Căciula ushanka, piesa de rezistență pentru iarnă

academia barbatilor

Căciulile joacă un rol esențial în garderoba pentru sezonul rece, iar căciula rusească ushanka pentru bărbați pare să facă față atât frigului cât și tendințelor. Există variate stiluri de căciuli de luat în calcul ca opțiuni pentru iarnă, dar acest model a fost printre cele mai populare în ultimele sezoane. Suficient de versatilă încât să meargă atât la o ținută de schi, cât și la una smart-casual, pentru oraș, căciulă rusească din blană naturală pentru bărbați câștigă detașat în fața celorlalte variante de acoperit capul.

Căciula rusească ushanka în culori

Atunci când alegi culoarea, ai în vedere că tonurile mai închise, cele de pământ, precum negru, gri, maro sunt mai ușor de adaptat în ținute. Le poți purta atât la munte cât și la ținuta de birou. Deoarece au fost folosite în uniformele de iarnă ale armatei (în special cea sovietică, de unde și numele de “căciulă rusească”), aceste căciuli pot fi asociate, în moda actuală, la paltoane, mai mult decât orice alte modele. Tot prin asocierea la proveniența lor militară, culorile mai deschise sunt considerate mai feminine, deci sunt de evitat în ținutele masculine.

căciulă rusească ushanka bărbați

Sursa foto: Pinterest

O căciulă, mai multe stiluri

Ca stil, căciulile care acoperă urechile sunt considerate mai puțin formale decât cele care le lasă descoperite, dar ushanka îmbină, cu succes, ambele variante. Numită, uneori, și “Elmer Fudd”, după celebrul personaj animat din seria Warner Brothers Looney Tunes și Merrie Melodies, această căciulă rezolvă problema frigului adăugând două aripioare flexibile în zona urechilor. Acestea pot fi stilizate în trei poziții: deschise – prinse, cu două șnururi, la ceafă sau în creștet, închise – prinse sub bărbie, sau libere – lăsate să cadă peste urechi.

În general, căciulile ushanka sunt confecționate din blană naturală atât la exterior cât și la interior. Există și variante cu piele naturală la exterior și blană la interior. Poți alege varianta care te reprezintă și care îți completează stilul…deci și în funcție de ținutele pe care le abordezi, de obicei, în sezonul rece.

căciulă rusească ushanka bărbați

Sursa foto: Pinterest

Ține mine: căciula rusească ushanka pentru bărbați este foarte versatilă! Ca variante de ținute poți mixa creativ: jeans cu geacă oversized din fâș și bocanci, jeans cu palton și brogues boots sau poți merge pe ținute urban-chic, stratificate.