Alegeri inspirate pentru vacanță. Idei de ținute de plajă pentru bărbați

academia barbatilor

Vacanța la mare te va pune în diverse situații vestimentare care implică distracția pe plajă. Iar noi avem câteva idei de ținute de plajă pentru bărbați care te vor inspira. Dacă ai ales deja șortul de baie conform noilor tendințe, află ce să pui în bagaj ca să faci față provocărilor stilistice de la mare!

O ținută pentru o zi pe plajă

Dacă plănuiești să petreci o zi întreagă pe plajă, ai nevoie de piese speciale care pe lângă confort, îți oferă și un aer modern. Alege un șort de baie din plastic marin reciclat, o opțiune sustenabilă și foarte la modă. Cei cu o croială simplă arată bine atât în valuri cât și la barul de pe plajă. Caută piese rezistente la apă, care se usucă rapid și îți mențin confortul. În materie de încălțăminte, uită de flip flops-ii pe care îi porți de când aveai 16 ani pentru că îi consideri versatili. Însă nici o pereche de sandale din piele nu îți vor folosi, asta în cazul în care vrei să pari rafinat în nisip. În schimb, alege o versiune din cauciuc, cu același design precum al celor din piele. Acestea sunt mult mai potrivite pentru plajă și mult mai ușor de folosit mai ales la contactul cu apa. O cămașă din in, care te va proteja de razele soarelui și îți va lăsa pielea să respire și o geantă din material rezistent la apă vor completa ținuta pentru întreaga zi.

ținute de plajă pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest

Ținuta pentru barul de pe plajă

Dacă ai hotărât să ieși la un cocktail servit la beach bar, ai nevoie de o ținută care să îmbine utilul cu frumosul. O pereche de pantaloni din in alături de o cămașă cu guler cubanez și espadrile te vor ajuta să te simți confortabil și elegant.

ținute de plajă pentru bărbați
Sursa foto: Reiss

O plimbare pe malul mării

O plimbare pe plajă la apus te va pune în lumina bună…a soarelui. Dacă vrei să ai câteva poze reușite de la mare, acum e momentul să iei camera foto cu tine. În ceea ce privește ținuta de poză, o pereche de pantaloni slim cu vedere la gleznă și un tricou alb peste care arunci o cămașă din in descheiată, reprezintă o opțiune în acest sens. Sau, dacă vrei un pic de contrast în raport cu culorile apusului, alege un șort chino în nuanța mării și o cămașă colorată.

ținute de plajă pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest

Ce să porți la o petrecere pe plajă

Deși ești tentat să crezi că la petrecerile pe plajă este permis orice, inclusiv din punct de vedere vestimentar, evită nuanțele neon, culorile stridente sau imprimeurile tropicale. Asta dacă nu te afli pe o plajă în Hawaii. Alege înțelept și creează o ținută smart casual cu o cămașă fără guler, din bumbac, chinos și o pereche de sandale din piele. Vei obține o ținută rafinată, în care nu vei transpira. Opțional, poți adăuga o pereche de ochelari de soare în stilul anilor ’70, pentru un aer retro.

ținute de plajă pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest

La o cină pe plajă

Dacă ai programată o cină romantică pe plajă, nu înseamnă că trebuie să îți pui costum și cămașă albă. Alege o ținută smart de inspirație nautică. Un tricou polo și un blazer în nuanțe de albastru, o pereche pantaloni chino în contrast și boat shoes alcătuiesc un mix ideal.

ținute de plajă pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: Orlebar Brown