Apple a lansat iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max

Academia Barbatilor

Marele eveniment așteptat de către toți fanii Apple a avut loc și a adus, așa cum se așteptau cu toții, o serie de câteva anunțuri interesante legate de noile produse ale companiei. A fost lansat iPhone 11, a apărut și o versiune numită iPhone 11 Pro Max, dar s-a discutat și despre alte lucruri pe care le sintetizăm în următoarele 5 noutăți:

Apple TV Plus vine cu un an de trial la cumpărarea oricărui device Apple

apple tv plus
Foto: The Verge

Apple TV Plus, serviciul de streaming al Apple care se arată o concurență serioasă pentru Netflix și altele asemenea, se va lansa pe 1 noiembrie. Apple anunță că abonamentul va costa 4,99 $ pe lună, cu 2 dolari mai jos decât costul lunar al unui abonament Disney+. O altă surpriză este faptul că Apple va include un abonament pe o durată de un an pentru Apple TV Plus, la cumpărarea oricărui produs Apple – iPad-uri, laptopuri, desktop-uri, iPhone-uri.

iPad-ul upgradat, de generația a șaptea, are un display de 10,2 inci

ipad 7
Foto: MacRumors

Apple a anunțat un update pentru iPad-ul său cu prețuri decente, noul model de generația a șaptea măsurând 10,2 inci, mai mult decât modelul standard, de 9,7 inci. Prețul acestui model pornește de la 329 $, dar are câteva îmbunătățiri față de modelul precedent, cel mai important fiind procesorul A10 Bionic, care își făcuse debutul pe iPhone 7. Dispune și de un Smart Connector, care e de mare folos dacă ai de gând să achiziționezi o tastatură magnetică Smart Keyboards, pentru iPad.

Apple Watch seria 5 are un display always-on

watch series 5
Foto: Engadget

Noul Apple Watch Series 5 nu arată cu mult diferit față de modelul de anul trecut, dar ascunde câteva noi caracteristici. Cea mai notabilă este aceea că 5-ul e primul smart watch Apple care dispune de o funcție always-on a display-ului. Cu alte cuvinte, display-ul poate sta aprins continuu. Iar pentru ca acest lucru să nu ducă la o descărcare prematură a bateriei, există posibilitatea ca luminozitatea ecranului să fie redusă, fără ca acest lucru să afecteze celelalte funcții. Din acest punct de vedere, bateria are o impresionantă durată de 18 ore.

Series 5 costă 399 $ pentru modelul cu GPS și 499 $ pentru cel cu GPS + LTE, prin urmare prețurile sunt aceleași ca la modelul de acum un an. Este primul Apple Watch care e construit (și) din ceramică și titaniu, pentru modelele de acest gen prețurile nefiind încă dezvăluite.

iPhone 11 este un model XR, mult îmbunătățit

iphone 11
Foto: Apple

iPhone 11 este succesorul lui iPhone XR și dispune de un display LCD de 6,1 inci și de noul procesor A13 Bionic. Va debuta cu un preț de 699 $, cu 50 mai puțini decât cel al lui iPhone XR de anul trecut. iPhone 11 are un sistem dual-camera, iar una dintre cele mai importante caracteristici ale lui este cea de video-uri selfie de tip slow motion. Apple le denumește „slofies” și acestea arată super cool.

iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max vor fi disponibile în curând

iphone 11 pro
Foto: Apple

Adevăratele vedete sunt iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Fiecare dintre ele dispune de un sistem cu 3 camere, completate cu un telephoto, ultra wide și lentile normale. Apple susține că fiecare dintre cele trei camere e capabilă să facă video-uri cu rezoluție 4K, la 60 de frame-uri pe secundă, iar un demo prezentat la evenimentul de lansare arată că fiecare cameră poate înregistra subiecți diferiți.

iPhone 11 Pro are un display OLED de 5,8 inci, în vreme ce Pro Max vine cu unul OLED de 6,5 inci, ambele dispunând de un impresionant grad de luminozitate de 1200 nits. Precum iPhone 11, ambele dispun de noul procesor A13 Bionic. Vor fi disponibile în patru variante de culoare, iar prețul lui iPhone Pro pornește de la 999 $.

Citește și: 5 gadgeturi noi, produse de Apple sau compatibile cu „mărul”