ușă cu fermoar, două buzunare interioare pentru depozitare, are pereți și acoperiș dublu, cu impermeabilitate 1000 mm, cadru din 4 bețe din fibră de sticlă, are o înălțime de 190 cm și o lățime/lungime de 100 cm. Preț: 166 lei.

Citește și: 10 lucruri esențiale pentru începătorii într-ale campingului