9 trucuri pe care să le aplici pentru a-ți îmbunătăți vizionările de pe Netflix

Academia Barbatilor

Știm că îți place să urmărești cele mai tari filme și seriale pe Netflix, iar faptul că acest serviciu e disponibil de ceva timp și în România, la prețuri rezonabile, a bucurat mulți cinefili. Întrebarea este dacă știi să beneficiezi complet de serviciul de streaming? De ce? Fiindcă există câteva trucuri care te pot ajuta să „storci” la maxim Netflixul, pentru o experiență  de calitate.

1 Folosește lista secretă de coduri ca să găseșți ce-ți dorești

trucuri netflixSe știe că opțiunea de căutare de la Netflix nu e deloc satisfăcătoare. Iar dacă ți se pare că vezi aceleași filme și seriale pe pagina de start, acest lucru se datorează, printre altele, faptului că Netflix oferă recomandări bazate pe gusturile tale personale, folosind un algoritm specific.

Poate nu știai, însă, că Netflix aranjează filmele și serialele în peste 76.000 de categorii ascunse, care pot fi generaliste (de exemplu, „Acțiune & Aventură”) sau foarte specifice („Filme cult din anii ‘30 foarte apreciate de critici“).

Poți găsi codurile cu categorii accesând, de pildă, adresa www.netflix.com/browse/genre/1365 şi înlocuind „1365” cu numărul categoriei pe care vrei să o afișezi. Așadar, dacă vrei „Filme B-Horror”, scrie „2852″ la sfârșitul adresei URL (înlocuind 1365 din exemplul dat). „Filme sportive pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani” – „855″. Și așa mai departe

Lista completă de coduri cu subcategorii poate fi accesată aici.

De asemenea, mai simplu și mai eficace, există câteva extensii de browsere pe care le poți instala pentru a avea acces direct din bara browserului la categoriile Netflix. Pentru Firefox Mozilla și Google Chrome, de pildă, îți recomandăm FindFlix.

2 Vrei o calitate video mai bună? Instalează extensia Super Netflix

trucuri netflixDacă te uiți la Netflix cu browserul Google Chrome, ai la dispoziție o extensie gratuită numită Super Netflix, care îți poate îmbunătăți experiența de vizionare. Odată instalată, extensia îți permite să alegi calitatea streamingului video, trecând peste cea automată, făcută de Netflix.

Acest lucru este ideal dacă vrei să ai parte de cea mai bună calitate video pentru conexiunea de Wi-Fi de care dispui sau dacă, dimpotrivă, vrei să reduci calitatea, ca să nu-ți consumi datele mobile atunci când ești pe drum.

Super Netflix poate de asemenea să sară automat peste introducerile serialelor, poate cenzura descrierea poveștii și imaginile (pentru a nu divulga ceva), poate spori luminozitatea și contrastul imaginii și poate mări viteza de derulare a filmului/serialului (în cazul în care vrei să-l vizionezi pe repede-înainte).

3 Adaugă notițe la titlurile favorite

trucuri netflixCreată de oamenii de la Lifehacker, Flix Plus este o extensie Chrome care îți permite să personalizezi experiența de vizionare. Dispune de 18 setări de personalizare încorporate, cum ar fi ascunderea descrierilor și a imaginilor și poziționarea paginii „My List” în partea de sus a home page-ului. Dar cea mai folositoare caracteristică este capacitatea de a adăuga notițe la titluri. Grație lui Flix Plus, poți scrie motivul pentru care ai adăugat Stranger Things în propria ta listă.

4 Găzduiește o petrecere Netflix pentru prieteni

trucuri netflixVrei să te uiți la BoJack Horseman cu partenera ta, dar ea e plecată momentan în Moldova? Nicio problemă: te ajută Netflix Party! Aceasta este o extensie Chrome care îți permite să te uiți pe Netflix cu oricine, chiar dacă nu vă aflați în aceeași cameră sau în același oraș.

După ce instalezi extensia, poți crea un link pe care îl transmiți mai departe celor cu care vrei să vezi filmul. Linkul se deschide la filmul sau serialul pe care îl urmărești în acel moment, astfel încât să-l puteți viziona împreună, într-o sincronizare perfectă. Are chiar și o funcție de chat, prin care poți face comentarii la adresa acțiunii de pe ecran. Netflix Party este perfect pentru persoanele aflate în relații la distanță.

În plus, dacă vrei să duci petrecerea în altă locație, utilizează Rabbit pentru Android și iOS. Este o platformă care îți permite să folosești Netflix, YouTube sau aproape orice platformă de streaming video cu prietenii prin intermediul aplicației mobile sau al extensiei Chrome. Poți chiar și să transmiți mesaje sau conversații video în timp ce vizionați un episod din Ozark.

5 Sari peste intro în mod automat

trucuri netflixTe-ai săturat să dai click pe butonul „Skip Intro” atunci când te uiți la un serial pe Netflix? SkipFlix este o extensie Chrome care ignoră automat toate introducerile, scutindu-te pe tine să faci acest lucru manual, mai ales atunci când nu ajungi la mouse sau pur și simplu nu ai răbdare să mai privești introducerile și ți-e lene să apeși butonul respectiv.

6 Profită de cea mai bună calitate HD

Browserele web, precum Google Chrome și Mozilla Firefox, au o mulțime de extensii utile, dar ele nu sunt cele mai bune browsere pentru un streaming HD de cea mai bună calitate. Chrome (pe Mac și Windows), Firefox și Opera ating o rezoluție de streaming de 720 de pixeli, în timp ce browsere precum Safari, Microsoft Internet Explorer și Edge oferă 1080 de pixeli.

În toată această ecuație, însă, trebuie să ții cont de conexiunea Wi-Fi pe care o ai la dispoziție. Netflix recomandă o viteză de descărcare de cel puțin 5.0 megabiți pe secundă, pentru o calitate HD.

7 Vezi nota flmului înainte de a începe să te uiți la el

Unul dintre lucrurile enervante la Netflix este că nu-ți oferă nicio informație legată de review-urile filmelor aferente. Mulți dintre noi, înainte de a ne uita la un film sau la un serial, obișnuim să-l căutăm pe imdb.com, pentru a vedea dacă e unul care merită atenția (având o notă de peste 7) sau, dimpotrivă, e o porcărie de nota 4,3, care ne va face să pierdem vremea.

trucuri netflixEnhancer este o minunată extensie Google Chrome care funcționează pe mai multe platforme de streaming, inclusiv Netflix. După ce o instalezi și îți faci un cont, poți să plasezi cursorul peste orice titlu pentru a-i dezvălui scorul/nota de pe IMDb, locul în clasament și chiar și rata de renunțare la el – ceea ce înseamnă că poți vedea câți oameni s-au oprit din vizionat. Un alt avantaj este că se sincronizează cu alte servicii de streaming.

trucuri netflixO extensie foarte bună, pentru Mozilla Firefox, de această dată, este Film Scores for Netflix, care îți oferă notele obținute de filme pe mai multe site-uri de review-uri specializate, putând să selectezi care dintre acestea vrei să-ți apară în cadrul thumb-ului de pe Netflix.

8 Sortează filmele după anii de apariție

Netflix oferă posibilitatea de a sorta filmele și serialele după gen, dar există un truc simplu, care permite sortarea cronologică după anii apariției acestora. Mergi la o pagină de categorii – groază, dramă sau comedie, de exemplu, și caută un chenar cu patru puncte în partea din dreapta-sus a paginii. Se va derula meniul Meniul „Sugestii pentru tine”, iar acesta îți oferă opțiunea de a sorta filmele după anul de lansare –  pornind de la cele mai recente titluri (în partea de sus a paginii) până la cele mai vechi (în partea de jos). Se poate face și o sortare alfabetică, de la A la Z și invers.

9 Rotește video-ul, ca să vezi un film din pat fără să-ți sucești gâtul

trucuri netflixOK, recunoaștem că asta e o opțiune pentru leneși, dar cine nu e leneș uneori în viață? Sau cine nu se îmbolnăvește, fiind nevoit să stea la pat? În loc să-ți sucești gâtul ca să vezi producțiile favorite, instalează Netflix Flip, o extensie Chrome care îți rotește video-ul, astfel încât să te poți uita din pat, stând pe-o parte. Nu-ți mai întoarce laptop-ul pentru a obține un unghi de vizionare mai bun – Netflix Flip va face acest lucru pentru tine.

Citește și despre 7 documentare de pe Netflix care te vor ajuta să ai o viață mai sănătoasă