8 lucruri pe care să nu le mănânci la prima întâlnire

Academia Barbatilor

Ai ieșit la prima întâlnire cu fata visurilor tale, mergeți la un restaurant frumos și, dintr-o dată, devii confuz privind meniul. De ce? Dacă nu ești atent, mâncarea se poate transforma într-unul dintre cei mai mari dușmani într-o asemenea situație. Comandă preparatul greșit și, foarte probabil, vei rămâne fără cea pe care îți dorești atât demult s-o cucerești. În cele ce urmează vom face o listă cu 8 lucruri pe care să nu le mănânci la prima întâlnire.

În principiu, cel mai sigur loc în care să mergi cu eventual viitoarea ta iubită, este un restaurant. Romantic, elegant, renumit pentru preparatele delicioase, cu vinuri bune, poate chiar cu muzică live. Ce poate fi mai frumos? Și ce ar putea merge rău în acest caz?

Ceea ce nu realizezi este că multe întâlniri care se desfășoară în jurul mâncării și, în general, al cinei, au un mare potențial de a se termina catastrofal. E adevărat că mâncarea bună poate crea o experiență foarte plăcută, care să te apropie de cea pe care o curtezi și care să mai taie din barierele inițiale. Dar e bine să fii atent la ceea ce comanzi. Foarte atent!

Ceapă și usturoi

Cantitățile nelegiuite de usturoi și ceapă prezente în mâncăruri distrug din fașă orice șansă de a avea un prim sărut reușit, cândva, după cină. Mai mult de-atât, partenera ta se va strâmba de fiecare dată când vei deschide gura. Aroma puternică a acestor două alimente se transformă în urma digestiei în hidrogen sulfurat, făcând ca răsuflarea să-ți fie asemănătoare cu „aroma” ouălor putrezite. Respirația îmbibată de usturoi o va face pe femeia visurilor tale să se eschiveze subtil (sau nu) de la orice. Am spus… orice!

Spaghete

să nu mănânci

Foto: Pixabay

Când vine vorba despre scene romantice din filme, una dintre cele mai simpatice este cea din desenul animat Doamna și vagabondul, în care cei doi căței care se plac reciproc mănâncă împreună o farfurie de spaghete, alegând la un moment dat aceeași macaroană lungă, a cărei degustare se finalizează cu un sărut „pe fir”.

Având această scenă în minte, e greu să înțelegem de ce spaghetele pot strica o întâlnire romantică. Ei bine, imaginează-ți însă că sosul de roșii din paste se împrăștie peste tot și-ți aterizează pe față, pe cămașa albă, de care ești foarte mândru, sau pe reverul sacoului. Dincolo de asta, probabil nu vei avea chef să răsucești minute-n șir spaghetele în lingură, cu furculița, fiind atent să alergi după ele prin farfurie (sau pe lângă). Mai bine le eviți din start.

Crustacee

Imaginează-ți că vrei să faci o conversație cu o persoană aproape necunoscută, care în acest timp se chinuie să desprindă carnea de pe capul unui homar sau de pe un crevete uriaș. Nu e o imagine foarte romantică, să recunoaștem, mai ales când mâinile îți sunt pline de tot felul de sosuri, urmând ca apoi să-ți miroasă de la o sută de metri a pește și a alte creaturi marine. Cel mai bine e să rămâi în zona de siguranță a lingurei și a furculiței.

Spanac

Știi întrebarea aceea clasică: „Am spanac între dinți?”. Nu degeaba a devenit celebră. Faza e că dacă mănânci spanac, va trebui să-ți verifici dantura toată seara, pentru că spanacul are „obiceiul” de a ți se încurca în dinți și a se încăpățâna să rămână acolo. Iar să te scobești între dinți în fața celei pe care vrei s-o cucerești nu e tocmai gestul pe care aceasta îl așteaptă din partea ta. Atenție! Același tip de problemă poate să apară și în cazul preparatelor cu mult pătrunjel, dar și în cel al porumbului fiert sau copt, pe care să trebuiască să-l ronțăi de pe cocean.

Aripioare de pui și coaste de porc

să nu mănânci

Foto: Pixabay

Să ne imaginăm din nou figura noii tale prietene văzându-te cum mănânci precum omul cavernelor zeci de aripioare de pui, folosindu-ți mâinile pe care te murdărești până la coate de sosul (foarte picant și mirositor) în care le înmoi cu nesaț. Același lucru, în cazul coastelor de porc, ce nu pot fi savurate, elegant, cu furculița și cuțitul. Iar situația se poate repeta și în cazul hamburgerilor, deși nu e cazul să fii atât de zgârcit încât să o scoți la un hamburger mâncat „la palmă”, pe stradă, cu kethcup-ul, maioneza și roșiile storcite scurgându-se pe propria-ți barbă.

Mâncare picantă

Ești în mijlocul unei conversații interesante, poate chiar incitante, și, dintr-o dată, partenera ta de discuție se întrerupe brusc pentru a-și scoate un șervețel cu care se șterge pe față din ce în ce mai des. Te întrebi ce se întâmplă. Ei bine, mâncarea a fost pur și simplu prea picantă pentru ea. Și poate chiar și pentru tine. Consecințele? Limba se poate umfla, transpiri ca un sudor cu sudori pe el și, în cel mai rău caz, apare și nevoia acută de a merge la toaletă. Evită!

Fasole și conopidă

Aici nu credem că trebuie să explicăm prea mult: fasolea și conopida provoacă flatulență, un cuvânt de care nu vrei nici măcar să te apropii cu gândul, atunci când ești la prima întâlnire. Așadar, dacă vrei să nu ai de-a face cu situațiile penibile, pur și simplu uită că există preparate care conțin aceste două ingrediente.

Stridii

să nu mănânci

Foto: Pixabay

Stridiile sunt un aliment… complicat. La prima vedere poți părea burghez dacă ai comandat stridii. Probabil că o faci știind că ai un stomac rezistent și că nu te duci la toaletă în secunda următoare. Și totuși, sorbitul stridiilor este dezgustător, iar sucul din ele ți se poate scurge foarte ușor pe mânecă, oferind o priveliște nu tocmai romantică. Nu te da mare comandând stridii – păstrează-le pentru a zecea întâlnire!

Citește și despre 7 alimente care te fac puternic și sănătos