Câștigătorii Premiilor Oscar 2019: Lista Completă

academia barbatilor

Câștigătorii Premiilor Oscar 2019 – formatul ceremoniei

Câștigătorii Premiilor Oscar au fost anunțați în cadrul celei de-a 91-a ediție a Premiilor Oscar, care a avut loc pe 24 februarie la teatrul Dolby din Los Angeles. Deși locația a rămas aceeași, formatul ceremoniei a suferit câteva modificări. De data aceasta, transmisiunea în direct a fost mai scurtă, în vreme ce câștigătorii Premiilor Oscar n-au mai fost introduși de gazda evenimentului, ci de o întreagă serie de celebrități, printre care se numără Jennifer Lopez, Whoopi Goldberg, Daniel Craig, Awkwafina și Tina Fey.

Citește șiNominalizările pentru Premiile Oscar 2019

 Cel mai bun film – Green Book

Premiul pentru cel mai bun film a fost câștigat de Green Book, o comedie bazată pe fapte reale. În film, prietenia improbabilă dintre un șofer de origine italiană și un pianist afro-american se confruntă cu prejudecățile anilor ’60. Călătorind împreună în sudul Americii, cei doi ajung să se cunoască mai bine, în ciuda segregării. Însă oriunde ar merge, trebuie să respecte lista locurilor în care le este permis accesul negrilor, cuprinsă în cartea verde.

Marele câștigător al ediției – Bohemian Rhapsody

În speranța că vor lua acasă o mult râvnită statuetă de aur, numeroase staruri și-au făcut apariția pe covorul roșu. Însă marele câștigător al ediției actuale, cu 4 premii Oscar, este  Bohemian Rhapsody. Povestea formației Queen a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol prinicipal, acordat lui Rami Malek pentru performanța de a-l readuce pe scenă pe Freddie Mercury. Filmul a mai primit alte 3 distincții pentru cel mai bun montaj, cel mai bun montaj de sunet și cel mai bun mixaj de sunet.

 Momente muzicale deosebite

Duetul lui Bradley Cooper cu Lady Gaga a fost cel mai așteptat moment muzical al serii.  Fiind totodată și câștigătoarea premiului pentru cea mai bună melodie originală, piesa Shallow (A Star is Born) a impresionat audiența din toată lumea.

Trei alte momente muzicale au aparținut celorlalte melodii nominalizate pentru aceeși categorie (cu excepția piesei All the Stars, de la Kendrick Lamar și SZA, din filmul Black Panther, care nu a mai fost inclusă în programul ceremoniei, deși fusese nominalizată):

  • Jennifer Hudson – I’ll Fight (documentarul biografic RBG, despre viața faimoasei judecătoare de la Curtea Supremă a Americii, Ruth Bader Ginsburg);
  • Bette Midler – The Place Where Lost Things Go (muzicalul Mary Poppins Returns);
  • Gillian Welch și David RawlingsWhen a Cowboy Trades His Spurs for Wings (western-ul creat de frații Coen, The Ballad of Buster Scruggs).

Acestora li s-a alăturat formația Queen, împreună cu solistul Adam Lambert. Deși Queen nu a fost nominalizată pentru cel mai bun cântec, filmul bazat pe istoria formației și pe viața lui Freddie Mercury s-a numărat printre propunerile pentru cel mai bun film și a obținut cele mai multe premii.

Câștigătorii Premiilor Oscar – Lista completă

Cel mai bun film: „Green Book“

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma“)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman („The Favourite“)

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek („Bohemian Rhapsody“)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King („If Beale Street Could Talk“)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book“)

Cel mai bun film străin: Roma“

Cel mai bun scenariu adaptat: „BlacKkKlansman“

Cel mai bun scenariu original: „Green Book“

Cea mai bună animaţie: „Spider-Man: Into The Spider-Verse“

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: „Bao“

Cel mai bun scurtmetraj: „Skin“

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo“

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence“

Cea mai bună scenografie: „Black Panther“

Cea mai bună imagine: „Roma“

Cel mai bun montaj video: „Bohemian Rhapsody“

Cea mai bună coloană sonoră: „Black Panther“

Cel mai bun cântec original: “Shallow” (din filmul “A Star Is Born”)

Cel mai bun montaj de sunet: “Bohemian Rhapsody”

Cel mai bun mixaj de sunet: “Bohemian Rhapsody”

Cele mai bune efecte vizuale: “First Man”

Cel mai bun machiaj / cea mai bună coafură: “Vice”

Cele mai bune costume: “Black Panther”.