Aparat de ras electric sau lamă de ras

academia barbatilor

Aparatul de ras este un accesoriu absolut necesar pentru orice bărbat, însă alegerea acestuia poate fi dificilă, dacă nu se ţine cont de nevoile personale: probleme ale pielii, grosimea firului de par , mod de întrebuinţare etc.

Pe piaţă există o oferta variată, iar producătorii încearcă să ofere aparate de ras tot mai performante, care să asigure un bărbierit confortabil şi eficient.

 1. Aparatul de ras cu lama dublă

Sunt folosite de obicei de bărbierii specialişti şi sunt destinate unui ten delicat.. O astfel de variantă este costisitoare, dar oferă şi rezultate foarte bune.

Lama simplă, de unică folosinţă, este cel mai ieftin produs pentru ras, însă este şi cea mai puţin eficientă. 

Este indicat să se folosească o singură dată (vezi denumirea unică folosinţă, din motive d eigină şi protecţie a pielii) si doar atunci când nu avem alta variantă la dispoziţie.

Aparatul de ras cu lama dubla este un produs eficient şi convenabil ca şi preţ. Se achiziţionează produsul, iar ulterior se pot schimba lamele. 

Această variantă presupune un bărbierit umed, creme-spumă de ras şi loţiune după ras.

 2.  Aparatul de ras electric

A început să prindă tot mai mult teren în ultimul timp datorită avantajelor pe care le oferă: nu mai este necesară utilizarea produselor de ras umede (spumă, loţiune), acest produs oferind avantajul eliminării părului pe pielea uscată.

Alte avantaje ale aparatului de ras electric: autonomia destul de mare a acumulatorilor (durata de încărcare a unui astfel de aparat este de aproximativ o oră şi poate fi utilizat pe o perioadă de 10 zile), este o soluţie la îndemână atunci când eşti în criză de timp şi îţi permite  mici retuşuri în orice moment, poate fi utilizat atât pe o suprafaţă umeda, cât şi pe una uscată. 

În funcţie de model, poate dispune de numeroase funcţii şi facilităţi, precum sistem auto-curăţare, ecran LCD care arată starea de încărcare, starea acumulatorului etc. Pentru asigurarea unei bune igiene, este recomandat a se curăţa periodic cu apă şi săpun lichid. Capetele triple asigura o suprafaţă mai mare de bărbierire.

[youtube id=”nuEMZZTGjF0″ width=”600″ height=”350″]