Aston Martin și-a prezentat vedetele din No Time to Die, noua producție James Bond

Academia Barbatilor

De regulă, super-spionul britanic James Bond se rezumă la o singură frumusețe de mașină pentru fiecare „episod” din seria ce-i poartă numele. „Trecut, prezent și viitor” au scris cei de la Aston Martin pe pagina lor de Twitter, odată cu prezentarea mașinilor care vor fi prezente în noul film No Time to Die. „De la clasicele DB5 și V8 Vantage la noile DBS Superleggera și Aston Martin Valhalla, există câte ceva pregătit pentru fiecare fan Bond”.

Aston Martin DB5 – un clasic

aston martin no time to die

DB5 face parte de multă vreme din moștenirea Bond, iar noua producție cinematografică va marca a noua apariție a coupe-ului într-un film cu Agentul 007. Notorietatea acestui model e atât de mare deja, încât doar anul acesta DB5-ul făcut ca să promoveze filmele Goldfinger (1964) și Thunderball (1965) a fost vândut pentru incredibila sumă de 6,4 milioane de dolari. DB5 are suficient de multe performanțe pentru a-și „interpreta” rolul în al 25-lea film din seria Bond, dezvoltând o viteză maximă de 230 km/h și atingând suta de km/h în doar 8 secunde, totul mulțumită motorului de 282 cai-putere.

V8 Vantage și Timothy Dalton

aston martin v8 vantage
Foto: Aston Martin

V8 Vantage a fost condus de Timothy Dalton atunci când l-a interpretat pe 007 în The Living Daylights. De asemenea, este mașina pe care Daniel Craig a condus-o pe contul oficial de Twitter al seriei James Bond. Atinge o viteză maximă de 273 km/h și ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde.

Superleggera – grație și forță brută

aston martin superleggera
Foto: Aston Martin

Mai departe, Aston Martin descrie DBS Superleggera drept „o lumină strălucitoare ce exprimă cea mai frumoasă artă automobilistică și, în același timp, o întunecată și amenințătoare umbră a forței brute, fără echivoc”. Puterea la care se referă se „traduce” printr-un motor V12 twin-turbo de 5,3 litri și 715 cai-putere, o viteză maximă de 340 km/h și doar 3,6 secunde scurse de la 0 la 100 km/h.

Valhalla, bestia promisă

aston martin valhalla
Foto: Aston Martin

În fine, supercar-ul Aston Martin Valhalla va fi una dintre cele doar 500 de exemplare aduse pe piață, cu speranța că Bond nu o va da de garduri în vreuna dintre cursele sale teribile. Valhalla e programată să apară la vânzare nu mai devreme de anul 2021, iar prețul său de pornire se estimează că va fi undeva în jur de 1,3 milioane de dolari.

Acest anunț, legat de mașinile din noua producție James Bond, este al doilea făcut în acest an. În luna iulie, constructorul auto a anunțat că va sărbători cea de-a 50-a aniversare a seriei Bond cu o ediție limitată a modelului DBS Superleggera. Cele patru automobile Aston Martin care vor „juca” în No Time to Die își vor face apariția pe marile ecrane odată cu premiera filmului, pe 8 aprilie 2020.

Citește și: Aston Martin a prezentat DBS GT Zagato. Care se vinde la pachet cu DB4 GT Zagato