7 smartwatch-uri cu care să-ți pierzi timpul în mod inteligent

Academia Barbatilor

E epoca ceasurilor inteligente și din ce în ce mai multe companii produc aceste wereables care însă par să fi ajuns la o oarecare saturație a lucrurilor pe care le pot oferi. Partea bună e că ele sunt tot mai frumoase și, încet-încet, își fac și treaba pe care o face orice ceas normal, unele modele distingându-se prin eleganță și prin faptul că pot fi oricând un accesoriu de purtat și la ținute business.

Mai jos îți prezentăm 7 modele de smartwatch-uri interesante, pe care le găsești pe piața de la noi, permițându-ne, în același timp, să-ți dăm o sugestie: nu cumpăra ceasuri ieftine, pe care le găsești la tot pasul, care nu sunt nici fiabile și pe care vei realiza imediat că ai cam dat banii degeaba, ele oferind experiențe modeste și având un design de multe ori… oribil. Dacă-ți dorești cu adevărat un smartwatch, strânge bani și ia-ți unul de calitate.


Garmin Fenix 3 Sapphire

Acest model Garmin impresionează prin structura de oțel inoxidabil, banda metalică și carcasa întărită, la care se adaugă un cadran din safir rezistent care face lizibil displayul chiar și în condiții de iluminare solară puternică. Fenix 3 e anti-acvatic dar dincolo de asta îți va fi cel mai bun prieten când vine vorba de activități fizice dar și de alte lucruri. De pildă, vine cu barometru, altimetru și busolă cu 3 axe, măsoară pulsul, are receptor GPS și are o interfață customizabilă, oferind posibilitatea descărcării diverselor variante, laolaltă cu widgeturi și aplicații de tot felul. Încă un avantaj este durata de viață a bateriei de până la 40 de ore, grație modului special de economisire a energiei.

Cumpără!


Samsung Gear Sport Albastru

Gear Sport este îndemnul perfect pentru a duce o viață activă, întregul lui concept vizând optimizarea programelor de antrenament și de exerciții fizice și sportive. Se remarcă prin designul modern, cu un display Super AMOLED de 1,2 inci cu Gorilla Glass, fapt ce te va scuti de emoțiile unor eventuale lovituri neprevăzute. Este pretabil la ținute sport și casual, una dintre caracteristicile de bază fiind rezistența la apă. Are senzor de măsurare a ritmului cardiac, se conectează la dispozitive cu sistem de operare Android dar și la iPhone-uri (cu unele funcții limitate, în acest caz), are un meniu intuiitiv și ușor de folosit și îți permite să-ți verifici apelurile, mesajele, rețelele de socializare etc.

Cumpără!


Withings Activite

Un ceas elegant, de proveniență elvețiană, cu două variante de culori (alb sau negru), cu diverse accente de culoare și cu un cadran din safir rezistent la zgârieturi la care se adaugă o carcasă din oțel inoxidabil, rezistentă la apă. În fapt, Withings e un hibrid, care nu trebuie încărcat fiindcă funcționează cu o baterie CR2025, a cărei durată de funcționare este de peste 8 luni. Se conectează la smartphone (Android sau iOS) pentru a afișa ora corectă, pe care o ajustează automat dacă te afli în călătorie. Activite îți beghează somnul și funcționează împreună cu aplicația Health Mate pentru a-ți stabili planul de activitate fizică.

Cumpără!


Apple Smartwatch 3

Un model Apple Smartwatch 3 din aluminiu negru și curea sport neagră. În opinia noastră, ceasurile inteligente de la Apple sunt vârful acestor device-uri, ele oferind cele mai multe motive de satisfacție prin aducerea unui oarecare plus față de lucrurile pe care le poți face cu telefonul mobil. Dispune de un procesor dual-core, cu performanțe mult superioare față de versiunile precedente și de un sistem de operare WatchOS 4, intuitiv și foarte inteligent. Are funcții avansate de monitorizare a activităților fizice, te conectează cu prietenii prin multe aplicații în colaborare cu Nike, vine cu GPS integrat, cu altimetru, e anti-acvatic și o are și pe Siri, cu care poți vorbi vrute și nevrute, așa cum bine cunosc posesorii de iPhone. O experiență completă.

Cumpără!


Huawei Watch 2 Carbon

Progresul fantastic al chinezilor de la Huawei în privința telefoanelor mobile se face remarcat și când vine vorba de smartwatchuri. Dacă iei la bani mărunți acest Watch 2 vei descoperi în secunda următoare că îl vrei, îl vrei, îl vrei! Simplul fapt că îi poți introduce o cartelă sim, făcându-l să se bucure de conectivitate 4G și să funcționeze independent de smartphone, e deja un pas înainte față de concurență. Practic, ai un telefon la încheietura mâinii, care vine cu toate facilitățile aferente, de la toate sistemele de măsurare ale pulsului, distanței parcurse, caloriilor consumate etc, la descărcarea diverselor aplicații, unele dintre ele funcționând independent de smartphone. Displayul e din Gorilla Glass, cadranul e din ceramică iar ceasul e rezistent la apă și praf.

Cumpără!


Samsung Gear S3 Clasic

Este alegerea noastră atunci când vine vorba de raportul design / funcționalitate, în privința smartwatchurilor pentru sistemele de operare Android. Spre deosebire de varianta Frontier, cu curea de cauciuc, sau de varianta ultrasportivă Gear Sport, Clasicul S3 e un ceas versatil, care-ți oferă cam tot ce ți-ai putea dori de la un device de acest gen. Atât look-ul cât și feelingul purtării este de ceas premium și, fără a mai menționa toate caracteristicile lui, spunem doar că poți schimba aspectul înlocuindu-i fațeta și alegând din cele 15 variante preinstalate și altele descărcabile din magazinul Samsung. De reținut și că aceste fațete au opțiuni de activare permanentă, care-ți transformă S3-ul într-un ceas elegant, pretabil la ținutele business.

Cumpără!


LG Urbane Second Edition

LG Urbane este un model 4G, ceea ce înseamnă că îi poți introduce o cartelă sim, care-i va asigura o oarecare independență. Are o linie elegantă, ce se apropie de cea a unui ceas clasic. Vine cu ecran Gorilla Glass 3, curea din piele ce se poate schimba, e rzistent la apă și la praf și se poate conecta cu smartphone-ul prin cloud, lucru care nu face din prezența telefonului o necesitate. Are o memorie internă de 4GB, 768 MB RAM, GPS și multe altele.

Cumpără!