7 tipuri de bărbați pe care femeile nu-i suportă

Academia Barbatilor

Poate că nu realizezi, dar comportamentul pe care-l afișezi pe parcursul unei singure întâlniri cu o femeie îți poate reduce la zero șansele de a o avea și pe a doua. Femeile sunt adesea frustrate de bărbații care nu au nici cea mai mică idee cum să le trateze așa cum trebuie și, odată ce au avut de-a face cu 2-3 astfel de indivizi, își fac notițe mentale pentru a evita întâlniri similare în viitor.

Chiar dacă nu ești cel mai rău dintre cei răi, așteaptă-te să nu fii privit cu ochi buni dacă faci parte dintr-una din categoriile de mai jos. Prin urmare, iată 7 tipuri de bărbați pe care femeile nu-i suportă, recomandarea fiind să nu te identifici cu vreunul dintre ele:

1 Certăreții

cearta
Foto: Everett Collection

De ce? Pentru că discuțiile cu ei pot deveni extrem de obositoare.

În împrejurările corecte, cearta poate fi chiar amuzantă până la un punct, pentru ambele părți implicate. Nu toate scenariile certurilor se termină urât. Un nivel inteligent al conversației, cu piruete logice, poate suscita și impresiona ambii parteneri, chiar dacă aceștia nu ajung la un punct comun.

Însă cearta e amuzantă doar dacă ambii sunt de aceeași baricadă. Și sunt o mulțime de tipi care, din păcate, se situează din start în tabăra adversă (nu că nu ar exista și femei care o fac…). Dacă principalul mod în care știi să flirtezi este corectându-le pe femei în ceea ce spun, provocându-le la tot felul de dezbateri și cerându-le să-ți dovedească faptul că greșești, atunci află că nu faci decât să le enervezi.

Cum rezolvi: nu te certa cu o femeie până ce nu o cunoști suficient de mult pentru a ști că e pregătită să aveți o confruntare. Asta înseamnă să te abții să-ți arăți personalitatea dezvăluită în comentariile din social media, în care nu eziți să te cerți la nesfârșit cu femeile. Nimănui nu-i place genul acesta de bărbat, toți încearcă să-l evite.

2 Lăudăroșii

laudaros
Foto: Times of India

De ce? Sunt prea obsedați de ei înșiși pentru a-i trata pe ceilalți cu respect.

Vrei să ai garanția că nu mai capeți o a doua întâlnire? Atunci petrece-o pe prima lăudându-te. Poate că sună prostește, dar acesta e un lucru de care unii bărbați fac exces. Deoarece li se spune de mici că modul în care pot face femeile să-și îndrepte atenția asupra lor este să le impresioneze, vorbindu-le despre cât de deștepți și frumoși sunt ei. Sau au impresia ca sunt.

Problema e că devine plictisitor să stai și să-l asculți pe unul cum se laudă în legătură cu lucruri care nu te interesează. Femeile pot depista lăudăroșii de la distanță, dar dacă fac greșeala să-și dea o întâlnire cu unul, nu o vor repeta și a doua oară.

Cum rezolvi: Deci ai multe calități de care ești mândru. Foarte tare! Dar vei reuși să le impresionezi mai tare dacă le vei pune și întrebări în legătură cu ele. Nu trebuie să fii invizibil la o întâlnire, dar nici s-o acoperi cu umbra ta, lăsând-o în întuneric.

3 Plângăcioșii

plangacios
Foto: Pixabay

De ce? Se concentrează prea mult pe problemele lor pentru a mai avea timp de ale altora.

Mulți bărbați timizi spun despre ei înșiși că sunt mai buni decât plângăcioșii, comportându-se însă exact ca aceștia și făcând aceleași greșeli: domină conversațiile. Și doar pentru faptul că nu ești căpitanul unei echipe, asta nu înseamnă că nu ai capacitatea de a face persoana de lângă tine invizibilă. Pentru că, da, devine plictisitor să asculți un tip care nu se poate opri din văicăreli.

Inițial, unele femei pot fi atrase de miorlăiți, rezând că aceștia sunt mai sensibili ca semenii lor macho, dar descoperă repede că a sta să asculte în permanență tot felul de nemulțumiri nu face vreo diferență față de a asculta un culturist care vorbește numai despre mușchii lui.

Cum să rezolvi: e ok să ai sentimente și să ți le exprimi. Dar trebuie să lași spațiu în orice conversație și pentru momente de… levitație. Iar dacă nu te poți abține, atunci ar fi mai bine s-o lași să plece și s-o scutești de mofturi.

4 Mincinoșii

mincinos
Foto: Pixabay

De ce? Dacă mint în privința lucrurilor mici, atunci cum va fi când o vor face în legătură cu cele importante?

Minciuna e o practică destul de comună în comunicarea umană, dar dacă nu știi să faci diferența între minciunile nevinovate, făcute în numele politeții, și cele mult mai periculoase, făcute pentru a ascunde realități neplăcute, atunci vei arde podurile din start și foarte rapid.

S-ar putea să fie tentant să minți pentru a te pune mai mult în valoare, a impresiona sau a face interacțiunea mai simplă, dar a o lua în direcția asta la o întâlnire va avea un rezultat negativ, mai devreme sau mai târziu, când adevărul va ieși la lumină.

Cum rezolvi: Ți-e rușine de ceva? Ți-e teamă? Onestitatea poate deranja pe termen scurt, dar dacă sari gardurile și admiți că ai făcut greșeli și ca există unele lucruri de care nu ești chiar mândru, te vei simți ceva mai puternic pe termen lung.

5 Ticăloșii

bullying
Foto: RyanKing999

De ce: e doar o problemă de timp până la apariția momentului în care își vor da arama pe față.

O mulțime de bărbați se cred masculi-alfa, când, de fapt, sunt doar niște agresori. Dacă principala ta preocupare e să faci uz de forță, asigurându-te că vrei să-i faci pe ceilalți să știe cât de mare și rău ești, îți vei câștiga o reputație de ticălos, și nu doar în rândurile femeilor. Ca rezultat, însă, acestea vor evita să-și dea întâlniri cu tine.

Desigur, probabil te vei simți foarte bine făcând uz de forță pentru a „spune lucrurilor pe nume”, dar dacă ajungi să folosești cruzimea în fața altora, nu vei deveni un personaj simpatic pentru femei.

Cum rezolvi: Trebuie să recunoști că a fi agresiv nu e deloc un comportament de dorit, pentru nimeni. Poate ți se pare ciudat să fii politicos și să-i lași pe alții să stea în lumina reflectoarelor, dar ai nevoie de o maturitate emoțională care presupune să fii un pic flexibil, să ai dorința de a face compromisuri atunci când e cazul și să te simți bine în pielea ta.

6 Hărțuitorii

hartuitor
Foto: Antonio Guillem

De ce? Tipii care nu pot accepta un refuz sunt înfricoșători.

O mulțime de bărbați cresc cu ideea că a fi insistent e o calitate de-a dreptul sexy sau cel puțin una de dorit. Refuzul de a fi pregătit pentru un eșec te poate ajuta într-o mulțime de situații – de pildă, bărbații insistenți pot avea parte de job-uri mai bune, de promoții sau de creșteri salariale. Dar insistența în situații romantice duce rareori spre succes și e considerată hărțuială.

Dacă ea ți-a spus că nu e interesată, dar tu continui să-i dai mesaje, s-ar putea să sfârșești purtând o etichetă care să nu-ți convină, părând de-a dreptul periculos în ochii ei. Dacă nu poți accepta un refuz transmiți un semnal negativ: cum poate o femeie să aibă încredere într-un bărbat care ignoră deciziile ei, considerând că ceea ce decide el e mai important?

Cum rezolvi: Învață să dai înapoi și să accepți că nu poți avea întotdeauna ceea ce-ți dorești. Maturizează-te și gândește-te că dacă n-a fost să fie acum, poate va fi data viitoare, cu altcineva.

7 Misoginii

misogin
Foto: Pinterest

De ce? Pentru că nici tu nu te-ai întâlni cu cineva care te pune mai prejos ca tine, considerându-te o specie sub-umană.

Unii bărbați pur și simplu nu realizează că urăsc femeile. Petrec timp important din viață vorbind doar cu alți bărbați, privind doar la filme cu bărbați, ce au subiecte legate de bărbați, citesc cărți și articole doar despre bărbați și consideră că femeile sunt interesante doar atunci când e vorba de sex.

Dacă nu respecți femeile, acestea își vor da seama imediat. Ele aud glumele pe care le faci, văd în ce companie alegi să fii, îți deslușesc comentariile. Și te evită, fugind de tine ca de dracul.

Cum rezolvi: Nu e ușor să nu mai fii misogin dintr-o dată, însă e posibil. Plonjează un pic în eul tău interior și recunoaște că nu respecți femeile la fel de mult precum respecți bărbații. Ia în calcul terapia. Vorbește femeilor din viața ta despre asta. Odată ce-ai pornit pe acest drum, vei realiza că, pe măsură ce te schimbi, din ce în ce mai puține femei te vor evita.

Citește și: Top 7 sugestii pentru a-ți îmbunătăți performanțele în pat