6 super-bărbați care ne-au părăsit în 2017

Academia Barbatilor

Academia Barbatilor

, News

Ca în fiecare an, și în 2017 am avut câteva momente triste în care personalități de prim rang ne-au părăsit în mod tragic, ajungând într-o lume mai bună. Lista e destul de lungă și am selectat din ea șapte bărbați care, într-un fel sau altul, au spus adio acestei lumi lăsând însă în urmă foarte multe regrete dar și amintirea eternă a personalităților lor marcante.

Chuck Berry (90 ani)

În luna martie ne-a părăsit legenda muzicii rock’n roll, cel considerat unul dintre părinții acestui gen, personalitate care a marcat muzica modernă și tinerețea multor generații. Chuck Berry, stră-stră-nepotul unor sclavi afro-americani, a început să scrie și să producă muzică în anii 50, printre cele mai cunoscute piese ale sale numărându-se Johnny B. Goode, Roll Over Beethoven, Maybellene, Sweet Little Sixteen sau Back in the USA.

Hugh Hefner (91 ani)

Fondatorul revistei Playboy a murit în luna septembrie la Mansionul său din Beverly Hills. Hefner a fost o personalitate marcantă a lumii, în primul rând datorită revistei pe care a înființat-o în 1953, care a avut un succes imens și al cărei redactor șef a rămas până la moarte dar și datorită faptului că în dese rânduri, pe parcursul vieții, a fost avocatul libertății de expresie și al libertății sexuale, într-o epocă în care concepțiile erau mult mai înguste ca în ziua de azi. Playboy este astăzi unul dintre primele zece branduri din lume ca recognoscibilitate, iepurașul din logo fiind doar unul dintre numeroasele simboluri ale caracterului de vizionar al singurului om din lume despre care s-a spus că nu s-a dus într-o lume mai bună, fiindcă trăise într-una pe care și-o construise perfect.

Johnny Hallyday (74 ani)

Veteranul rock-ului francez a trecut în neființă în luna decembrie, în urma unui cancer la plămâni, fiind înmormântat cu mare fast în Paris. Hallyday a fost un personaj extrem de iubit de către francezi, cifrele carierei sale ce s-a întins pe parcursul a 57 de ani, vorbind cel mai bine despre viața pe care și-a pus-o în slujba muzicii: 79 albume, peste 80 milioane de discuri vândute (care l-au făcut unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile), 5 albume de diamant, 40 de albume de aur, 22 albume de platină, aproape 1000 de piese înregistrate, între care 540 de duete cu 187 de artiști.

Roger Moore (89 ani)

Sir Roger Moore a decedat în luna mai, în Elveția, la 89 de ani, după o scurtă dar nemiloasă bătălie cu cancerul. Actorul britanic a rămas în istoria cinematografiei după ce a interpretat rolul faimosului agent 007, fiind unul dintre cei mai șarmanți bărbați care au intrat în pielea lui James Bond, personajul creat de scriitorul Ian Fleming. Moore a jucat în șapte dintre filmele seriei, între 1973 și 1985, un alt rol celebru fiind cel făcut de el în anii 60 în serialul Sfântul.

Chris Cornell (52 ani)

Solistul trupei Soundgarden a dispărut fulgerător în luna mai, la doar 52 de ani, după ce susținuse un concert cu trupa sa în Detroit. Un purtător de cuvânt al poliției din Detroit a declarat presei că un prieten de familie l-a găsit pe Cornell fără suflare în baia camerei sale din hotelul MGM Grand. Cauza morții: sinucidere prin spânzurare. Ceva mai târziu, Vicky, văduva artistului, a presupus că moartea soțului ei s-ar fi datorat medicamentului Ativan, pe care acesta îl lua frecvent. Cornell este considerat unul dintre întemeietorii mișcării grunge, fiind cunoscut și pentru vocea lui deosebită, cu întindere pe aproape patru octave. A lansat patru albume solo și a primit o nominalizare la Globurile de Aur.

Tom Petty (66 ani)

În luna octobrie, Tom Petty a dispărut pe neașteptate, în urma unui atac de cord, lăsând în urmă nenumărați fani îndurerați, care vor păstra mereu în amintire melodii precum Free Fallin sau American Girl. Petty, care a fost liderul grupului Tom Petty and the Heartbreakers, a vândut peste 80 milioane de discuri, în anul 2001 fiind inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

 

Alți bărbați celebri care ne-au părăsit în 2017: Eugen Cristian Motriuc (actor român), Ion Besoiu (actor român – 80 ani), Augustin Buzura (scriitor român – 78 ani), Mircea Ionescu-Quintus (politician român – 100 ani), Jerry Lewis (actor american de comedie – 91 ani), Fats Domino (pianist și muzician american, pionier al rock’n roll-ului – 89 ani), Al Jarreau (muzician american de jazz – 76 ani), Ugo Ehiogu (fost fotbalist la Aston Villa și în naționala Angliei – 44 ani), Robert Miles (trance DJ – 47 ani), Malcolm Young (chitarist AC/DC – 64 ani), Chester Bennington (vocalist Linkin Park – 41 ani)