7 sfaturi pentru biroul de acasă

Academia Barbatilor

Bărbații care lucrează de acasă sunt considerați adesea norocoși, însă noi știm că nu este întotdeauna ușor. Asta pentru că lucratul de acasă vine la pachet cu o comoditate care, dimpotrivă, ne poate face sarcina și mai grea. Dacă te numeri printre cei cărora jobul le oferă, totuși, posibilitatea de a lucra de acasă, vezi mai jos 7 sfaturi pentru organizarea unui spațiu de lucru funcțional.

Studiază-ți posibilitățile

birou la subsol

Sursă foto: Pinterest.com

Datorită dinamicii pieței imobiliare, nu mai este un secret că și noi trebuie să fim foarte flexibili. Astfel, realitatea ne arată că puțini dintre noi mai au astăzi norocul de a  dispune de o cameră dedicată studiului.

Asta nu trebuie să te deprime, ci să îți stimuleze imaginația. Caută acel loc care poate fi al tău. Podul și garajul pline de mobilă veche pot fi cel mai ușor transformate într-un birou. Nu ai nevoie decât de puțină imaginație și ajutorul unui tâmplar bun. Sau, cine știe, poate nu ai nevoie decât de o reamenajare a livingului. Trebuie doar să fii deschis la orice posibilitate.

Nu face rabat la lumină

birou luminos

Sursă foto: Pinterest.com

În continuarea primului sfat, nu te zgârci la lumină. Nu de alta, dar în joc este atât vederea, cât și productivitatea ta.

Ai nevoie de un spațiu în care lumina naturală abundă, care te umple de energie și te ajută să lucrezi cât mai productiv.

Găsește masa perfectă

masă birou de acasă

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă ai lumină, nu-ți mai lipsește decât de o masă bună. De fapt, acești doi factori sunt cei mai importanți atunci când vine vorba de lucru eficient.

Caută o masă masivă de lemn. În funcție de spațiul de care dispui, asigură-te că masa este cât mai mare posibil. Nu de alta, dar altfel vei fi nevoit să faci curățenie de mai multe ori pe zi doar ca să ai loc unde să lucrezi. În plus, noi credem că dezordinea inspiră, așa că nu ai decât să-ți dai frâu liber ieșirilor artistice.

Ține-ți biblioteca aproape

birou luminos de acasă

Sursă foto: Pinterest.com

Și cine să te inspire mai mult decât o bibliotecă? Ține  personalitățile pe care le admiri lângă tine și inspiră-te de câte ori ai ocazia. În plus, o bibliotecă aproape de tine nu te va ajuta să salvezi doar timp când ești în căutare de surse noi, ci va și înfrumuseța instant noul tău birou.

Ia-ți o lampă pe care te poți baza

birou de acasă cu lampă

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă serile te prind la birou încă după dispariția soarelui, ai nevoie de o lampă care te țină la fel de concentrat. O lampă bună nu doar te va scoate din beznă, ci va aduce și un aport mare spațiului.

Alege o lampă frumoasă, o declarație de design, care nu doar să te ajute să treci nu peste serile aglomerate, ci de care să te bucuri și peste zi.

Lasă plantele să te relaxeze

birou luminos cu plante

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă ai parcurs deja toți acești pași și simți, totuși, că lipsește ceva, noi știm deja ce este. Plantele. S-a dovedit de mult timp impactul favorabil pe care plantele îl au asupra studiului, însă mulți oameni le trec în continuare cu vederea.

Lasă plantele nu doar să te umple de energie pozitivă, ci și să-ți învioreze camera. Dacă ești începător, alege plante suculente, cărora este aproape imposibil să le aduci sfârșitul. Avansații ar trebui să se orienteze spre plantele mai masive, pentru care este nevoie de mai mult decât lumină pentru a le ține veșnic verzi.

Adaugă note personale

birou cu note personale

Sursă foto: Pinterest.com

Și nu în ultimul timp, adu-ți aminte cât mai des pentru ce lucrezi. Jobul ne va obliga întotdeauna să facem și sacrificii, însă la finalul zilei este important să ne putem menține pasiunile și visele.

În alte cuvinte, umple-ți biroul cu obiecte și amintiri care te motivează. Acestea pot fi atât fotografii cu cei dragi, cât și postere și diverse obiecte aduse cu grijă din călătorii.