9 sfaturi pentru o frizură perfectă

Academia Barbatilor

Chiar dacă din punct de vedere biologic părul nu ar trebui să fie atât de pretențios, este nevoie de multă grijă pentru ca el să arate bine și să fie sănătos. Și nu vorbesc doar despre păr ci și despre scalp care de multe ori este neglijat.

Cum să faci față celor mai comune probleme legate de îngrijirea părului? Ai părul gras sau prea uscat, des sau foarte rar? Află cum să ai un păr sănătos și frumos din sfaturile oferite de experți în îngrjiirea podoabei capilare:

Folosește produse de styling mate dacă părul este rar

Pentru majoritatea bărbaților, părul devine rar atunci când ating vârsta  de 30 sau 40 de ani. Pentru a face părul să arate mai des, folosește o pomadă sau ceară mată. Produsele mate absorb lumina și crează efectul de păr mult mai des.

Folosește cantitatea corectă de produs 

Zicala less is more sau mai puțin înseamnă mai mult se aplică și în cazul produselor de styling. Nu folosi foarte mult produs de la prima aplicare. Folosește o cantitate moderată iar în cazul în care consideri că nu ai ajuns la rezultatul dorit mai poți adăuga puțin produs. Dacă se folosește mult produs de la prima aplicare va fi mult mai greu să creezi look-ul dorit și cel mai probabil va trebui să reiei procesul.

Sursa foto: fashionbeans.com

Aplică produsul de styling corect

Când vine vorba de aplicarea produsului, majoritatea persoanelor se rezumă la aplicarea acestuia doar pe porțiunea din față a capului. Acest lucru este greșit.Pentru un rezultat bun și de efect ar trebui să aplici produsul pe toată suprafața scalpului. Începe cu o cantitate mică de produs din partea superioară către partea din față, aplicând de la rădăcina către vârfuri.

Alege momentul potrivit pentru a merge la tuns

Anita Cox, o stilistă foarte cunoscută și premiată în Marea Britanie, ne sfătuiește să fim mereu primii din tura stilistului. Acesta va fi mai odihnit și va avea mai mult entuziasm. Deci când suni la salon, întreabă de la cât începe tura stilistul tău preferat și programează-te la începutul programului.

Nu te spăla în fiecare zi pe cap

Experții recomandă ca spălatul părului să se facă o dată la două-trei zile. Este recomandat ca între spălări să existe un interval de cel puțin o zi. Astfel uleiurile naturale ale părului se pot reface, acestea fiind cele care mențin și sănătatea scalpului. Orice scalp are nevoie de uleiurile sale naturale pentru a menține părul hidratat în fiecare zi.

Există și excepții: Dacă folosești mult produs de styling va trebui să te speli pe cap în fiecare zi deoarece porii scalpului vor fi înfundați.

Nu agasa părul cu prosopul

De multe ori tindem să credem că dacă folosim prosopul ca să uscăm mai repede părul este bine. În realitate, o frecare zeloasă a părului cu prosopul poate cauza mai mult rău decât bine. Acest proces duce la slăbirea rădăcinii, iar în timp va determina căderea firului de par. Pe perioada iernii cel mai bine este să lași părul să se usuce singur. Folosește prosopul doar ca să tamponezi și să elimini excesul de apă. De restul se ocupă uscătorul de păr.

Aer rece pentru uscare

Poate fi tentant să setezi uscătorul de păr la temperatură maximă. Greșit! Aerul cald va lăsa părul fragil și de asemenea foarte uscat și deteriorat. Folosește uscătorul de păr cu aer rece și chiar dacă durează mai mult să îți usuci părul, măcar știi că nu îi faci rău.

Nu clăti părul cu apă rece

Chiar dacă dușurile reci sunt cunoscute ca fiind binefăcătoare, în cazul scalpului acestea fac mai mult rău decât bine. Datorită temperaturii mici a apei folosite, venele capilare din scalp se vor contracta și nu vor iriga scalpul la capacitate maximă. Astfel, scalpul și părul nu vor mai fi hrănite în mod optim.

Folosește balsam de păr

În cazul părului uscat, specialiștii recomandă o dată sau de două ori pe săptămâna utilizarea balsamului. Unele șampoane conțin detergenți puternici care ar putea priva părul de umiditate.

Utilizarea balsamului de păr ajută la menținerea umidității părului și face mai ușor styling-ul. Totuși, șamponul nu trebuie înlocuit în totalitate de balsam, întrucât șamponul este cel cu ajutorul căruia se îndepărtează mult mai bine impuritățile.