Avantajele eLearning-ului în managementul resurselor umane

academia barbatilor

Angajații sunt o valoare importantă în dezvoltarea unei companii. De aceea, formarea permanentă a acestora devine una dintre cele mai importante sarcini ale departamentului de Resurse Umane. Într-o eră a vitezei, mediul de afaceri se schimbă constant iar competențele de adaptare, de comunicare și de multi-tasking ale angajaților sunt foarte importante. Implementarea unor soluții de eLearning sunt o condiție sine qua non pentru a adapta procesele de formare profesională la noile coordonate ale mediului de business.

Prin Knolyx, platforma de eLearning creată de compania Gentlab, ai la dispoziție cel mai bun instrument de a-ți instrui angajații prin cursuri integrate într-un sistem ușor de utilizat și care oferă o multitudine de beneficii în termeni de costuri, timp și eficiență.

Knolyx este unica platformă ce pune la dispoziție în același loc instrumentele ideale pentru a livra cursuri, organiza evenimente și pentru a consolida comunitatea organizațiilor. Cu alte cuvinte, ai la îndemână o soluție de tip SaaS (software as a service) ce îți dă posibilitatea de a crea și administra cursurile companiei, webinare și alte evenimente importante online sau în locație. De asemenea, cu Knolyx poți crea și distribui materiale suport pentru traininguri online.

Dacă reprezinți o companie care asigură formare continuă echipelor sale, noi am identificat minimum 12 motive pentru care ar trebui să integrezi platforma de eLearning Knolyx în acest proces:

 1. Optimizezi procesul de formare Knolyx are o interfață ușor de utilizat și o serie de opțiuni ce transformă procesul de instruire într-un mod interactiv de învățare. Poți livra material de studiu în diferite formate (PDF, Word, video și audio) și le poți pune la dispoziția tuturor angajaților, ușor și rapid.
 1. Creezi cursuri accesibile de oriunde – Locul în care organizezi un training nu mai reprezintă o provocare, pentru că, prin această platformă, angajații pot accesa cursul de oriunde iar, în curând, platforma va fi disponibilă de pe orice device. Astfel, dacă echipele tale sunt în orașe sau poate în țări diferite, ai posibilitatea de a-i aduce împreună în mediul virtual pentru a beneficia de cursul planificat.
 2. Obții o comunicare mai bună cu fiecare cursant prin modulul de chat – În cadrul unui seminar clasic devine dificil să comunici cu fiecare cursant. În cadrul acestei platforme poți utiliza modulul de chat pentru a comunica individual sau cu toți angajații care urmează cursul. Astfel poți îmbunătăți experiența de training, facilitând o bună comunicare între managerul grupului sau trainer și cursanți.
 1. Oferi un curs cu program flexibil – Stabilirea unui program ideal de training a fost mereu o provocare pentru departamentele de HR. Prin Knolyx, poți predefini un interval de timp mai mare în care personalul vizat poate urma un curs. De aceea, eLearningul devine soluția perfectă pentru a garanta adaptabilitatea la nevoile fiecărui membru al echipei.
 1. Organizezi webinare – Comunicarea directă cu angajații sau cu echipa înscrisă într-un training este foarte importantă pentru a optimiza procesul și pentru a-ți consolida mesajul. Însă, de multe ori, bugetele limitate sau nevoia de a economisi timpul implicat de o deplasare, nu permit desfășurarea optimă a unor conferințe sau evenimente de anvergură. În acest caz, webinarele îți pot facilita contactul direct de care ai nevoie.
 1. Economisești timp – Dacă îți dorești ca angajații să fie instruiți constant în diferite domenii, pentru a le asigura o bună dezvoltare fără însă a le afecta productivitatea și programul zilnic, platforma Knolyx îți facilitează aceste beneficii. Angajatul accesează platforma conform unui program personal, iar activitatea sa în cadrul companiei nu este afectată.
 1. Obții o echipă cu multe aptitudini – Pentru a crește valoarea fiecărui angajat trebuie să-i oferi șansa să se dezvolte. Prin punerea la îndemână a unor cursuri ușor de accesat și de urmat, vei obține angajați mulțumiți și cu aptitudini multidisciplinare.
 1. Ești cu un pas înaintea competiției – Prin utilizarea aplicației de eLearning Knolyx vei putea pune constant la dispoziția angajaților ultimele cursuri din domeniu, oferindu-le cunoștințe și aptitudini noi, ce vor plasa compania cu un pas înaintea competitorilor.
 1. Ești la curent cu performanțele angajaților care urmează cursul – Platforma de eLearning îți pune la dispoziție și un sistem de raportare a rezultatelor în timp real, ca să poți ști cu siguranță care sunt performanțele angajaților. Astfel,poțiobținerapoartestatistice per număr de studenți, evidențiindcâtecursuri au fostdisponibile, câțistudenți au începutcursulșicâți au finalizat.Prin Knolyx poți integra un mod de evaluare și quizz-uri prin care poți stabili nivelul de cunoștințe al angajaților înainte de a începe un curs și de la sfârșitul acestuia.
 1. Motivezi cursanții prin sistemul de Gamification – Knolyx include și un sistem de recunoaștere a performanței în cadrul cursului, care ajută la stimularea cursanților. Orice angajat accesează, cel puțin ocazional, un joc. Jocurile au un sistem bine gândit de stimulare a participantului. Era aproape evident ca algoritmul să fie integrat și în mediul de training.

Prin crearea unui sentiment de concurență în cadrul trainingului, se accesează instinctul natural de competiție, ceea ce ajută cursantul să obțină mai ușor progrese. Gamification și eLearningul merg mână în mână, de aceea devine o soluție bună și modernă de formare a angajaților.

 1. Planifici mai facil orice curs – Chiar și în forma de predare tradițională, platforma facilitează transmiterea listelor de participanți către trainer sau organizator înaintea cursului, transmiterea materialelor de suport către cursanți. De asemenea, pot fi create formularele de feed back iar diplomele pot fi întocmite și distribuite către student.
 1. Poți ține mai simplu evidența – Pentru o organizare mai simplă a detaliilor ce duc la o mai bună desfășurare a cursurilor, Knolyx oferă posibilitatea:
 • de a stabili mai ușor programul de cursuri;
 • de a ține evidența asupra bugetelor alocate (număr de studenți, număr de cursuri etc);
 • de a ține evidența tuturor furnizorilor de traininguri cu care colaborezi;
 • de a stabili fluxurile de aprobare pentru organizarea unui curs (aici sunt incluse și evidențele privind plățile realizate).

Fii printre cei care își instruiesc angajații folosind platforma Knolyx, cea mai inovativă aplicație de eLearning de pe piața din România!

Contul tău de utilizator e la un click distanță!

Un consultant te va îndruma în crearea contului și îți va pune la dispoziție toate informațiile necesare. Niciodată eLearningul nu a fost mai simplu și mai avansat!