Bandit9 EVE 2020, o motocicletă fabuloasă, care costă cât o Dacie

Academia Barbatilor

Bandit9 EVE 2020 poate părea la prima vedere un alt concept de motocicletă creat de un artist zelos, care să dispară în neantul cataloagelor moto cu poze frumoase. Greșit: „Banditul” acesta negru și frumos e un model real, care se vinde la un preț extrem de decent.

Bandit9 EVE 2020

Președintele companiei Bandit9, Daryl Villanueva pe numele lui, este același care a produs în trecut câteva modele superbe, între care Honda Super Sport 125 și Harley Davidson Street 750, în parteneriat cu casa de lux Lane Crawford Hong Kong. O afacere asiatică, am spune, ce a avut ca rezultat motociclete bune de introdus în filmele de acțiune cu… urmașii lui Bruce Lee.

„EVE 2020 are un look de-a dreptul ostil, datorat finisajelor negre, carcasei care acoperă motorul și capotei frontale”, a declarat Villanueva pentru site-ul Designboom. „Arată ca un submarin sau ca o focoasă – în tot cazul, într-un fel seamănă cu o armă. Scăderea în greutate și modul în care motocicleta este mai grea din punct de vedere vizual în partea din spate îi adaugă un plus de agresivitate”.

Bandit9 EVE 2020

Bandit9 EVE 2020 – operă de artă pe roți

EVE 2020 e construită pentru a fi în egală măsură o modernă operă de artă și o motocicletă, având un design aerodinamic dintr-o singură piesă meșteșugită din oțel inoxidabil.

Un număr amețitor de componente hand-made sunt prezente pe această motocicletă, de la ghidonul inversat la basculă, capacul de la rezervor, pedale, țeava de eșapament, vitezometru și așa mai departe. O șa în formă de lacrimă acomodează rider-ul, aceasta fiind prezentat în imaginea artistică precum un obiect din metal lichefiat, desprins din Terminator.

Bandit9 EVE 2020

Sub capacul de oțel care-l acoperă se află un motor de 125cc, în patru timpi, împerecheat cu o cutie de viteze automată, în patru trepte, similară cu sistemul de propulsie aflat pe multe motociclete de dirt track. Diferența este că EVE 2020 e o motocicletă complet legală, cu care se poate circula fără probleme pe străzi.

Bandit9 EVE 2020

Partea cea mai bună abia acum apare: fiecare model de Bandit9 EVE 2020 se vinde pentru fix 11.950 dolari. Partea proastă este că se vor produce doar nouă bucăți, deci dacă ți-o dorești… grăbește-te!

Foto: bandit9.com

Citește și: 5 drumuri fabuloase de parcurs cu motocicleta