Afrodisiace naturale pentru bărbați

Academia Barbatilor

Ce este un afrodisiac? Pe scurt, afrodisiacul este un ingredient care crește nivelul dorinței sexuale. Acesta poate fi o băutură, o mâncare, o substanță etc. E foarte posibil, ca în unele momente, în ciuda faptului că ți-ai dori să fi mai activ din punct de vedere sexual, corpul să nu te ajute și să intri într-o astenie erotică pe care să nu o „înghiți” cu plăcere.

Ce e de făcut? Câtă vreme nu ai disfuncții erectile sau probleme cu potența, nu e cazul să apelezi la diverse pastile-minune care, pe lângă avantajele de moment, au și dezavantaje evidente. Există însă o serie de afrodisiace naturale pentru bărbați, care te pot repune pe linia cea bună și la care poți apela fără probleme.

Henry Kissinger spunea că cel mai bun afrodisiac este puterea. De ce am putea include puterea în rândurile afrodisiacelor naturale, fără ca aceasta să fie o substanță sau un aliment? Simplu: pentru a demonstra că, în bună măsură, afrodisiacele sunt de natură psihologică.

De pildă, muzica este considerată un excelent afrodisiac și multe cupluri apelează la ea în momenele intime. Să ne amintim despre celebra sintagmă ce face referire la Barry White și la muzica lui pe care s-au conceput zeci de mii de copii.

Chiar dacă nu sunt implicate substanțe chimice sau mâncare sau chiar dacă, dimpotrivă, vorbim despre așa ceva, s-a demonstrat că, în bună măsură, afrodisiacele acționează în primul rând pe fond psihic. Gândește-te la situația în care un bărbat de succes aduce caviar și vin roșu, de calitate, la o întâlnire. Caviarul și vinul roșu sunt considerate afrodisiace? Da. Unele persoane le consideră. Dar creșterea dorinței sexuale pe moment, în acest caz, va ține în special de situație, de putere, de securitate, de resurse.

Ce-ți face bine

Pe de altă parte, există cu adevărat alte tipuri de afrodisiace care au efecte asupra organismului și care pot fi benefice atunci când e nevoie să-ți impulsionezi un pic viața sexuală.

Sexul și mâncarea sănătoasă sunt două elemente recomandabile iar mâncarea sănătoasă chiar poate avea elemente afrodisiace. Vei vedea mai jos că sparanghelul, o legumă foarte sănătoasă, e considerată a avea proprietăți afrodisiace și mulți cred că te aduce… in the mood for love. Dar de ce oare?

Sparanghelul conține nutrienți care produc energie. În momentul în care ești energic și satisfăcut, e clar că vei intra într-o stare propice și pentru sex. Pe măsură ce parcurgi lista de mai jos gândește-te că unele „afrodisiace” chiar sunt bune pentru organism, fiind recomandate de nutriționiști. Să mănânci bine, să bei ceaiuri de calitate și alte băuturi energizante, sunt lucruri care pot crea o diferență importantă între stările generale, de zi cu zi. Iar una dintre aceste stări este să te simți un pic mai sexy ca de obicei.

Ce să eviți

Spanish Fly

Cărăbușul din care se prepară celebrul afrodisiac Spanish Fly

Unul dintre cele mai cunoscute afrodisiace, pe care le găsești în sex shop-uri, se numește Spanish Fly. E o substanță care se prepară din cărăbuși uscați și care poate provoca reacții neașteptat de periculoase. Există, oricum, o mare șansă ca orice produs comercializat sub acest nume să fie, de fapt, altceva. Iar dacă nu cunoști ingredientele, a o cumpăra și a o folosi se poate transforma într-o idee foarte proastă.

Dacă vrei ceva exotic, poți apela la primul element de pe lista de mai jos, unul ceva mai bizar, care provine din Coreea dar care este privit ca un foarte bun afrodisiac tradițional. Și natural. Dar iată câteva afrodisiace naturale care e posibil să-ți producă rezultatele scontate:

Țiparul de mocirlă

tipariEste considerat principalul afrodisiac în Coreea, deci probabil e mai greu să-l găsești pe la noi. Dar… știi vorba: dacă nu merge Mahomed la munte, poate ajunge muntele la Mahomed. Coreenii consideră că acest țipar e un afrodisiac fantastic și îl consumă sub diverse forme și preparate.

Castravetele de mare

castravete de mareÎn China, acest antreu deloc apetisant e considerat un bun afrodisiac. Chiar funcționează? Există puține dovezi că da, dar dacă ai ocazia, de ce să nu-i dai o șansă?

Cafeaua

cafeaÎți vine să crezi sau nu, dar cafeluța de dimineață poate face mai mult decât să te trezească de-a binelea din somn, oferindu-ți o scuză pentru a petrece mai mult timp în așternuturi. Cafeaua pompează adrenalină și energie, pune sângele în mișcare, deci te poate aduce și pe tine în starea propice pentru sex.

Maca

macaDespre maca se știe că aduce beneficii semnificative organismului, iar printre acestea se numără și cele legate de performanțele sexuale. Revista Psychology Today a publicat rezultatele unor studii care arată în ce fel a dat rezultate această plantă care crește în Munții Anzi. În prezent, unii spun că acesta e cel mai bun afrodisiac natural, în vreme ce alții îi contestă calitățile. Probabil că adevărul e, ca de obicei, undeva la mijloc.

Tongkat Ali

Tongkat AliRădăcina acestei plante, care crește în Asia de Sud-Est, se folosește pentru ameliorarea efectelor cauzate de diverse boli și afecțiuni. Se spune însă, că are un efect și asupra producerii de testosteron care, desigur, duce la creșterea capacității sexuale masculine. Informația nu e confirmată științific dar, la o adică, poate fi testată pe propria piele.

Marțipanul

martipanMarțipanul se servește ca pastă (în diverse forme), având în compoziție o cantitate mare de migdale, care sunt menționate drept un bun afrodisiac. Sunt multe rețete de marțipan, le găsești la tot pasul.

Mierea

miereMierea este un aliment considerat de mulți a avea efecte erotice, mai ales că ea e asociată cu iubirea. Poate fi încorporată în diverse preparate și, probabil, în unele situații chiar are efect.

Sparanghelul

sparanghelSparanghelul a fost asociat de multe secole cu creșterea libidoului iar acest lucru are la bază câteva informații oferite de știință. Am menționat deja mai sus despre vitaminele, mineralele și nutrienții oferiți de sparanghel dar trebuie spus că această plantă poate mări și producția de histamină, care e responsabilă cu ajungerea mai lesne la orgasm. Lucru care poate fi benefic și pentru partenera ta.

Nucile de cocos

nuca cocosSe presupune că afrodisiacele îți fac sângele să circule mai bine iar asta este exact ceea ce fac nucile de cocos, și mai ales laptele de cocos, pe care în multe țări îl vedem comercializat sub numele de „apă de cocos”. Aceasta conține electroliți care îți pun sângere în mișcare.

Curmalele

curmaleCurmalele sunt considerate afrodisiace iar în trecut ele erau un dar pe care bărbații îl făceau în mod curent femeilor tocmai pentru a le aduce pe acestea mai repede în starea „aceea”. În mod tradițional, pentru un efect mai mare, curmalele erau amestecate cu scorțișoară și lapte.

Ouăle

ouaStresul poate ucide orice formă de dorință sexuală. Din fericire, ouăle conțin multe vitamine B6 și B5, ambele fiind cunoscute ca remedii împotriva stresului. Dacă vrei să te relaxezi, ia în calcul un preparat care conține ouă. Apoi, poate, vei intra mai rapid în starea necesară unei partide de sex.