Aquaman – cea mai anticipată premieră a finalului de an

academia barbatilor

În absența unor blockbustere uriașe (cum a fost anul trecut Star Wars: The Last Jedi), cea mai așteptată premieră a perioadei următoare este Aquaman. Datorită încasărilor record pe care le-a avut deja în China, pelicula se numără printre producțiile cu cel mai mare succes ale finalului de an. Avându-l pe Jason Momoa în rolul principal, filmul de acțiune și de aventuri se lansează în țara noastră pe 21 decembrie.

O aventură din adâncuri

În Aquaman, o mare parte din acțiunea filmului se petrece sub apă. Legenda spune că, într-o bună zi, continentul pierdut al Atlantidei va redeveni o mare putere a lumii. Sortit să fie eroul care unește lumea uscatului cu adâncurile mării, Arthur (Jason Momoa) este un supererou cu puteri extraordinare. El poate să respire sub apă, are o forță incredibilă și poate să comunice cu vietățile marine.

Arthur este puntea dintre apă și uscat

Având părinți din lumi diferite, Arthur este singura legătură dintre lumea de la suprafață și cea de sub ape. Nicole Kidman joacă rolul mamei lui, regina neînfricată a Atlantidei, care se îndrăgostește de paznicul unui far maritim. Ea este cea care își îndeamnă fiul să-și urmeze menirea și să riște totul pentru a uni cele două tărâmuri.

Dacă găsește miticul trident al Atlantidei, Arthur va deveni noul rege al civilizației antice. În mâinile unui impostor, tridentul are potențialul să distrugă. Dar în mâinile moștenitorului legitim la tron, tridentul are puterea să unească și să protejeze. Cu ajutorul acestei arme magice și cu susținerea aliatei sale Mera (Amber Heard), Aquaman se luptă nu numai pentru binele supușilor săi din Atlantida, ci și pentru binele tuturor celor care trăiesc pe uscat.

Atlantida a avut întotdeauna un rege, însă Aquaman este mai mult decât un rege – este un supererou. Iar filmul dedicat aventurilor sale acvatice reușește să relanseze DC Comics în topul lumilor cu supereroi. Pe termen lung, încasările uriașe și reușita acestui film ar putea sta la baza unei noi francize de succes.

Citește și Cele mai noi filme pe care să le vezi de Crăciun