Articole vestimentare pentru o călătorie cu stil

academia barbatilor

Fie că îți planifici o călătorie în străinătate sau o ieșire de scurtă durată în țară, sunt câteva articole vestimentare pe care merită să le iei în calcul pentru bagaj. Evident, ține cont de scopul călătoriei și destinație, de sezon și de bugetul alocat.

barbat-stil-calatorii-sacou-casual-2

Un sacou smart casual 

Sacoul smart casual este unul dintre cele mai importante articole vestimentare din garderobă unui bărbat în anul 2016. Anul acesta se pune accentul pe haine simple, dar confortabile, care pot fi adaptate în cât mai multe ținute. Sacoul smart casual e util și ocupă puțin spațiu în bagaj. Îl poți purta la întâlniri sau la ieșiri în oraș. Dacă e vreme rece poți să combini sacoul cu un cardigan împletit și o cămașă uni. 

barbat-stil-calatorii-esarfa-4

O eșarfa din cașmir 

Fibrele superfine, așa cum este casmirul, sunt funcționale într-o ținută atunci când este cazul, iar dacă pleci într-o călătorie ocupă foarte puțin spațiu în bagaje. Doar pentru că eșarfa din cașmir e doar un accesoriu nu înseamnă că trebuie tratată cu indiferentă. E destul de eficientă să îți confere căldură și stil atunci când constați că vremea în Napoli în luna aprilie e mai friguroasă decât credeai, spre exemplu. Sau poate funcționa că pernă pe durată zborului. 

barbat-stil-calatorii-tenisi-5

Teniși din pânză cu talpă groasă

Confortul e cuvântul cheie când “navighezi” între coridoarele interminabile din aeroport sau încerci să faci față spațiului îngust din avion pe o distanță lungă. Așadar, schimbă pantofii de job cu ceva mult mai confortabil. Pot fi niște teniși din pânză albă sau piele întoarsă cu o talpă groasă. Îi poți purta cu o pereche de blugi și un tricou sau chiar pantaloni de costum și sacou smart casual și o cămașă uni. Ei completează look-ul și oferă confort pe toată durata călătoriilor. 

barbat-stil-calatorii-geanta-6

Geanta de călătorie

Când porți doar o geantă către aeroport și următoarea destinație, e necesar ca ea să fie cât mai utilă și minimalistă cu putință. Și, evident, să se potrivească cu ținuta ta. O geantă din piele neagră e ideală – e suficient de robustă cât să îți țină lucrurile în condiții de siguranță și se potrivește cu orice fel de ținută, de la costum la hainele de vară. Și, în plus, e o investiție pe termen lung. 

barbat-stil-calatorii-pantalon-3

Pantaloni cu manșetă întoarsă

Blugii skinny și locurile înguste din avion sunt o combinație pe care nimeni nu și-o dorește. Așadar, în călătorii de lungă durată poartă pantaloni largi pentru mai mult confort. Pantalonii largi sunt necesari pe distanțe lungi atunci când nu știi exact cât vei călători, unde vei sta și vei fi nevoit să mergi dintr-un loc în altul. Optează pentru o pereche din bumbac sau in în culori deschise sau bleumarin, tocmai pentru un plus de confort și stil. 

barbat-stil-calatorii-geaca-bomber-7

Geaca Bomber subțire

Vremea e dificil de prezis. Aplicațiile meteo nu indică întotdeauna gradele cu acuratețe, astfel încât o geacă subțire tip Bomber te ajută să faci față diferențelor de temperatură din acest sezon, indiferent de destinație. Poți să porți geacă Bomber pe toată durată zilei, pe deasupra unui tricou sau pulover subțire sau doar pe umăr, că un accesoriu al ținutei. 

Sursa: fashionbeans.com; don-men.com; pinterest.com