7 trucuri simple pentru a avea o frizură perfectă

Academia Barbatilor

Cașmirul este făcut din păr de capră. Mai exact, din barba caprei sau, după caz, a țapului. Toate acele pulovere minunate… TOATE făcute din barbă de țap! Poate că de aceea sunt și atât de scumpe. Dar în cazul în care nu ai prins analogia, ți-o punem pe tavă: firele de păr din barba lor sunt foarte moi. Ce fac țapii să aibă o asemenea barbă fină și plăcută la atingere?

Habar n-avem. Nu știm ce produse de cosmetică folosesc. Dar dacă vrei să ai un păr atât de frumos, încât oamenii să te fugărească cu scopul de a face pulovere din el, ar trebui să faci cu adevărat ceva pentru asta. Indiferent că ai părul creț, ondulat, drept sau rar. Soluții se găsesc. În cazul în care ai barbă de țap Cașmir în loc de păr, atunci treci la următorul articol.

Iată șapte trucuri ușor de aplicat pentru bărbații care vor să aibă o frizură perfectă:

1 Alege cu atenție produsul

Ceară, pastă, gel, argilă… Pe care ar trebui să îl foloseșți? Depinde de aspectul pe care vrei să îl ai. Pastele și argilele sunt bune pentru aspectul dezordonat și casual. Gelurile sunt mai potrivite dacă vrei să arăți ca Leonardo DiCaprio în „Wolf of Wall Street” (eleganță fără exagerare).

Pasta, argila și ceara trebuie aplicate pe părul uscat. Altfel, ele tind să îl încarce. Dacă vrei un look-ul mai degajat, cel mai eficient e să îți treci degetele prin păr.

Cremele și gelurile trebuie aplicate pe părul umed. Nu ud leoarcă, ci uscat ușor cu prosopul. Le poți aplica cu degetele sau poți folosi un pieptene de plastic pentru un aspect mai elegant.

Pentru toate aceste produse, trebuie să iei o cantitate mică în palme, să o încălzești între ele, după care să o aplici de la rădăcinile firelor de păr. Dacă nu urmezi acești pași, te poți trezi cu o mizerie lipicioasă în spatele capului.

2 Folosește mai puțin șampon

Crezi că bărbații își spălau părul zilnic acum 10.000 de ani? Eventual între momentele când plecau să vâneze și cele în care încercau să evite atacurile inamicilor? Nici gând.

Părul nu poate să elibereze suficient de rapid tot sebuumul, deci spălatul cotidian nu se justifică. Folosește șamponul odată la 2-3 zile. Poți și mai rar dacă vrei, dar asigură-te că nu te transformi într-o bilă de ulei de dragul de a te întoarce la rădăcinile de mascul de cavernă. Eventual, dacă ești tuns scurt, clătește părul cu apă când faci duș dimineața și totul ar trebui să fie în regulă.

3 Adaugă volum

volum frizură perfectăA da volum devine o necesitate dacă părul tău e mai rar sau dacă vrei să abordezi tunsoarea de tip pompadour.

Ca să oferi volum coafurii, folosește un uscător de păr și un pieptene. Continuă să îți piepteni părul în sus și să îl usuci în același timp, apoi vei observa că va avea tendința să stea ridicat.

O altă metodă e să îți usuci părul stând cu capul în jos. Lasă gravitația să facă treaba în locul tău. Aceasta e mult mai sigură decât folosirea electro-magnetismului pentru a adăuga volum.

4 Folosește două produse diferite

E greu să găsești produsul potrivit, care să țină mult și să aibă textura pe care o vrei? Încearcă produse diferite, care îți oferă în mod individual exact ceea ce cauți. Și nu-ți face griji: nu-ți va lua foc capul și nici fumuri nocive nu-ți vor ieși din păr!

5 Întreține-ți părul

Îngrijirea părului are legătură cu întreținerea lui. Păstrează la îndemână o mașină electrică de tuns (sau una de ras) ca să poți face „curat”, atunci când e cazul, la marginea tunsorii.

După un timp, părul va crește din nou până în punctul în care vei avea nevoie de o nouă tunsoare. Uneori (în funcție de frizură), folosirea unui aparat de ras electric îți economisește atât bani, cât și timp.

6 Folosește șampon uscat

Șamponul uscat e grozav. E folositor să porți cu tine o sticluța, pentru momentele în care ai băut prea mult și-ți simți ochii ca niște hamburgeri pufoși și efectiv nu ai chef să te speli pe păr. Sau în timpul călătoriilor. Practic, acesta e deodorantul produselor de păr. Dacă ești în grabă, puțin șampon uscat te va ajuta să nu apari în lume cu părul slinos.

Acest produs absoarbe uleiul din păr și scalp, fiind surprinzător cum o cantitate mică poate să te facă să arăți prezentabil. Dacă nu ai o sticlă la îndemână, poți încerca și pudra de talc, care are același efect, dar care va lăsa urme albe.

Șampoane uscate pe care le poți cumpăra în România:

7 Combate umiditatea

Umiditatea este dușmanul de moarte al părului aranjat. Umezeala din aer încarcă părul , îl încrețește și diluează produsele aplicate pe el, ceea ce le scade din eficiență. Dacă mergi într-o zonă cu umiditate ridicată (Asia de Sud-Est, de pildă) cumpără și folosește o cremă anti-umiditate. Și cu cât părul este mai scurt, cu atât vei avea nevoie de mai puține produse și frizura ta va fi mai puțin afectată de umezeala din aer.

Citește și cum să-ți ascunzi firele albe de păr