7 vedete care au o colecție de ceasuri scumpe

Academia Barbatilor

Multă lume colecționează tot felul de lucruri. Unele dintre acestea sunt ieftine și ușor de găsit, în vreme ce altele sunt scumpe și rare, ceea ce adaugă un plus de valoare colecției. Pasionații de ceasuri investesc în aceste obiecte și le colecționează cu entuziasm. Și sunt multe ceasuri pe care acești colecționari și le-ar dori, fiind în stare să plătească mici averi pentru a le avea.  

Cum ceasurile nu reprezintă decât în mică măsură un obiect pe care să-l folosești pentru a vedea cât e ora, ci este o declarație de stil, multe vedete adoră să poarte ceasuri scumpe, pe care le colecționează în număr mare. Să trecem în revistă 7 dintre acestea și să vedem care sunt modelele de ceasuri preferate:

Jay-Z

jayz

Rapperul Jay-Z a fost văzut purtând o mulțime de ceasuri frumoase, ceea ce presupune că are acasă o adevărată colecție. El chiar a menționat un ceas la care ține mult în versurile unei piese. În cântecul Paris, talentatul rapper vorbește despre modelul Audemars Piquet Royal Oak Offshore. Interesant este că la începutul anilor 2000, Audemars Piquet chiar a lansat un ceas în onoarea lui, fapt ce demonstrează relația strânsă dintre cele două părți.

Dar acesta nu e unicul ceas purtat de Jay-Z. De pildă, un alt model scump cu care a fost văzut este Richard Mille RM027. În colecția lui se mai află modele aparținând unor branduri ca Hublot, Rolex, Jaeger-Le Coultre.

Bradley Cooper

bradley cooper

Bradley Cooper e un tip foarte „ocupat” în ultima vreme, având o sumedenie de proiecte, dar asta nu-l împiedică să colecționeze ceas după ceas. Actorul, regizorul și, mai nou, cântărețul Cooper a fost văzut purtând multe ceasuri de top, inclusiv un IWC Big Pilot. Pe care Bradley l-a purtat atât de mult încât a devenit un brand ambasador pentru această companie, colaborare care a dus la afișarea unor modeluri de ceasuri IWC în câteva dintre filmele în care a fost protagonist.

De asemenea, se cunoaște că Bradley deține și un ceas vintage – un Rolex GMT-Master Rootbeer, pe care se presupune că-l are de la Clint Eastwood, împreună cu care a lucrat la filmul American Sniper.

Robert Downey Jr.

robert downey jr

Oricine a stat cu ochii pe Robrt Downey Jr. știe că actorul e un mare iubitor de ceasuri, el neezitând să se afișeze cu multe modele scumpe la încheietura mâinii. Într-una dintre postările sale de pe Instagram, fanii au remarcat că poartă un Omega Speedmaster, al cărui cadran pare un pic bizar. Printre alte ceasuri pe care le deține Downey Jr. se numără și un Bell & Ross, pe care l-a primit de la un coleg la sfârșitul filmărilor pentru Tropical Thunder.

Kanye West

kanye west

Încheietura stângă a mâinii lui Kanye West e întotdeauna ocupată cu un ceas scump. Și asta pentru că artistul deține o colecție impresionantă. Unul dintre modelele pe care rapperul le adoră este Rolex President Day-Date, un ceas iconic purtat, de regulă, de cineva care a făcut lucruri importante în viață.

Vedeta deține și o versiune unică de Rolex Submariner. Kanye și-a dorit ceva complet diferit de ceea ce poartă alte vedete, așa că și-a comandat o variantă modificată a acestui model, pentru a-l face unic și special.

Charlie Sheen

charlie sheen

Charlie Sheen este și el una dintre numeroasele vedete masculine din lumea filmului cărora le place să colecționeze ceasuri. Fostul star din Two And a Half Men poartă modele rare și foarte scumpe. În anul 2010 chiar a ajuns pe prima pagină a ziarelor din cauza faptului că unul dintre ceasurile scumpe din colecția lui se pierduse. Era vorba de un Patek Philippe 5970, la acea vreme un model popular în lumea celor bogați și celebri. Charlie purtase ceasul la cina luată într-un restaurant cu una dintre femeile de joasă speță cu care umbla, și pe care a acuzat-o ulterior de furtul bijuteriei.

Dar Sheen deține și alte modele Patek Philippe, unul dintre acestea, un 2438/1, foarte rar și foarte scump, pe care compania l-a produs doar între 1952 și 1960, a fost vândut la o licitație pentru 707.000 $.

Leonardo DiCaprio

leo di caprio

Leo e un alt actor cunoscut pentru colecția sa de ceasuri scumpe, iar una dintre „vedetele” acestei colecții este un Rolex Cosmograph Daytona. De asemenea, DiCaprio deține și un Tag Heuer Aquaracer, actorul având inclusiv un parteneriat cu această companie și fiind unul dintre ambasadorii ei încă din anul 2009. Aquaracer e inspirat din sporturile acvatice și rezistă până la o adâncime de 300 metri.

Sylvester Stallone

stallone Rolex Submariner

Stallone e cunoscut pentru rolurile sale iconice, dar și pentru dragostea față de ceasuri, reflectată într-o colecție impresionantă. „Rambo” este una dintre puținele persoane celebre care a fost văzută purtând un Rolex Submariner. Și face acest lucru încă de când juca în seria Rocky, ceea ce înseamnă că actorul a rămas fidel acestui brand. Tot în colecția lui Stallone se află și două modele Rolex Deepsea Seadweller, cu care s-a afișat în diverse fotografii pe canalele de social media.

Citește și: 7 ceasuri celebre din istoria filmului