Adoptă layering-ul pentru o ținută stilată în anotimpul rece

academia barbatilor

Deși vremea însorită și temperaturile prietenoase îți trezesc dorința de a acorda atenție sporită aspectului fizic, finisând până la cele mai mici detalii vestimentația, nici anotimpul rece nu ar trebui să fie o piedică în calea unui stil desăvârșit. Dacă știi cum să-ți construiești ținuta conform regulilor de layering, ai parte de confort termic și câștigi puncte la capitolul stil.

Sursa:www.janssenmode.nl

Sursa:www.janssenmode.nl

Ce este layeringul?

Cheia vestimentației pentru anotimpul rece este layering-ul sau suprapunerea inteligentă a pieselor vestimentare.

Principiul este simplu: Mai multe haine subțiri, suprapuse, te pot proteja mai bine decât un singur pulover foarte gros. Reușind să încălzească fiecare strat și aerul dintre ele, corpul își formează o armura rezistentă la frigul exterior.
O suprapunere ca la carte presupune:

  • Un strat de bază
  • Un strat cu rol de izolare
  • Un strat exterior
Sursa: www.parisiangentleman.co.uk

Sursa: www.parisiangentleman.co.uk

1. Baza

Stratul de bază intră în contact direct cu pielea ta, deci va fi în mare parte responsabil de confortul fizic. Pentru vestimentația de zi cu zi, fie că folosești un maiou, tricou basic sau o bluză de corp cu mânecă lungă, optează pentru bumbac 100%. Bumbacul este călduros, permite pielii să respire natural și absoarbe transpirația cauzată de pătrunderea într-o încăpere încălzită.
Pentru practicarea sportului în aer liber au apărut diverse fibre sintetice cu proprietăți specifice.
Șosetele și lenjeria intimă fac parte tot din stratul de bază.

 

Sursa: www.lustinfashion.com

Sursa: www.lustinfashion.com

2. Stratul care izolează

Acest strat trebuie să mențină căldura produsă de corp. Pariem tot pe fibre naturale precum lâna, care poate absobi apă până la 30% din greutatea ei, fără a da senzația de umezeală.
Cele mai elegante recomandări ar fi un pulover din lână fină, precum Casmir sau Angora, potrivit la o cămașă de bumbac.
În ceea ce privește pantalonii, ar trebui să știi că blue-jeans-ul oferă proprietăți izolatoare minime, mai ales pe vreme severă, pe când o pereche de pantaloni din lână, purtați cu șosete mai înalte, care să protejeze gamba sunt soluția ideală.

 

Sursa: www.thetrendspotter.com

Sursa: www.thetrendspotter.com

 

3. Stratul exterior

Rolul lui este de protecție împotiva frigului și precipitațiilor. Optează pentru un material impermeabil dacă se anuntă precipitații sau pentru o țesătură densă, dar care să permită pielii să respire. Lâna are această proprietate, astfel că te poți orienta către o jachetă sau un sacou din tweed, accesorizate cu mănuși de piele și eșarfă de cașmir. În plus, o pălărie îți va îmbogăți vestimentația cu acel final-touch prețios.
Pentru vremea severă, jacheta parka se păstrează tendințe și anul acesta, pe când zilele de toamnă pot fi întâmpinate cu un trench-coat bleumarin, gri, maro sau bej.

 

www.thefashiontag.com

www.thefashiontag.com