BMW E-Scooter, o trotinetă electrică de top

Academia Barbatilor

Toată lumea știe că BMW produce automobile de lux și sport. Unii dintre noi mai știm despre compania germană că este una dintre cele mai vechi producătoare de motociclete din lume, primul vehicul BMW pe două roți apărând în anul 1923. Și pentru că timpul fuge ca vântul, iată că în septembrie 2019, BMW Motorrad scoate pe piață un e-scooter de top: BMW E-Scooter.

bmw e-scooter

E vorba, desigur, de o trotinetă electrică, una pusă în mișcare de un motor de 150 W, care poate străbate șoselele la o viteză maximă de 20 km/h. Nu e la fel de rapidă ca un scuter sau ca o motocicletă dar… la naiba, e o trotinetă! Și, precum multe alte trotinete electrice de pe piață, e făcută pentru o portabilitate maximă, putându-se plia la fix pentru a fi pusă într-un colț al biroului, cu cele 9 kilograme ale sale.

BMW E-Scooter, un design foarte compact

La prima vedere, trotineta nu pare electrică, dar asta se datorează faptului că atât bateria litiu-ion cât și motorul electric au un design incredibil de subțire, inginerii de la BMW făcând o treabă extraordinară prin integrarea acestor două componente esențiale între roata din spate și platformă.

Trotineta te poate plimba circa 12 kilometri după fiecare ciclu de încărcare, care durează două ore (desigur, dacă vrei să mergi mai mult, o poți folosi ca pe o trotinetă obișnuită). Siguranța rutieră e asigurată de cele două sisteme de frânare separate, precum și de luminile față-spate.

Trotineta BMW E-scooter apare ca urmare a cooperării companiei BMW cu compania Micro Mobility Systems AG. Prețul recomandat de vânzare, începând cu septembrie 2019 este de 799 euro. Vor exista și variantele BMW City Scooter (200 euro) și Kids Scooter (120 euro).

Citește și: BMW a lansat Mini Cooper SE, primul model complet electric al brandului Mini