7 tunsori scurte pentru bărbați

Academia Barbatilor

Ai avut părul ceva mai lung și acum vrei să te tunzi scurt? E prea cald și preferi să ai o tunsoare scurtă pentru a scăpa de grija pletelor? Am selectat mai jos 7 tunsori scurte pe care să le abordezi, în funcție de forma feței și de părul pe care-l posezi.

Părul scurt e mai ușor de îngrijit, mai ușor de menținut și îți oferă mai multe posibilități de aranjare. Dacă simți că o tunsoare medie sau lungă nu te (mai) reprezintă, optează pentru una scurtă, care-ți reflectă personalitatea. Noi îți oferim câteva surse de inspirație:

1 Țepii nearanjați

tunsori scurte tepi

Foto: @cutsbyerick

Dacă ești în căutarea unei tunsori care nu necesită un styling elaborat, aceasta e cea mai bună opțiune. De asemenea, tunsoarea e potrivită pentru aproape orice formă de față iar bărbații care o abordează nu vor petrece mult timp în fața oglinzii pentru a o aranja.

Tot ceea ce trebuie să faci înainte să pleci din casă este să folosești un pic de gel, după care să tragi de vârfurile părului cu degetele, în direcții diferite. Cu cât îți ciufulești mai mult părul, cu atât va arăta mai bine și vei avea un aer mai rebel.

2 Aranjat de aventură

tunsoare aventura

Foto: Pinterest

Această tunsoare e ideală pentru bărbații care vor să-și etaleze un stil ce amintește de pasiunea lor pentru aventură. Tunsoarea e suficient de relaxată pentru a fi purtată perioade îndelungate de timp fără a fi necesară o îngrijire specială, arătând totuși bine, și nu ca și cum ar fi părul unui barbar ieșit din peșteră.

Un avantaj în plus este că poți purta această tunsoare în aproape toate circumstanțele și împrejurările iar forma părului va fi aceeași, indiferent de faptul că afară e ploaie, umiditate, căldură, ceață etc.

3 Cu cârlionții la atac

carlionti

Foto: Pinterest

Bărbații cu părul cârlionțat în mod natural știu că acest „dar” este, în același timp, o binecuvântare și un blestem. Părul creț este foarte greu de stilizat dar în același timp arată special atunci când prinde forma potrivită. Aceasta e una dintre cele mai populare tunsori scurte pentru bărbați.

Pentru a o afișa, trebuie să-i spui frizerului să-ți lase neatinse buclele din vârful capului. Lateralele trebuie tunse regulat, pentru a menține aspectul tapat.

4 Pompadour cel scurt

tunsoare pompadourDacă ai admirat mereu tunsorile stil Pompadour dar nu ai îndrăznit niciodată să le abordezi deoarece căutai ceva mai scurt, această tunsoare este cea mai potrivită alegere. Cu părul ras-pierdut pe laterale și cu chica frumos aranjată, vei arăta atractiv și sofisticat.

Nu trebuie să te îngrijorezi în legătură cu felul în care va arăta părul dimineața. Acest stil e suficient de creativ pentru a forma imediat un efect vizual. În plus, trebuie doar să piepteni cu delicatețe părul din creastă, folosind un strop de produs de styling.

5 Faux spiky hawk

O altă tunsoare scurtă pentru bărbați, care nu necesită timp îndelungat de îngrijire în fiecare dimineață este cea a șoimului zbârlit. Dacă o alegi, vei fi gata de plecare în 10 minute din momentul în care te ridici din pat. Șoimul zbârlit e bine echilibrat în partea frontală de tunsoarea pierdută din laterale, în vreme ce aspectul ciufulit îți dă o tușă modernă.

Pentru a-i menține look-ul pe perioada întregii zile, trebuie să-ți ciufulești părul trecându-ți degetele prin el în toate direcțiile și folosind un pic de gel de păr.

6 Cărare și dublu stil

carare tunsAceasta e o tunsoare scurtă ceva mai elaborată, care transmite faptul că ești un bărbat sofisticat. Ca s-o abordezi, ai însă nevoie de un frizer bun, care să prindă ideea.

Pontul legat de această tunsoare este cărarea care separă cele două zone cu păr aranjate în mod diferit. Câtă vreme această cărare e păstrată printr-o vizită regulată la frizer, tunsoarea de față va impresiona și va crea un efect vizual ce nu va trece neobservat.

7 Cărarea cu păr scurt

tunsoare scurtaAceasta e o versiune ușor modificată a tunsorii de mai sus, una care prezintă, de asemenea, o cărare bine definită. Dar în acest caz, părul de pe cele două părți este mai scurt și e pieptănat mai bine. Folosind un pic de gel de păr, pentru a-l ține mai aproape de scalp, vei obține un look modern și pretențios.

Citește și 7 reguli de grooming pe care să le respecți la 20 de ani