8 trabucuri rare pe care ar trebui să le ai în colecție

Academia Barbatilor

Pasiunea pentru trabucuri este o activitate apreciată de numeroși bărbați din întreaga lume, care au la dispoziție o mare varietate de mărci ce provin din diverse țări, cunoscute pentru producțiile de calitate. Indiferent de proveniența trabucurilor – Republica Dominicană, Nicaragua, Cuba etc – toți pasionații au un brand favorit, la care se gândesc atunci când vor să se relaxeze pufăind. Dar cum rămâne cu acele trabucuri care sunt atât de rare încât până și colecționarii veterani tânjesc după ele? Am analizat opt trabucuri rare pe care ar trebui să le ai în colecție:

Dunhill Flor Del Punto

trabucuri rareDenumirea Dunhill este binecunoscută când vine vorba de lumea trabucurilor, iar în afară de trabucurile cubaneze marca Dunhill existau și alte linii de trabucuri Dunhill Seleccion, fabricate special pentru distribuitori. Printre acestea se regăsește Flor del Punto, care vine împreună cu emblema cu trandafir alb asociată cu majoritatea țigărilor Dunhill Seleccion; cele care au rămas, cel puțin. Dunhill Don Alfredos și Don Candidos erau greu de găsit, dar ele nu se compară cu un Flor del Punto, pentru care trebuie să „sapi” serios.

Ashton Virgin Sun Grown BBMF

trabucuri rarePasionații de trabucuri s-au întâlnit ocazional cu trabucurile Fuente Fuente OpusX BBMF; BBMF înseamnă Big, Bad Mother Fucker! Acestea sunt destul de greu de găsit, dar Ashton VSG BBMF este ca un trifoi cu patru foi. Creat de Carlos “Carlito” Fuente Senior, acest trabuc este similar cu un OpusX puternic, dar neobișnuit ca formă.

Fuente Don Carlos Box-pressed Belicosos

trabucuri rareCă tot vorbeam de marele domn Fuente, acesta obișnuia să-și facă belicoso (un tip de trabuc) presat la cutie pentru el însuși și, ocazional, pentru alții. Amestecul a fost ușor modificat, pentru a acomoda o dimensiune mai puțin obișnuită și pentru a se potrivi gusturilor sale personale. De asemenea, aceste trabucuri aveau capacitatea rară de a menține cenușa intactă atunci când erau fumate dincolo de marcajul de trei sferturi. Niciodată nu au fost lansate pe piață, fiind destul de greu de găsit când seniorul se afla în viață. Oare astăzi le mai deține cineva?

Padrón 1964 Anniversary Series Millennium

trabucuri rareSeriile Millenium 1964 au fost limitate la numai 1.000 de humidori, fiecare având 100 de trabucuri, rezultând într-un număr total de 100.000 de trabucuri. Acestea au fost lansate în anul 2000, adică acum 17 ani. Așadar, după aproape două decenii, câte dintre aceste trabucuri au mai rămas? Humidorul și trabucurile individuale își mai fac apariția din când în când, dar numai  în mâinile colecționarilor privați.

Trabucurile diplomatice Trinidad

trabucuri rareÎnainte de a deveni disponibile în comerț, trabucurile Trinidad se găseau doar ca daruri diplomatice făcute de guvernul cubanez. Acestea erau ceva mai subțiri decât Trinidad Fundadores, fiind descrise ca „o marcă rezervată exclusiv pentru cadourile speciale ale Consiliului de Stat Cubanez”. Trabucurile Trinidad sunt atât de neobișnuite încât sunt considerate nu doar rare, ci de-a dreptul legendare.

Davidoff 80 Aniversario

trabucuri rareCând vorbim despre trabucurile cubaneze vintage, țigările cubaneze Davidoff sunt unele dintre cele mai căutate din lume. Producția lor a fost întreruptă în 1991, iar acum, de la cel mai mic dintre ele, Château Yquem, la cel mai mare, Dom Perignon, poți avea un câștig mare la orice licitație. Numai să le deții. Cel mai rar dintre ele este Aniversario 80, creat în 1986 pentru a sărbători ziua de naștere a lui Zino Davidoff. Având aproape 9 cm lungime, era un trabuc iconic, creat pentru un bărbat celebru. Încercarea de a găsi unul acum este extrem de dificilă.

Versiunea originală a trabucului Cohiba Behike

trabucuri rareLansați în 2006 pentru a sărbători cea de-a 40-a aniversare a lui Cohiba, acești humidori costau mult și înainte, când erau produși în mod limitat. Doar câțiva oameni le puteau cumpăra și chiar și mai puțini au decis să deschidă cutia. De curând au început să circule povești despre câteva trabucuri rămase, care au fost oferite ca daruri, însă acestea s-au dovedit a fi mituri urbane. Oricine găsește acest trabuc online ar trebui să fie precaut, pentru că șansele că acesta să fie un fals sunt mari. Dacă nu ai văzut humidorul din care a venit sau trabucul în sine, probabil că acesta nu este autentic.

Jack and Charlie’s „21”

trabucuri rareÎn zilele de dinaintea embargoului cubanez, restaurantul-club „21″ din New York avea propriile sale stocuri de trabucuri cubaneze, printre care se numărau „Havana Selección” și „Private Stock”, de la Jack & Charlie „21″. Aceste trabucuri rare au fost importante în S.U.A. de către o companie numită Faber, Coe & Gregg și au fost depozitate în humidoarele Clubului „21″, alături de amestecuri speciale de la branduri cunoscute precum Por Larrañaga și Ramon Allones. Restaurantul înca există, aparent nu și trabucurile.

Citește și despre trabucurile cubaneze: istorie și esență