Cardiganul pentru bărbați. Cum să-l porți în mai multe stiluri

academia barbatilor

O piesă de tranziție suficient de versatilă, cardiganul pentru bărbați este, totuși, mai puțin abordat de către aceștia, în comparație cu alte tipuri de pulovere. Iar acest lucru se întâmplă pentru că mulți nu știu cum să-l integreze corect și cu stil în ținute, pentru a nu-și crea un look bătrânicios sau depășit. Totuși, cardiganul a revenit în forță în tendințe și anul acesta apare în diverse croiuri, de la stilul grungy al lui Kurt Cobain la modele clasice de purtat la costum. Iată câteva idei care te vor ajuta să porți cardiganul în diverse combinații vestimentare.

Cardiganul pentru bărbați supradimensionat, potrivit pentru street style

Cine a spus că celebrul cardigan este o piesă din garderoba bunicului? Unul cu o corială lejeră și material tricotat texturat arată contemporan, chiar tineresc, purtat peste un tricou simplu sau o cămașă din bumbac. Mai ales dacă completezi ținuta cu o pereche de jeanși largi sau cu pantaloni până la gleznă și chukka boots.

cardigan bărbați

Sursa foto: Zara

Poartă-l în stil italian…în ținute elegante cu aer relaxat

Sprezzatura, cum spun italienii, este acel look spilcuit cu o notă personală, care îl evidențiază. Iar cardiganul este un element care îi ajută în acest sens. Urmează-le exemplul și adoptă un stil smart casual, purtând cardiganul în loc de blazer sau, și mai bine, pe sub un blazer. Toată lumea știe că ținutele în starturi sunt mai apreciate, mai ales pentru creativitate. Ca să dai impresia de know-how stilistic, alege piese în tonuri apropiate, care creează combinații sigure și rafinate. Poți merge, de exemplu, pe clasicele marouri și bejuri pentru cardigan, în combinație cu costume gri sau mocha. Cardiganele cu guler șal sunt cele mai potrivite pentru acest tip de ținute.

cardigan bărbați

Sursa foto: Pinterest

Cardigan pentru look urban

Da, există anumite tipuri de cardigane, din lână, cu consistență mai plină, care sunt dedicate sezonului rece. Integrate în ținute în straturi, îți complimentează imaginea și te salvează de frig. Poartă-le peste tricou și cămașă în carouri sau chiar peste un alt pulover cu glugă, cu condiția ca fiecare piesă din straturile vestimentare să fie mai subțire decât cea care urmează deasupra ei. Poți încheia ținuta cu o geacă matlasată sau o parka, dacă temperaturile sunt prea scăzute. Mizează pe tonurile din natură precum verde, gri sau maro care păstrează ținuta într-o zonă neutră.

cardigan bărbați

Sursa foto: Mango

Include-l în ținuta ta de birou, pentru un stil business casual

Casual Friday nu a fost inventat în zadar. Poți profita de începutul de week-end la birou ca să porți cardiganul preferat. Poartă-l pe sub sacoul de la costum ca o alternativă office ceva mai relaxată sau mergi chiar mai departe și poartă-l peste cămașă, alături de o pereche de pantaloni chino. Însă ai grijă la încălțăminte. Dacă iei cardiganul la birou, lasă pantofii oxford acasă! Alege, în locul lor, o pereche de mocasini sau sneakers cu aspect minimalist.

cardigan bărbați

Sursa foto: Pinterest