Cămașa din flanel, o piesă nelipsită în sezonul rece

academia barbatilor

Cămașa din flanel a fost asociată, în ultima vreme, cu imaginea lumbersexualilor care o poartă în orice situație. Însă, în noile colecții, designerii au reevaluat această piesă indispensabilă pentru sezonul rece și au introdus-o în diverse combinații vestimentare și stiluri.

Flanelul este de fapt o țesătură moale obținută din lână pieptănată sau bumbac, care devine astfel extrem de fină la atingere și foarte călduroasă. De obicei, bărbații asociază automat cămașa din flanel cu carourile.

Având originile în secolul al XVII-lea în Țara Galilor, unde era purtată de fermieri pentru a se proteja de frig, cămașa din flanel a devenit populară în Statele Unite datorită companiei Hamilton Carhartt. Aceasta producea haine pentru clasa muncitoare. Ulterior, cămașa din flanel a fost preluată în moda de stradă, apoi a devenit preferată de bărboșii millenials.

Cum să porți cămașa din flanel

Buffalo check este imprimeul cel mai des întâlnit pe cămașa din flanel. Carourile în roșu și negru produse în jurul anilor 1850 de către Woolrich Woolen Mills reprezintă imprimeul clasic pentru stilul lumberjack. O poți purta alături de jeans și bocanci în stilul amintit sau poți să mergi spre o zonă de street style ultra casual și să o porți descheiată peste un hanorac. Regula de bază este să păstrezi cromatica, fără a experimenta cu alte culori diferite de cele din imprimeu.

cămașa din flanel
Sursa foto: Pinterest

Popularitatea cămășilor din flanel în carouri a crescut și mai mult în anii ’90, datorită vestimentației lui Kurt Cobain. Dacă te încadrezi în stilul rock, combină cămașa în carouri cu jeans cu aspect uzat și bocanci. Sau poart-o descheiată peste un tricou alb, alături de skinny jeans, într-o ținută inspirată de Nirvana. Poți merge chiar mai departe și să o legi la brâu pe sub un hanorac sau o jachetă din piele.

cămașa din flanel
Sursa foto: Pinterest

Optează pentru variante în tonuri neutre precum gri sau navy sau, dacă vrei ceva mai evident, mergi pe verde sau burgundy. Textura fină și mată a țesăturii permite chiar și abordarea unor culori mai tari fără să deranjeze vizual, mai ales dacă sunt asociate cu tonuri mai subtile. Poartă-le cu un tricou în contrast pe dedesubt și afirmă-te pentru creativitate și curaj.

cămașa din flanel
Sursa foto: Pinterest