Bregenz Festival pe lacul Constance

academia barbatilor

, Travel

Oraşul austriac Bregenz, de pe malul lacului Constance, aflat la întâlnirea a trei ţări, Austria, Germania şi Elveţia, este vizitat anual de peste 300.000 de pasionaţi ai operei, cuprinzând aproximativ 80 de spectacole. Scenografiile gigant sunt unul dintre aspectele impecabile ale Festivalului de la Bregenz.

Gazdele austriece ale festivalului au elaborat aceste producţii de operă,  renumite prin designul extraordinar, pentru un public de până la 7000 de persoane.

Scena Seebühne, plutind pe Lacul Constance, este elementul central al Festivalului anual Bregenz  ediția 2012, şi este opera lui André Chénier – reprezentând o structură metalică atipică, „un cap” supradimensionat, amplasat pe lac. Sursa de inspirație pentru designul acestei ediții a fost o pictură din perioada Revoluției Franceze, „Moartea lui Marat” de Jacques-Louis David.

A fost refăcut capul lui Marat, precum și umerii ce ies din apa lacului la fel ca în pictura originală.„Capul” are o lungime de 17 metri, o lățime de 15 metri, o înălțime de 15 metri. A fost proiectat astfel încât să poată fi înclinat până la 55°, cu ajutorul a doi cilindrii hidraulici. Atrage atenția și oglinda gigant, cât și cartea, de fapt pagina din jurnalulul lui Marat.

O parte dintre spectatori sunt conduşi cu vaporul în apropiere de scena lacustră, publicul devenind parte din mise en scene. Spectacolele şi reprezentaţiile au loc sub cerul liber. Evenimentul se distinge de fiecare dată prin efecte speciale, iar combinaţia luminii naturale cu cel al apusului soarelui oferă spectacole de neuitat.

Festivalul Bregenz este în prezent în curs de desfăşurare, până la 21 august.

Mai jos vă prezentăm câteva imagini inedite cu scenele de la ediţiile anterioare ale  festivalului amintit!

[youtube id=”TjIh-OrtIeg” width=”600″ height=”350″]