BRIFT – Festivalul de cocktailuri

Academia Barbatilor

Primul festival de cocktailuri din România are loc săptămâna viitoare, pe 16 și 17 octombrie, la București. Dedicat atât industriei de specialitate, cât și publicului larg, BRIFT se desfășoară pe parcursul a două zile la Palatul Bragadiru.

Ce este BRIFT?

BRIFT este primul eveniment de anvergură în care cocktailurile sunt ridicate la rang de artă. Barmani experimentați din România și din alte țări își vor demonstra măiestria preparând cele mai creative băuturi și învățându-i pe participanți cum să își facă propiile mixuri, împărtășind cu ei din tainele meseriei. Consumatorul este invitat să viziteze standurile marilor distribuitori și producători de băuturi alcoolice și cafea, să testeze licorile și să devină barman pentru câteva minute într-unul din cele șapte pop-up baruri construite special în incinta evenimentului.

Vedeta BRIFT este însă barul peruvian Coya din Dubai, reprodus întocmai în spațiul expozițional, unde barmanii faimoși vor pregăti nu doar niște băuturi, ci vor crea o întreagă experiență. Pentru a ajuta degustarea cât mai multor cocktailuri, în curtea Palatului Bragadiru vor fi trei food truck-uri de unde vă veți putea lua și de mâncare.

Experiența pentru public și nu numai se prelungește și după încheierea activităților din cadrul evenimentului, cu o listă de baruri de top din București incluse în programul BRIFT, unde se va muta petrecerea, poate chiar o petrecere itinerantă, pentru că organizatorii au gândit after-party-ul ca un bar hopping. Barurile propuse, în care barmanii străini invitați pentru demonstrații și seminare vor fi vedetele din spatele tejghelei pentru câteva ore sunt: Flair Angel, Joben Bistro, FIX Mad, Interbelic Victoria, Linea, Origo – By Night și Oficiul 1.

BRIFT pentru specialiști

Partea de eveniment dedicată industriei va cuprinde standurile producătorilor și distribuitorilor de produse alcoolice și cafea, sesiuni de workshopuri și seminare ținute de invitați cu renume internațional și decernarea premiilor industriei, pentru cei mai buni barmani.

Intrarea la BRIFT se face pe bază de bilet ce include întreaga experiență și degustările, iar prețul unui bilet pentru o zi este de 50 lei sau 75 lei pentru ambele zile.