Avantajele unui look fără păr

Academia Barbatilor

Majoritatea bărbaților devin disperați văzând cum îi părăsește părul într-un ritm debordant și încearcă tot felul de tertipuri pentru a stopa sau a întârzia acest implacabil fenomen. Dar lucrurile nu trebuie să stea chiar atât de dramatic. De când există bărbații, există cheliile. Personaje istorice, precum Iulius Cezar, își ascundeau „becul” înfășurându-l în stofe sau cârpe, mai târziu acoperindu-l cu peruci (precum regele Louis al XIV-lea). Unele dintre cele mai puternice figuri istorice deveneau nesigure atunci când venea vorba despre cum să-și ascundă vârful propriului cap, ajuns din ce în ce mai „luminos”.

Pierderea părului dă de înțeles bărbatului două lucruri: primul este acela că îmbătrânește. Al doilea, că în acest fel devine din ce în ce mai puțin atractiv din punct de vedere sexual și profesional. Sunt însă aceste lucruri în totalitate adevărate?

În principal, bărbații chelesc deoarece moștenesc genetic acest lucru. Se spune că bărbații preiau lucruri genetice de la mamele lor dar s-a dovedit că, în realitate, o fac de la ambii părinți. Iar căderea părului la bărbați e rezultatul acumulării une mari cantități de dihidrotestosteron (DHT), care interferează cu creșterea normală a părului și cauzează moartea foliculilor de păr.

Chelia extremă se numește alopecie, și apare atunci când foliculii sunt atacați de sistemul imunitar al organismului, cauzând apariția unor zone goale care nu arată precum rezultatul unei căderii normale a părului.

Statisticile arată că 40% dintre bărbați se confruntă cu un oarecare tip de chelie până la vârsta de 35 de ani. Acest lucru ar trebui privit ca un semn de maturitate. Pentru că cel mai rău lucru pe care-l poți face este să te stresezi. Chelia nu trebuie să fie un stigmat pentru bărbați iar dacă o femeie ține morțiș să aibă lângă ea doar un bărbat super-pletos e ca și cum am spune că un bărbat nu poate trăi decât având alături o femeie cu sâni imenși. Hai să vedem de ce e cool să fii chel:

Economisești banii de frizer

Poate că nu e mult dar dacă aduni cât cheltuie un bărbat pe frizer timp de, să zicem, 30 de ani, ajungi la o sumă frumușică. În plus, nu va trebui să mai cumperi șampoane, uscătoare de păr, alte produse cosmetice de acest gen. Adăugând și acești bani la cei economisiți cu frizerul, rezultă o mică avere. Am spus mică, ok?

Economisești timp

Îți amintești de momentele din tinerețe când stăteai în fața oglinzii minute bune ca să-ți aranjezi freza? O parte din acest timp a continuat să se piardă și când ai devenit matur. Odată cu lipsa de păr, vei câștiga o mulțime de timp. Timpul cu spălatul pe cap, cu uscatul de după, cu pieptănatul sau periatul. Există un mit potrivit căruia dacă-ți perii părul de 100 de ori pe zi, acesta va crește mai repede. Nimic mai eronat: dacă te piepteni prea mult, firele de păr vor cădea mai rapid.

Arăți ca un star

Chiar dacă îi știi, e momentul să-ți dăm câteva exemple. Ți se pare că Vin Diesel, Jason Statham, Ed Harris, Bruce Willis, Andre Agassi, Mihai Bendeac… arată rău? Ed Harris a fost nominalizat în câteva rânduri la Premiile Oscar. Bruce Willis a salvat lumea (în filme, ce-i drept) dar arată mega-ciudat cu păr. Andre Agassi are opt titluri de grand-slam în palmares. Iar Bendeac… la naiba, Bendeac e în juriu la i-umor și nimeni nu sparge televizorul când îl vede.

Nu mai ai griji

Te spălai seara pe păr, mergeai la culcare iar dimineața te trezeai cu o claie care nu putea fi aranjată în niciun fel. Gata! A dispărut această grijă. Ba mai mult: nu mai trebuie să-ți faci griji legate de pălării, șepci, căciuli: toate îți vin la fel, indiferent de model.

Ai mai mult… cap

Poate nu știai, dar DHT este un foarte puternic hormon sexual, prin urmare se poate spune că acum ai mai mult sex în cap. Deci chelia este, în mod subliminal, un factor de atracție pentru femei. Cu toate astea, amintește-ți mereu că nu contează ce ai pe cap ci ceea ce ai în cap: chel sau nu, poartă-te în orice situație ca un gentleman.