Borseta pentru bărbați. Accesoriul vedetă al anilor ’90 revine!

academia barbatilor

În denumire contemporană “crossbody bag” (nume datorat noului stil de purtare), borseta pentru bărbați, din anii ’90, reprezintă, astăzi, cea mai interesantă abordare de streetstyle când vine vorba de accesorii. Totuși, integrarea ei în ținute nu este limitată la zona de ultra casual, ci iese din tipare către zona de smart casual și tailoring.

borseta pentru bărbați

Sursa foto: Pinterest

Pentru că noile tendințe mizează, înainte de toate, pe confort, borseta a revenit în modă, adusă la suprafață de case precum Gucci, Balenciaga sau Valentino, pentru modul ei de utilizare hands-free. Astfel, noi, bărbații, nu mai avem nevoie să ne umplem buzunarele pantalonilor chino sau ale jeanșilor cu portofel, chei, telefon mobil, etc., generând disproporții vizuale supărătoare, pentru că le putem stoca pe toate în borsetă, păstrând un aspect curat al siluetei și adăugând, suplimentar, un element neașteptat în ținută.

Noua borsetă pentru bărbați pare să fi detronat rucsacul sau geanta de mână, în cazul în care nu ai de cărat lucruri mai voluminoase, evident. De la trening la costum de haine, așa-numita crossbody bag apare peste tot în colecțiile caselor de modă importante.

Ce să ai în vedere atunci când alegi o borsetă

În primul rând, trebuie să alegi dimensiunea corectă, ca element de utilitate. Gândește-te ce ai nevoie să iei cu tine în borsetă ca să știi dacă optezi pentru un model XXL sau pentru o variantă nu mai mare decât un portofel.

În al doilea rând, alege stilul borsetei în funcție de stilul tău vestimentar. Poți merge pe modele în culori tari și logo-uri opulente dacă vrei să îl integrezi în ținute fashion statement. Dacă vrei să adaugi un element interesant unei ținute clasice, poți alege modele monocrome, din piele.

borseta pentru bărbați

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți borseta pentru bărbați

Spre deosebire de anii ’90 când se purta borseta doar la brâu, în ținutele contemporane, ea vine în câteva abordări creative. Fie optezi pentru stilul clasic, peste cureaua pantalonilor, fie o porți la spate, într-un stil desprins din zona hipster-wear, fie aruncată pe umăr, fie de-a curmezișul peste piept. În orice mod ai alege să o porți, borseta va da acel aer de noutate ținutei.

borseta pentru bărbați

Sursa foto: Pinterest