Auto-trenul viitorului

academia barbatilor

, Fashion

Auto-trenul este un concept care propune un nou mod de a ne deplasa în viitor, oferind o soluţie durabilă pentru cei care călătoresc pe distanţe prea mari pentru a fi străbătute confortabil cu autoturismul personal, însă prea scurte pentru a lua avionul.

Şi dacă ne amintim bine, la un moment dat şi un ministru al transportului din România intenţiona să pună în aplicare o idee asemănătoare, însă era vorba de tranzitarea ţării de către camioane „cocoţate” în trenuri speciale, pentru a decongestiona traficul rutier (în lipsa autostrăilor).

Conceptul auto-trenului, propus de Marco Gallegos Design, se doreşte a fi o alternativă la autostrăzile aglomerate (pentru cei care au aşa ceva 😉 , noi am scăpat), în acelaşi timp cu respectarea tendinţei mondiale de folosire responsabilă a energiei şi a resurselor.


Acest nou vehicul de transport, destinat viitorului, va permite o deplasare mai rapidă, mai sigură, asigurând proprietarilor autovehiculelor un confort sporit, şi va integra o strategie complet automatizată de transport, mai ales în ceea ce priveşte racordarea infrastructurilor rutiere şi feroviare. Pentru aceasta, vor fi construite noi staţii,aproape de zonele dens populate (metropolitane), care să permită îmbarcarea facilă a oamenilor şi autoturismelor.


Cu toate acestea, fiecare auto-tren poate transporta un număr mic de maşini, comportându-se de altfel ca un „taxi automatizat”, care însă nu va trebui să oprească între destinaţii, reducând , astfel, timpii de aşteptare pentru pasageri.


Printre beneficiile de auto-trenului pot fi menţionate:

– Permite utilizatorilor să ajungă rapid şi în siguranţă la destinaţie, fără blocaje de trafic şi stres;

– Odată ajunşi la destinaţie, puteţi să vă bucuraţi de mobilitate absolută generată de posibilitatea utilizării autoturismului personal;

– Vă permite să desfăşuraţi alte activităţi în timpul călătoriei, sau pur şi simplu să vă relaxaţi,bucurându-vă de vedere panoramică şi ajungând la destinaţie mult mai odihnit;

– Economie de energie: căile ferate permit utilizarea raţională a surselor regenerabile de energie. Acest lucru înseamnă mai puţin combustibil, mai puţine emisii de dioxid de carbon, deci implicit poluare redusă;

– Totodată, ultimul beneficiu al auto-trenului, dar nu mai puţin important – autoturismele personale vor avea o uzură mai mică 😀 .