Cămașa cu mânecă scurtă. Da sau nu?

academia barbatilor

Știm deja, cei din jur îți tot spun să te îmbraci și tu mai elegant, să începi cu smart casual măcar. Probabil îți vor recomanda o cămașă clasică și o pereche de pantaloni din bumbac. Un singur lucru am avea de punctat: vine vara! În cazul acesta, cămașa cu mânecă scurtă, un articol vestimentar tabu în opinia multora, s-ar putea să fie o alegere comodă, care te va plasa mai sus în ochii cunoscătorilor. Pentru că da, cămașa cu mânecă scurtă este din nou în tendințe.

Ai tot auzit probabil că moda este un asemenea unui cerc închis. Tendințele dispar cu aceeași viteză cu care revin, la fel cum și regulile se aplică cu la fel de multă strictețe cu care și dispar.

Când este cămașa cu mânecă scurtă o gafă vestimentară

Prietenii tăi știu măcar cum e să lucrezi într-o clădire de sticlă? Ei bine, e foarte cald! Nu poți purta cămașă cu mânecă lungă zilnic, pentru că ți-ar fi atât de cald încât vacanțele la plajă nu te vor mai relaxa, ci îți vor aduce sentimente de deja-vu și nu în sensul pozitiv.

Totuși, există lucru în privința căruia rămânem fermi: nu ai voie să porți cămașă cu mânecă scurtă la sacou. În acest caz, nu mai este vorba de stil sau îndrăzneală, ci de încălcarea regulilor de etichetă.

În plus, gândește-te: ar fi comod să porți sacoul tău office direct pe piele? Sacoul ar trebui să fie o armură, iar armura nu o iei niciodată peste piele. Ai grijă deci ca la sacou să porți doar cămăși cu mânecă lungă, a căror lungime să depășească cu maximum 1-2 cm lungimea mânecii sacoului.

 

camsa maneca scurta

Sursa foto: Pinterest

Revenind la subiectul nostru, după lungi perioade în care bărbații i-au spus nu, cămașa cu mânecă scurtă are din partea noastră un mare DA! Și nu fără motiv. Vezi mai jos de ce nu ar trebui să o mai treci cu vederea când ești în căutare de haine noi care să te scoată din anonimat în sezonul cald.

Păstrează cele mai cool elemente dintr-o cămașă clasică

Poți verifica și tu. Vezi gulerul, liniile care îți urmează corpul, buzunarul de la piept? Sunt toate acolo. Gulerul te va ține în continuare legat de planeta office, iar tu te vei bucura de croiala cu care ești deja obișnuit de la restul cămășilor cu mânecă lungă. Totodată, poate fi purtată la fel de bine scoasă sau băgată în pantaloni.

 

camasa maneca scurta office

Sursa: Pinterest

Te bucuri în același timp de confort termic

Ceea ce este poate chiar punctul ei forte. Da, nu vei mai transpira la fel de mult, la fel cum nu va mai trebui nici să te chinui să-ți sufleci mânecile ca un profesionist. Iar dacă circuli cu mijloacele de transport în comun, ai și mai multe motive pentru care trebuie să porți o astfel de cămașă!

Îți dă ocazia să experimentezi

Asta pentru că, pe lângă cele care păstrează nuanțele neutre cu care suntem atât de obișnuiți deja, cămășile cu mânecă scurtă vin mai ales la pachet cu imprimeuri care lor li se potrivesc cel mai bine. Și ăsta este și farmecul lor. Dacă vrei să porți un imprimeu paisley, de exemplu, nu a existat un moment în care să o poți face mai ușor ca acum.  Același lucru se aplică și în cazul culorilor.

 

camasi maneca scurta propuneri

Sursa: Fashionbeans

Rămân foarte versatile

Ceea ce înseamnă că la fel de bine cum își fac treaba la birou, vor funcționa și la berea pe care o bei după la o terasă. Și nici în clubul în care e posibil să ajungi după nu vei fi mai prejos. Și, în alt scenariu, nici la cumpărături, o, stai, nici măcar la sală… Ai prins ideea.

Stilul și curajul nu-ți vor lipsi

Folosește-te de faptul că este în continuare o piesă atât de controversată și întoarce asta în favoarea ta. În timp ce foarte mulți bărbați nu au nicio părere, ori cel mult sunt împotriva cămășii cu mânecă scurtă, tu le vei arăta că o faci în cunoștință de cauză, trimițându-i, în același timp, la teme. Nicio alegere riscantă nu trebuie să pară un experiment, ci o decizie luată cu discernământ. Poartă-te deci ca atare!

 

camasa cu maneca scurta office

Sursa foto: Fashionbeans

Sexul opus te va privi cu alți ochi

Și nu în ultimul rând, femeile vor da ochii și cu altceva în afară de clasicele cămăși albastre, cămăși pe care, de altfel le iubim, însă pe care le lăsăm să se mai odihnească în sezonul cald. Iar dacă ai fi în locul lor, ai face la fel: dacă din 10 femei doar o femeie are curaj să poarte o rochie colorată, care dintre ele îți va atrage atenția mai rapid? Așa ziceam și noi.

camasa cu maneca scurta albastra