Când e cazul să îţi porţi cămaşa în pantaloni

academia barbatilor

Cu siguranţă te-ai aflat cel puţin o dată în faţa oglinzii, întrebându-te dacă acea cămaşă ar veni mai bine peste betelia pantalonilor chinos pe care i-ai pregătit pentru ieșirea de vineri seară. Nu ne îndoim nici de faptul că ai văzut bărbați purtând poalele cămășii vârâte în blugi și te-ai întrebat dacă e corectă abordarea. Ei bine, nu eşti singurul care se confruntă cu această întrebare. De aceea ne-am propus să lămurim una dintre cele mai arzătoare probleme ale purtătorului de cămașă: cu cămașa în pantaloni sau peste pantaloni?  Află că trebuie să ții cont de ocazia pentru care te pregătești, de croiul cămășii și alte 7 aspecte importante.

camasa bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Iată 9 reguli care te ajută să decizi dacă porți cămașa în pantaloni

1. Croiul cămăşii.

Dacă ai achiziţionat o cămaşă dreaptă la poale, este foarte probabil să fie destinată purtării peste pantaloni, pe când cămăşile mai lungi în faţă şi în spate, dar mai scurte în părţi vor fi purtate în pantaloni.

2. Lungimea cămășii de ajută să decizi

Dacă lungimea cămășii nu depăşeşte jumătatea fermoarului, cămaşa poate fi purtată peste pantaloni. Efectul de scurtare a picioarelor, pe care niciun bărbat nu şi-l doreşte,  va fi produs de cămăşile sau tricourile prea lungi.

Sursa foto: Pinterest

3. Ţine cont de ocazia pentru care te pregăteşti să poți cămașă

Va trebui să porţi musai o cămaşă elegantă, atent aranjată sub curea la evenimente elegante de seară sau la întâlniri de serviciu. La ieșirile cu prietenii, vizitele la mall sau plimbările de weekend merge o cămașă purtată peste pantaloni.

camasa peste pantaloni

Sursa foto: Pinterest

4. Țesătura cămășii 

Cămăşile care nu necesită călcare, se vor purta peste pantaloni. La fel şi cele din materiale lejere, precum denim, flanel sau in.

5. Perioada zilei

Într-o zi normală din timpul săptămânii, până la apusul soarelui îţi este recomandat să porţi cămaşa în pantaloni, pe când în zilele de weekend sau în vacanţă, regula se inversează: ziua îţi este permisă o ţinută mai lejeră, pe când seara, când probabil vei ajunge la restaurant sau într-un club, ai nevoie de un aspect îngrijit, cu cămaşa în pantaloni.

camasa business

Sursa foto: Pinterest

6. Cămașa de birou

De fiecare dată când îmbraci un costum, poartă cămaşa în pantaloni. Dacă îţi propui să optezi pentru combinaţia tricou şi sacou, poţi lăsa acel tricou peste pantaloni. * Nu uita, un costum pe care îl poţi purta cu tricou are întotdeauna o croială italienească, mai slim, cu sacou cambrat şi pantaloni mai scurţi.

7. Imprimeul cămășii

O cămaşă cu print hawaiian sau orice alt imprimeu care te duce cu gândul la vacanţă poate fi purtată mereu pantaloni. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre cămăşile în dungi.

8. Accesorizarea cămășii

O cravată sau un papion te obligă să porţi o cămaşă formală, în pantaloni. Pe toată durata evenimentului. Să nu te gândești cumva că după ora 24:00 îți poți scoate cămașa din pantaloni la nuntă!

9. Pregătirea ținutei

Poalele unei cămăşi purtate câteva ore în pantaloni vor avea un aspect inestetic dacă te vei decide să adopţi un look mai lejer, scoţându-le de sub strânsoarea curelei. Chiar şi atunci când alegi ţinuta, va trebui să netezeşti din nou o cămaşă pe care ai probat-o în pantaloni.

camasa casual

Sursa foto: Pinterest

TIP: Dacă îţi place să adopţi ţinute din cele mai nonconformiste, poţi adopta un mod nonşalant de a purta cămaşa sau tricoul, doar “agăţată” în betelia pantalonilor. Ai nevoie de un tricou basic, o cămasă din denim sau alt material lejer, o pereche de jeanşi sau pantaloni din bumbac (chinos sau khakis) şi nişte accesorii statement. Îţi recomandăm să alegi cămăşi în carouri sau cu imprimeu nautic.

SURSA: Pinterest

Sursa foto: Pinterest