Artiștii asiatici cuceresc moda urbană

academia barbatilor

, Fashion

Artiștii asiatici sunt recunoscuți pentru creativitatea și imaginația lor debordantă, de aceea numeroase brand-uri de modă apelează la spiritul lor inventiv, ieșit din tiparele clasice pentru a lansă colecții surprinzătoare. După Hiroshi Fujiwara, Taka Hayashi (designer și artist japonez) este unul dintre preferații brand-ului Vans. Acesta a fost provocat să creeze modele noi și interesante de imprimeuri pentru haine, accesorii și pantofi care să reflecte melanjul între moștenirea și inovația adusă constant brand-ului. Colaborarea dintre Vans și artistul Taka Hayashi s-a concretizat în colecții capsulă incluse în Vault by Vans.

vansvault-taka-hayashi-artistii-asiatici-moda-urbana-4Vault by Vans este o linia de top a brand-ului Vans care încorporează 45 de ani de design cu un “twist” contemporan inspirat din modă streetstyle, artă, muzică, lumea skaterilor și a surferilor. În fiecare an, Vans se asociază cu un artist influent în crearea și materializarea unor modele de pantofi cu potențial de a deveni foarte populari. Taka Hayashi este unul dintre aceștia, având propriul stil în crearea unor modele clasice de pantofi cu un design ce sparg barierele convenționalului.

vansvault-taka-hayashi-artistii-asiatici-moda-urbana-3“Am primit primul skate-board, la vârsta de cinci ani, când mă aflam în Japonia, iar de atunci am practicat acest sport. Cultura skate-ului face parte din mine și va continua să îmi influențeze toată viață. Crescând în sudul Californiei, Vans a avut o uriașa influența asupra vieții mele, purtând haine create de acest brand în fiecare zi. Că și adult, stilul meu a evoluat, dar întotdeauna voi încerca să găsesc echilibrul perfect între copilul care a vibrat alături de Vans și adultul care are gusturi mai rafinate în materie de modă”, declară Taka Hayashi.  

vansvault-taka-hayashi-artistii-asiatici-moda-urbana-5

Printre cele mai recente modele create de el este Sk8-Mid cu o estetică boho, de inspirație Californiană în care print-ul Chimayo este reflectat de nuanțele de roșu-grena, ocru și albastru în două modele care sunt disponibile în concept-store-ul Vans din Afi Palace Cotroceni, alături de pantofi din colecția Vans by Vault.

vansvault-taka-hayashi-artistii-asiatici-moda-urbana-2De-a lungul timpului, Vans a colaborat cu numeroși artiști și designeri și a inițiat un program prin care le oferă studenților la arte plastic din SUA oportunitatea de a crea modele de încălțăminte personalizate, pentru a câștiga o bursă în valoare de 50.000 de dolari.