Alege ceasul potrivit stilului tău vestimentar în funcţie de brăţară

academia barbatilor

Spre deosebire de hainele de zi cu zi sau alte accesorii, un ceas bărbătesc nu poate fi cumpărat sub impulsul momentului.  Fie că alegi un model fashion sau unul de colecţie, este necesară o minimă documentare prealabilă. Pentru că exista câteva reguli de purtare a ceasului care se leagă de tipul brăţării, informaţiile de mai jos îţi vor fi de mare ajutor.

 

Cureaua NATO

Este un tip de curea potrivit anotimpului cald, introdus în colecţiile actuale a multor branduri. La fel ca şi tricourile sau pantalonii chino, cureaua NATO are origini militare, fiind creată pentru soldaţii englezi, în anii ‘70.

Realizată din material textil sau nylon, cureaua NATO este foarte uşor de schimbat, tocmai în ideea de a schimba înfăţişarea ceasului după vestimentaţie. Există modele care pot fi cumpărate cu 2-3 variante de rezervă.

Poţi alătura un astfel de ceas ţinutelor casual din sezonul cald, în special celor simple, construite în jurul a 2-3 nuanţe. O curea în dungi poate fi potrivită imprimeurilor mărunte, de inspiraţie nautică, pe când una într-o singură culoare poate fi potrivită şi unor imprimeuri mai bogate.

Ne plac: noile modele Daniel Wellington, dar mai ales colecţia TISSOT QUICKSTER NATO. Pe site-ul Tissot îţi poţi construi singur ceasul, alegând culoarea curelei şi tipul cadranului.

Ceas Daniel Wellington curea NATO

Daniel Wellington

TISSOT QUICKSTER NATO QUARTZ

TISSOT QUICKSTER NATO QUARTZ

Cureaua din piele

Când ceasurile şi-au ocupat locul pe încheietura mâinii unui gentleman, pielea a fost primul material din care curelele au fost confecţionate.  Deşi au o istorie îndelungată, curelele de piele şi-au păstrat eleganţa şi aspectul luxos chiar şi în zilele noaste.

Poartă curea de ceas din piele mai ales la ţinutele formale. Vei respecta dresscode-ul “black tie” doar purtând curea de ceas din piele neagră la costumul negru de seara sau la smoking.

Unui costum business gri îi poţi asorta atât curea neagră, cât şi maro, în funcţie culoarea pantofilor.

Modelele mai extravagante prin cromatică sau tipul de piele pot fi purtate chiar şi la ţinute smart-casual. Asigură-te întotdeauna că ceasul tău are aspect impecabil şi schimbă cureaua din piele ori de câte ori se murdăreşte sau apar cute de uzură.

Ne plac:

Ceas Girard Perregaux

Girard Perregaux

Ceas Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Cureaua din silicon

Siliconul este materialul cel mai iubit de către brandurile fashion de ceasuri şi se potiveşte în special persoanelor nonconformiste, care poartă ţinute casual sau sport. Un purtător de ceas de colecţie, înzestrat cu o curea exclusivistă din piele de crocodil poate purta în timpul liber un astfel de ceas.

Pe langă aspect, brăţara din silicon este apreciată şi pentru durabilitate şi uşurinţa cu care poate fi curăţată, spre deosebire de cureaua din piele sau brăţara metalică.

Deşi ai fi tentat să o subestimezi, asociind acest tip de brăţară cu ceasurile pentru copii, află că există câteva mărci elveţiene care au introdus în colecţiile ultimilor ani acest element nonconformist.

Nu purta niciodată curea din cauciuc alături de costum, nici măcar la o ţinută smart-casual, însă fă-i loc între accesoriile pentru timpul liber, de vacanţă, mai ales dacă îţi propui activităţi sportive.

Ne plac:

Rolex GMT Master II

Rolex GMT Master II

Ceas Hamilton Khaki

Hamilton Khaki

 

Brăţara metalică

Brăţările din oţel inoxitabil sunt durabile şi versatile. Poţi purta un ceas cu brăţară metalică la birou, la o ieşire în oraş, la activităţi de weekend şi chiar în club, fără a te gândi cum să o asortezi la restul ţinutei.

Tocmai pentru că este un ceas de zi cu zi, un asfel de model nu ar trebui să îi lipsească unui bărbat.

Chiar dacă nu se va deteriora la fel de repede precum cureaua din piele, brăţara metalică necesită curăţare şi igienizare. O poţi curăţa chiar tu sau poţi apela la un ceasornicar.

Longines Moon Phase Full Calendar

Longines Moon Phase Full Calendar

IWC Montre Daviateur Spitfire

IWC Montre Daviateur Spitfire