Albirea dinţilor – moft sau necesitate

academia barbatilor

Un zâmbet frumos reprezintă o “armă” în plus în materie de seductie pentru bărbaţi, iar dacă nu aţi avut şansa de a moşteni o dantură perfectă,atunci puteţi conta pe cele mai recente tehnici de albire a dinţilor.

Termenul de albire este un puţin exagerat. Indiferent de metodele folosite, trebuie să ne aşteptăm la o culoare normală a dinţilor, mai degrabă decât un alb strălucitor. Trebuie remarcat faptul că aceste tehnici sunt aplicate în special pe dinţii îngălbeniţi de tutun, cafea sau ceai. Dacă dinţii s-au înnegrit, în urma unei intoxicaţii cu fluor sau din cauza fumatului excesiv, rezultatele nu sunt întotdeauna convingătoare.
Produsul cel mai utilizat pe scară largă este peroxidul de hidrogen. Cele mai diverse tratamente ( la dentist sau la domiciliu), combină concentraţii şi variabile de timp de expunere.

Pentru un plus de siguranţă, vă recomandăm să consultaţi medicul dentist care cunoaşte starea dinţilor voştri şi care poate recomanda metoda potrivită pentru albire. Puteţi opta pentru o pastă, făcută din amprente ale dinţilor, care folosită timp de 30 de minute pe zi timp de 7 zile sau 3 săptămâni pe perioada nopţii, va avea rezultate mulţumitoare. Soluţii, mai puţin costisitoare, sunt disponibile pe Internet, dar concentraţiile de peroxid de hidrogen pot fi periculoase pentru sănătate.

Această metodă este, de asemenea, utilizată în “saloanele de înfrumuseţare”, unde pentru aproximativ 300 ron veţi avea un zambet nou, în 20 de minute. Efectul de albire obţinut prin intermediul unui gel este accelerat prin expunerea la lumină.

Rezultatele nu sunt întotdeauna conforme cu “investiţiile făcute” în procesul de albire a dinţilor  şi efectele secundare sunt de multe ori neplăcute. Cel mai comun mod de verificare este sensibilitatea dinţilor la senzaţia de cald şi rece, din fericire reversibile. În cele din urmă, trebuie să recunoaştem că efectul de albire este temporar şi că trebuie să facem un tratament nou la câteva luni.

Cu toate acestea, dinţii albi, sănătoşi reprezintă un element de seductie, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei … Deci, nu ezitaţi să schimbaţi periuţa la fiecare 3 luni, aşa după cum recomandă şi medicii stomatologi  😀 …