Călătorește cu stil cu linia de costume Travel Tailoring

academia barbatilor

Spre deosebire de femei, bărbații au “aparent” mai puține soluții vestimentare la îndemână și o garderobă orientată către latură practică. Mai mult, în timpul călătoriilor majoritatea bărbaților preferă stilul lejer, cu accent pe comoditate și libertatea de mișcare. Ce se întâmplă însă, când ai o călătorie de afaceri și nu ai timp să te oprești la hotel și să îți schimbi ținută? Costumul tău clasic, este deja șifonat și riști să lași o impresie proastă partenerilor tăi de business.

Casa de modă britanică Burberry, a identificat această problemă și a realizat o linie de costume din materiale de foarte bună calitate care păstrează estetică costumelor slim-fit, dar oferă prin croială inovativa. Astfel, costumul masculin este adaptat lifestyle-ului modern, fără să își piardă structură și croială riguroasă care au consacrat această piesă vestimentara de-a lungul timpului.

calatoreste-stil-barbati-costume-tailoring-travel-2

Burberry a introdus linia Tailoring în 1880, iar în 1891, odată cu lansarea primului magazin din Londra, a introdus serviciul de made to measure. Odată cu creșterea popularității brand-ului, Burberry a angajat din ce în ce mai mulți croitori cu experiență și a dezvoltat un serviciu de livrare a costumelor oriunde în lume. La începutul secolului XX, costumele au devenit piese obligatorii pentru dresscode-ul ținutelor de zi și de seară, din ce în ce mai multe costume finisate manual au fost realizate pentru a fi în concordanță cu tradiția și modul de viață britanic. Pentru costumele de zi au fost folosite materiale precum: tweed-ul, și flanelul, iar pentru costumele de seară s-au introdus lâna fină, mătasea, iar satinul pentru revere.

“Linia de costume Travel Tailoring ne poartă cu gândul către valorile care ne-au consacrat și de care ne-am atașat: design-ul inovativ și măestria, transformând construcția tradiționalului costum englezesc”, a declarat Christopher Bailey, Chief Executive Officer.

calatoreste-stil-barbati-costume-tailoring-travel-3

Încă de la inventarea gabardinei, un material ușor care este impermeabil, dar totuși respiră, protecția și lejeritatea de a purta hainele sunt cele două caracteristici ce stau la bază reinterpretării costumului masculin. Inovația definește casă de modă britanică Burberry, iar linia Travel Tailoring vine în întărirea acestei afirmații. Structura “internă” inovativă, materialele care permit libertatea de mișcare, fără a denatura liniile riguroase ale clasicului costum, confortul și croială adaptată oricărui tip de siluetă sunt câteva dintre elementele cheie ale acestei linii de costume, disponibilă în magazinul Burberry, din stradă Luterană nr.4, cel mai mare flagship-store din estul Europei.

Croită pentru a obține maximum de performanță și de confort, linia Travel Tailoring redefineste clasicul costum prin componente care se “flexează”, permițând mișcări naturale ale corpului. “Motion Canvas”, un material inovativ introdus de casa de modă britanică, are calitatea de a fi ușor și de a nu-și modifica forma, iar elementele plasate în zona umerilor și pieptului, permit mișcări naturale, păstrând totuși forma și croiala riguroasă. Țesăturile (Sharkskin, Herringbone, Jaspe și Prince of Wales, Puppytooth, Birdseye), precum și paleta cromatică (nuanțe de bleu, bleumarin, gri și bej) sunt adaptate fiecărui sezon în parte, în timp ce croielile sunt diversificate. Costumele Slim Fit și Modern Fit complimentează orice siluetă având calitatea de a alungi și a subția.  

calatoreste-stil-barbati-costume-tailoring-travel-4

Create la Londra, din materiale aduse din regiunea Biella, Italia (cu o tradiție din secolul al XI-lea în realizarea fibrelor de lâna și de mohair), dar și cu materiale din Yorkshire, costumele din linia Travel Tailoring sunt realizate de o echipă de experți din Savile Row și de specialiști din Italia.

Toate aceste detalii, transformă costumele din linia Travel Tailoring în piese perfecte pentru călătorie: conferă libertate de mișcare, atunci când te întinzi după bagaje, antișifonare în timpul orelor lungi de zbor sau petrecute în mașină, nealterare a formei, atunci când este împachetat într-un bagaj sau într-o husă pentru a arăta “ca scos din cutie” la întâlnirea de afaceri!