7 rezoluții de trecut pe listă pentru noul an

Academia Barbatilor

Academia Barbatilor

, Top 7

Un nou an presupune începutul unui nou drum sau măcar ramificarea cărărilor care decurg din cel pe care-l parcurgem deja. Pentru că nu ne uităm pe horoscopuri fără sens și nu credem în feți-frumoșii astrologilor care vor avea grijă să ne spună că „noul an pentru nativii din … va fi extraordinar”, mergem mai bine pe mâna noastră și ne facem propria listă cu rezoluții pe care să le punem în aplicare.

Desigur, fiecare pune pe această listă ceea ce vrea. De la „să câștig la loto” (lucru care nu ține de tine, decât în măsura în care joci) până la „să mă însor cu femeia vieții mele”. Mai optimiști sau mai pesimiști, fiecare ar trebui să avem un „fir” călăuzitor pentru anul ce vine, cu borne pe care să ne străduim să le atingem și cu idei pe care să le punem în aplicare. La urma-urmei, o facem în fiecare an.

Notează-ți pe o hârtie (sau în telefon) ceea ce îți propui să realizezi dar amintește-ți ca la sfârșitul anului viitor să revezi lista și să bifezi lucrurile pe care le-ai făcut. Dacă procentul acestora e peste 70-80% poți considera că ai avut un an bun. Mai jos îți propunem 7 rezoluții pentru noul an, pe care să le treci pe lista despre care vorbeam.

Îmbunătățește-ți vocabularul și citește mai mult

Îți amintești ceea ce făcea Russell Crowe în fiecare dimineață în filmul The Nice Guys? Învăța un cuvânt nou și încerca să-l folosească într-o propoziție. E un exemplu de urmat, cât se poate de simpatic și de ușor de făcut, mai ales că există site-uri și aplicații care fac asta. În plus, ce-ar fi dacă ai citi mai mult? De pildă, o carte pe lună. O carte reală, pe care s-o cumperi din librărie și pentru care să-ți faci timp s-o termini în maxim 30 de zile.

Crește-ți încrederea în tine

Încrederea de sine ajută mult la a avea o viață plină de satisfacții. Dacă ai tendința de a te subaprecia și de a crede că nu ești suficient de bun pentru a face diverse lucruri, e momentul să-ți schimbi punctul de vedere. În mod cert, pentru unele lucruri nu ești bun, în vreme ce la altele excelezi, chiar dacă nu realizezi asta. O mai bună încredere în tine te va ajuta să ai și o comunicare mai bună cu ceilalți oameni și, odată cu asta, să-ți atingi scopurile mai rapid. Reține că oamenii încrezători în ei înșiși sunt (mult) mai fericiți și mai puțin stresați. Poți să-ți îmbunătățești calitatea vieții lucrând la încrederea în tine însuți.

Îmbracă-te mai bine și cu mai mult stil

Deschizi ușa la șifonier și ce vezi? O garderobă uzată și desuetă, haine cu care nici măcar nu-ți mai vine să te îmbraci. Sau – mai rău! – cu care îți vine să te îmbraci, deși n-ar trebui. Când a fost ultima oară când ți-ai cumpărat un costum nou? Sau o cravată nouă? Dacă vrei să simți că ești cel mai bun, trebuie să și arăți precum cel mai bun. Și să afișezi cea mai bună versiune a ta. Fă-ți un inventar al hainelor, scapă de cele vechi și investește în câteva piese clasice dar indispensabile, începând cu un costum, acest obiect versatil care te va „salva” în multe situații.

Schimbă un obicei vechi cu unul nou

Ai prea mult alcool sau prea multă cofeină în organism? Fumezi ca șapte turci la un loc? Ce-ar fi să schimbi aceste lucruri? Sau măcar unul dintre el. Și să-l înlocuiești cu altul, mai modern (sau mai vintage – ce-ai zice de-o pipă?), poate mai stilat sau mai sănătos. Ai putea începe să alergi. Sau să mergi la sală. Sau la bazin. Ai putea să ții o dietă și să începi să mănânci lucruri mai puțin încadrabile la junk food.

Vizitează locuri noi

Călătorește, pentru a cunoaște oameni noi, pentru a experimenta culturi inedite și pentru a vedea destinații fantastice. Pune bani deoparte și nu considera niciodată că banii cheltuiți pe călătorii sunt pierduți. Dimpotrivă: vei fi mult mai câștigat dacă pleci undeva decât dacă-ți cumperi un obiect, de cele mai multe ori inutil. Încearcă să nu mergi pe cărările bătătorite de turiști ci să ieși din mulțime și să petreci zilele pe care le ai la dispoziție așa cum ar face-o un localnic. Și nu uita că nu trebuie să pleci departe. Lumea e frumoasă oriunde, chiar și la doi pași de tine.

Abordează o nouă tunsoare

Te tunzi în același fel de mulți ani? Atunci poate că ar fi momentul pentru o schimbare, mai ales că stiliștii sunt de părere că din când când trebuie să-ți schimbi look-ul, abordând o nouă tunsoare. Caută fotografii online, ca surse de inspirație, citește articole despre ce noi tunsori sunt la modă și alege una care să ți se potrivească, eventual una care să nu necesite multă bătaie de cap după aceea. Un stilist profesionist te poate sfătui în privința tunsorii pe care s-o abordezi, în funcție de textura părului și de figură.

Fii motivat și disciplinat

Acordă cât mai puțin timp lucrurilor care nu te fac productiv. Dacă acestea nu fac parte din bagajul țelurilor tale, atunci nu ar trebui să facă parte din viața ta. Nu aștepta momentul în care vei ajunge la senectute și vei avea regrete majore că ai fi putut să-ți petreci timpul în mod diferit – alături de familie, construindu-ți o viață mai bună, făcând lucruri de voluntariat etc, în loc de a zace pe canapea privind la televizor sau frecând telefonul mobil pentru a lansa păsărele supărate. Fă un calcul simplu și vezi cât timp pierzi săptămânal (nu-l pune pe cel în care te relaxezi cu adevărat) și vei constata, cu îngrijorare, că e loc mult în viața ta pentru ideea de a deveni mai bun. Prin motivație și disciplină.