8 articole care nu trebuie să-ți lipsească pentru a călători cu stil

Academia Barbatilor

În cazul în care călătorești o dată pe an sau în cazul în care o faci de 20 de ori, petrecându-ți timpul între avioane și hoteluri, e esențial să înțelegi că și atunci când te afli pe drum trebuie să porți o atenție deosebită propriei imagini. Călătorește cu stil și vei primi nu doar privirile pline de admirație ale celorlalți ci te vei simți mai bine în propria piele, afișând un aer plin de încredere. De aceea îți propunem mai jos câteva piese de îmbrăcăminte care nu ar trebui să-ți lipsească atunci când pleci într-o călătorie.

O cămașă moale, din denim

denimCămașa din denim este unul dintre cele mai versatile obiecte de îmbrăcăminte pe care le poți avea în bagaj. O poți purta în multe feluri – asortată la o pereche de pantaloni chinos și la o pereche de pantofi din piele-ntoarsă, pentru o cină casual sau o noapte petrecută într-un bar. Poart-o deschisă, peste tricoul tău favorit, atunci când ești în aeroport. Suflecă-i mânecile și împerecheaz-o cu un șort, apoi îndreaptă-te spre plajă. Cămașa din denim te va salva din orice situație, fiind partenerul ideal de călătorie.

Pantofi comozi, din piele întoarsă

loafersTrecerea prin controlul de securitate de la aeroport e unul dintre cele mai costisitoare și frustrante momente ale călătoriei. Fă acest moment mai ușor de suportat, încălțând o pereche comodă de pantofi din piele-ntoarsă, care nu te vor pune în postura de a te descălța în momentul controlului, fiindcă nu au elemente de metal încorporate.

Pantofii din piele-ntoarsă sunt o opțiune foarte cool, sunt suficient de moi și comozi încât să-i porți fără ciorapi și arată bine atât cu pantaloni lungi cât și cu șorturi, ceea ce înseamnă că îi poți purta în multe situații. Ia-ți o pereche într-o nuanță delicată de maro sau bej, pentru a fi sigur că se pot asorta în aproape orice moment atunci când, de pildă, pleci într-un city break.

Ochelari de soare negri

ochelari soareNu poți pleca într-o vacanță de vară fără a avea o pereche de ochelari de soare negri (sau chiar două). E un accesoriu esențial pentru plajă, sunt ideali pentru a-ți ascunde ochii dacă ești prea obosit sau după o noapte grea în club, îți dau un aer misterios și te ajută în același timp să-ți compui o ținută de vară perfectă.

Ramele supradimensionate sunt potrivite pentru a echilibra o față de dimensiuni mari, în vreme ce bărbații cu o figură mai îngustă, mai delicată, trebuie să opteze pentru o ramă cu o formă pătrată.

Un bagaj decent

trolerUnul dintre cele mai importante elemente ale ținutei în călătorie este bagajul. Acesta oferă în doar câteva secunde imaginea stilului tău de călător. Valiza / trolerul trebuie să fie de culoare închisă și nu foarte mare, în vreme ce geanta de umăr trebuie să fie din piele, să arate bine și să nu fie greu de purtat. Culoarea pielii poate fi neagră sau maro, astfel geanta va arăta plăcut și va oferi o imagine sofisticată. Cu cât geanta e mai „plimbată” și arată mai veche, cu atât imaginea e mai sofisticată.

Un portofel stilat

portofelBărbații cu stil nu prea poartă bani cash iar când pleci peste hotare nici nu prea ai nevoie de ei (de lei, adică). Ai nevoie însă de cardurile de credit iar pentru a le purta pe acestea, lasă-ți acasă portofelul burdușit cu de toate și achiziționează-ți unul mic și elegant, făcut special pentru carduri. Se va potrivi perfect în buzunarul de la spate, fără a ți-l deforma, și va fi ușor de ascuns atunci când intri în piscină sau în mare.

O geacă de piele neagră

geaca pieleVremea e capricioasă mai oriunde te-ai duce, așa că a avea în bagaj o geacă de piele nu e un capăt de țară. Iar geaca de piele neagră e acel obiect versatil de care are nevoie orice bărbat. Gecile de piele sunt călduroase, confortabile și se pot asorta cu aproape orice. Pielea arată întotdeauna bine și nu e niciodată desuetă. Poți purta geaca de piele în aeroport– îți va da un look cool și vei câștiga spațiu în valiză.

O pălărie de efect

palarieAccesoriile sunt întotdeauna esențiale atunci când vine vorba de crearea unei imagini pline de stil. Pentru a te bucura de o vacanță de vară așa cum se cuvine, niciun accesoriu nu e mai potrivit decât o pălărie. Fie că e o pălărie fedora, una de bumbac sau de paie – o pălărie te va face să arăți interesant și te va proteja de razele puternice ale soarelui. Iar dacă vrei să fii cu adevărat interesant, alege o pălărie care să te reprezinte și care să-ți pună în valoare personalitatea. Poate fi o pălărie colorată – roșie, galbenă, albastră, chiar verde-smarald iar dacă nu ești suficient de îndrăzneț pentru una de acest tip, poți alege o pălărie de paie, cu o panglică viu colorată în jurul ei.

Un costum de baie care să-ți vină perfect

costum de baiePentru orice vacanță la plajă, ai nevoie de un costum de baie care să-ți vină bine. Se știe că epoca slipului s-a încheiat de ceva vreme, prin urmare fă-ți rost de un șort de plajă care să ți se potrivească și care să nu fie nici prea larg, nici prea strâmt. Cele bleumarin sunt clasice și au darul de a ascunde multe „păcate” dar dacă vrei să-ți exprimi personalitatea și să adaugi un plus de stil prezenței tale pe plajă, abordează ceva mai vesel, poate chiar cu model: buline mici, modele florale, carouri – nu ceva încărcat dar suficient de cool cât să atragă atenția.