BMW a lansat Mini Cooper SE, primul model complet electric al brandului Mini

Academia Barbatilor

BMW a prezentat mult-așteptatul său Mini electric, care se numește Mini Cooper SE. Pasionații de automobile, și în special cei de automobile electrice, știau cum arată noul sosit, dar nu cunoșteau prea multe despre specificațiile tehnice ale acestuia.

Mini Cooper SE, o autonomie de maxim 270 km

Mini Cooper SE

Mini Cooper SE este primul automobil complet electric lansat de BMW de la apariția lui BMW i3, în anul 2013. Motorul său electric dezvoltă o putere de 135 kW și 184 CP, având un cuplu maxim de 270 Nm. Cei de la BMW susțin că Mini Cooper SE poate ajunge de la 0 la 60 km/h în 3,9 secunde și de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Prețurile în Germania încep de la 32.500 euro.

Mini Cooper SE

Bateria lui Mini electric este de 32,6 kWh, fapt ce presupune că distanța maximă de utilizare a automobilului până la următorul ciclu de încărcare este de 235-270 km. În mod real, aceasta este, însă, mai redusă cu circa 10 km. Bateria e localizată în podeaua autovehiculului, prin urmare Mini Cooper SE dispune de același volum al portbagajului ca Mini ICE cu 3 uși.

Conexiunile de încărcare utilizează prize Type 2 și CCS Combo 2, pentru încărcări AC și DC. Dacă e pus la încărcare rapidă, Mini Cooper SE poate ajunge la 80% din capacitatea bateriei într-un timp de 35 minute, la o capacitate maximă de 50 kW.

Un Mini electric, dar clasic

Mini Cooper SE

BMW precizează că noul model electric Mini are 3 uși, fiind o variantă a actualului ICE. Cu alte cuvinte, un… Mini până în măduva oaselor, conceput pe o platformă existentă. Dimensiunea, designul, spațiul și ambientul interior al lui Mini Cooper SE au aceleași caracteristici cu automobilul clasic, care a primit deja un boost.

De asemenea, cei de la BMW afirmă că noul Mini electric oferă patru moduri de șofat. Condusul automobilului electric capătă o nouă și fascinantă dimensiune. Manevrarea lui Mini Cooper SE este asistată de tehnologia de suspensie, care a fost îmbunătățită, rafinată și armonizată conform specificațiilor noului model. Astfel se asigură o stabilitate maximă, precizie în manevrare și spontaneitate la schimbarea direcției. Având un centru de greutate situat cu 30 mm mai jos ca al lui Mini Cooper S, distribuirea optimă a greutății ajută noul Mini Cooper SE să atingă un excelent nivel dinamic, unic în segmentul său de clasă al mașinilor mici.

Mini-ul electric va fi produs la fabrica din Oxford, începând cu luna noiembrie a acestui an, iar BMW are deja pre-comenzi de la peste 40.000 de clienți din Statele Unite, Marea Britanie, Italia și Spania, interesați de achiziționarea noului model electric. „Primele mașini vor fi livrate cât mai curând cu putință”, a declarat Bernd Koerber, senior vice-president al MINI.

Citește și: MINI, o mașină maxi, care a scris istorie