7 strategii câștigătoare pentru a aborda o femeie într-un bar

Academia Barbatilor

Teoretic, aceasta ar trebui să fie o „problemă” cu o soluție simplă, care poartă un singur nume: alcoolul. Dar consumul a mai multe „păhărele” nu e întotdeauna indicat, fiindcă poți sfârși într-o ipostază penibilă, mai exact – sub masă. Pe de altă parte, dacă bei prea puțin sau deloc, situația s-ar putea să fie foarte tristă. Nervii sunt încordați, mușchii sunt tensionați iar inhibiția îți blochează simțurile. Cum să abordezi o femeie într-un bar, în așa fel încât să ai succes? Încearcă sugestiile noastre:

1 Trebuie să arăți îngrijit

cum să abordezi o femeieStudiile, dar și viața de zi cu zi, au demonstrat că ceea ce le închide butonul interesului femeilor este un bărbat care arată șleampăt sau dezordonat. Așa că… lustruiește-ți pantofii, îndreaptă-ți cravata și plimbă un pieptene prin păr – astfel, șansele tale vor crește exponențial.

Și nu, nu e nevoie să exagerezi. Lasă-ți fracul acasă și uită de aparatul de ras – un pic de barbă nu a speriat pe nimeni, ba dimpotrivă, poate fi o variantă câștigătoare. Trebuie să ai doar haine curate și îngrijite, care să-ți vină perfect și pe care să le asortezi la o atitudine încrezătoare, prin care să arăți că ești foarte sigur pe tine.

Citește și cum să capeți încredere în tine

2 Îmbracă-te în roșu

Ar putea suna ca o reclamă la coride, în care tu ești matadorul, personajul principal. Dar a purta roșu e un semn incontestabil de atracție, științific demonstrat, pentru sexul opus. Bărbații care poartă ceva roșu sunt percepuți ca împliniți social, având o capacitate mai mare ca a altora de a face bani și de a fi șarmanți.

Se sugerează, de asemenea, că folosirea anumitor culori declanșează „ceva” adânc înrădăcinat în inimile femeilor, scoțând instinctele animalice la atac. Atenție însă: nu exagera! Nu intra într-un bar îmbrăcat ca un clovn sau ca un drăcușor, roșu de sus până jos. Aceasta e o imagine deloc atrăgătoare.

Citește și cum să folosești culorile din garderobă pentru a influența oamenii

3 Nu atârna ca un liliac

După ce te-ai îmbrăcat cum se cuvine și ai deja un anumit grad de atractivitate cromatică, recomandăm să te împrietenești cu două sau trei pahare cu băutură. Fiindcă acum e momentul să-ți faci simțită prezența.

Intră cu încredere în „problemă”, dar evită să arăți prea milităros, ca un soldat care începe să mărșăluiască, fiind super-atent la cum bate pasul. În medie, unei femei îi ia trei minute să se hotărască în legătură cu un posibil partener, cântărind în acest timp diverși factori, precum figura, parfumul, accentul și fizicul. Fă toate eforturile să pari într-o formă fizică bună, pe care s-o pui în evidență. Orice s-ar spune, primul impact îl are imaginea. Apoi… trebuie să treci testul personalității.

4 Nu epata

cum să abordezi o femeieUn look stoic și tăcut pare să „funcționeze” mai bine ca o atitudine exuberantă și super-vorbăreață. „Băiatul rău” are un succes peren și de-a dreptul enervant. Chiar dacă pe timp de zi ești un manager super-activ, seara îmbrățișează cariera de „cloșcă”.

Studiile au demonstrat că o atitudine mândră și aparent indispusă accentuează caracteristicile tipic masculine, făcându-te să pari mai impunător. Dar… nici în această privință nu merge prea departe. Dacă nu zâmbești deloc, riști să arăți ca un sociopat. Știm: tot acest joc e un teren minat.

5 Fii calm și… mergi mai departe

Indiferent de cât de tare îți bate inima și de cât de departe îți fuge mintea, poartă-te cu calm, abordând o mină cool. E mult mai probabil să câștigi puncte în acest fel dinspre „ținta” abordată decât să pui întrebări ca mitraliera și să te insinuezi ca armata roșie.

Și totuși… nu părea prea relaxat. În timp ce zâmbești (am stabilit că o poți face, da?) folosește bunul simț pentru a ști când să ridici antenele. Altfel, ai putea părea că toată seara nu faci altceva decât să interacționezi ca o păpușă gonflabilă.

6 Verifică-ți limbajul trupului

cum să abordezi o femeie mâiniDupă cum știm, a munci mult pentru a cuceri e un foarte bun mod pentru a fi cucerit. Dacă ascunderea sentimentelor e un lucru ce poate acționa în favoarea ta, ascunderea mâinilor are efectul opus: o alungă.

Poate suna ciudat, însă limbajul trupului poate sugera foarte rapid și ușor dacă ești o persoană de încredere. Ține-ți mâinile la vedere, nu încrucișa brațele și nu sta cocoșat. Vei vedea că evitarea acestor posturi sunt esențiale.

7 Alege modul de abordare potrivit

Există patru categorii ale modului de abordare: umoristic, sexy, prietenos și cel în care faci complimente.

Mai întâi… scoate din ecuație modul sexy. Replicile și apropourile din această zonă pot face aproape orice bărbat, cât ar fi el de chipeș, să pară superficial și ieftin. De asemenea, nu prea ar trebui să mizezi pe umor de la bun început – nu o cunoști deloc și chiar dacă femeile apreciază umorul (ceea ce se va demonstra mai târziu) încă nu ai idee ce i se pare amuzat, prin urmare „cartea” e riscantă.

O strategie riscantă este și cea a complimentelor, deși s-ar putea să fie câștigătoare. Mai degrabă complimentează-i hainele, glumele sau replicile în loc de calitățile fizice. Pe acelea i le complimentează toată lumea și oricum, dacă o faci, poate părea forțat.

Cea mai potrivită atitudine de abordare este cea prietenoasă. Echilibrează conversația, subliniază-i părerile, empatizează cu pasiunile și interesele ei. Dar orice-ai face, nu uita care e scopul tău final, fiindcă dacă devii prea „prietenos” vei sfârși pentru totdeauna în această zonă.